Arkadaşlar iki 12f675 arasında tek taraflı veri göndermem gerek. Master Slave e birkaç Byte gönderecek, slave gönderilen veriye göre işini yapacak geri besleme olmayacak.
12f675 de dahili seri haberleşme(SPI, I2C..) yok. Bazı forumlarda CCS de software ile mümkün derken, bazıları dahili modül olmadığı için I2C olmaz diyor. Fikir verebilir misiniz?
RS232 de oldugu gibi I2C'de de donanımsal ve ya yazılımsal haberleşme saglanabiliyor diye biliyorum. Emin olmak için elimdeki kaynagı biraz karıştırdım cevabını aşagıya yazıyorum.
ALINTI; Serdar ÇİCEK-CCS C İle PIC Programlama Kitabı Syf.457
CCS C programı hem donanımsal hem de yazılımsal I2C iletişimini destekler. Yani CCS C ile ister içinde I2C donanımı barındıran denetleyiciler ile donanımsal ve ya yazılımsal, isterseniz de içinde I2C donanımı bulunmayan denetleyiciler ile yazılımsal I2C iletişimi kurabilirsiniz.
Hocam teşekkür ederim. CCS forumlarında geçen moderatör msj. ları eski olduğu için versiyon farkından beni yanıltmış olabilir. Öyleyse soft şekilde devam edeceğim. Bu arada bendeki kitap 432. sayfada bitiyor. Serdar Çiçek 2007 basım.
Bendeki kaynak 2009 basımı hocam. Düzenlenmiş basım. Bu arada ;
FORCE_SW komutu ile yazılımsal olarak I2C iletişimi kullanılcagı belirleniyormuş. I2C donanımı olmayan veya olan PIC denetleyiciler için kullanılırmış.
süper eyvallah. umarım başkalarına da faydalı olur:) benim gibi birkaç sene geriden gelen.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme