Şimdi Ara

php websocket yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Biraz php javascript gibi web dilleri bilgim var fakat yapmak istediğim yazılım oyun gibi birşey.
    Mesela bir sayfa yaptım ve o sayfada bir görseli veya yazıyı değiştirince diğer kullanıcılarda bu değişikliği canlı olarak görmeli.

Daha açık bir örnek vereyim.Bir sayfada satranç masası var.Ben kaleyi bir bir bölgeden diğerine taşıyınca bu sayfada izelyici olarak giren kişilere oynadığım hamle onların sayfasındada canlı olarak verilecek.Sayfaya javascrip kodu ekleyip veritabanına sürekli sorgu yaptırmak mantıksız geliyor.Biraz araştırdım node.js veya webscoket olayı varmış.

Bu anlattığım senaryoyu bildiğim dillerle en mantıklı nasıl yaparım.Java veya oyun yazılımlarından anlamadığımdan php javascrip gibi dilleri kulanmam gerekecek.

• Node.js çözer.https://duckduckgo.com/?q=design+multi+player+game+node.js&ia=qa node.js

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ummm php ile de yapılabilir.

http://socketo.me/

https://github.com/ghedipunk/PHP-Websockets

socket.io var javascript için daha goley diyorlar.

Lakin işler büyürse (neyse sen önce bir yapta).

En iyizi google go ile yazmak.

PHP de 100 kullanıcıdan sonra ufaktan şişiyor. golang da 1500 de bile çalışmıyormuş gibi o derece fark var.

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Go C ile neredeyse aynı, geçenlerde Go ile yazılmış bir projede birkaç dosyayı modifiye ederken fark ettim ben de, standart C kütüphanelerini alıp Go syntax'i ile uyumlu olacak şekilde düzenlemişler. Ve derlendiğinde C ile derlenmiş bir program gibi ufak ve hızlı. O yüzden bende baya olumlu izlenim bıraktı.

Fakat arkadaşın PHP yerine Go'yu kullanması şu an için zor cunku Java ve oyun programlama yapmıyorum diyor :|

• Ken Thompson
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    1970'lerde geliştirdikleri C o kadar başarılı oldu ki, Go'nun onun yerini alması zor . Bir de C-2011 fonksiyonların hafıza kullanımlarını kontrol ettiği için C'nin en büyük sorunu olan hafıza taşması/ güvenlik sorunu da geçmişte kaldı, üstüne bir de Free Software Foundation geçenlerde C Compiler 7.1 i çıkardı, C 2010'lu yıllarda da böyle gidiyorsa Go 'nun işi zor.

Arkadaşa websocket'le ilgili olarak EngineYard'ın Node.js 'le yazdığı Chat uygulamasını indirip çalıştırmasını tavsiye ederim. O uygulamanın kodlarını inceleyerek iyi bir websocket uygulaması nasıl geliştirilir, nasıl çalışır cok fikir veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sql yardım
    2 yıl önce açıldı
    Php veri programlama
    5 yıl önce açıldı
    php nuke kurulumu
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.