phpbb 2.0.19 kurdum.DOS saldırılarından, exploitlerden açıklardan forumu nasıl koruyabilirim.
Valla programlayan adamların yapamadıklarını yapmak çok zor. Sürekli yeni sürümlerle ek özellikler ve varolan açıklarla ilgili çalışmalar yapılıyordur. Çok fazla insan tarafından kullanılan bir yazılımın da açıkları bulunabilir. Binlerce kişi kullanıyor sonuçta. En güzeli kendi forumunu yazmak.
quote:
Orjinalden alıntı: oneex
Valla programlayan adamların yapamadıklarını yapmak çok zor. Sürekli yeni sürümlerle ek özellikler ve varolan açıklarla ilgili çalışmalar yapılıyordur. Çok fazla insan tarafından kullanılan bir yazılımın da açıkları bulunabilir. Binlerce kişi kullanıyor sonuçta. En güzeli kendi forumunu yazmak.
Bencede en iyisi bu. Keşke üç beş kişi birleşsekte kendi forumumuz yazsak. Çokda zor değilde bizim millet çok beleşci. Şimdi o kadar emek vereceksin yazacaksın sonra adam gelecek senin ismini silip ben yazdım diye hava atacak. Bu işte benim zoruma gidiyor. O yüzden Türkçe sitelere pek uğramıyorum. Bu duruma derinden üzülüyorum.
phpbb konusuna gelince. Bu servera yapılan direk saldırılar senin değil hostingi aldığın yer sorumludur. Yani kafana takma. Sen güncel sürümü kullandıkça gelen gidenide takip ettikçe hiç sorun değil. Log dosyalarını düzenli olarak kontrol et. Zaten senin sitene bir saldırı olursa ne yazık ki üzülerek söylüyorum ki bizim yetmeler yapmıştır. 1997'den beri internette sitelerim var %90 Türk saldırısı. Ya kardeşim bi de benim siteler çok komik yani en son dağıtılması gereken teknik konular yazılı makaleler var. Alsan satsan bir işini görmez ne isterler anlamıyorum.
phpbb kullan güzel yazılım, olabildiğincde fazla ayarlar ile oynama ama şu modmuş şu eklentimiş yükleme. Paşa paşa çalışır.
Güvenlik yamalarını takip edersen fazla sorun olmaz bence.
Vulnerability scanner (aciklari tarayici) programlar var piyasada onlar sana neler yapman gerektigi hakkinda bilgileri rapor halinde veriyor. Bunun icin icinde bir cok acik tarayici bulunan whoppix linux dagitimini tavsiye ederim . Tek cd ile calisiyor kurmana falan gerek yok direk ramdrive dan calisiyor