Bildirim
pıc 16f877
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
16 serisi diğer PIC mikrodenetleyicilerinden temelde bir farkı yoktur. Sadece bazı ek donanımları vardır. antrak ın sitesinde bir ara PIC anlatıyorlardı. Kitap olarak ;
O.Urhan ve M.K. Güllü , "Her Yönüyle PIC16f628", Birsen Yayınevi veya O. Altınbaşak "PIC Mikrodenetleyicileri", Altaş Yayınları
edinebilirsin. İngilizcen varsa doğrudan katalog bilgileri ile de başlayabilirsin. -
arkadaşım sen pıc16f877 araştırıyorsan oğuzhan urhan sadece bir kısmına kadar yeter sen adım adım pıcmimro programlama kitabı al 16f877 ağılıklı ok infogate in kitabı kolay gelsin -
cok saaolun arkadaslar -
PIC ler microchip firmasının mikrokontrolör leri...
eğer ingilizcen varsawww.microchip.com sitesinden her model PIC için data sheet leri dökümanları bulabilirsin..
ayrıca kendi IDe lerini de bedava indirebiliyosun... -
bildiğim kadarıyla pic16f877 nin pic16f84 ten farkları:
1. 1 KB yerine 2 KB program belleği vardır
2. içerisinde dahili clock osilatörü vardır. bunun iki faydası vardır:
* yaptığın devrede clock osilatörü kullanmak zorunluluğu kalktığından daha basit bir tasarım yapabilirsin
* pic'in osilatör girişi olmadığından fazladan giriş/çıkışa sahip olursun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GocebE -- 18 Kasım 2004, 11:19:09 > -
quote:
Orjinalden alıntı: GocebE
* yaptığın devrede clock osilatörü kullanmak zorunluluğu kalktığından daha basit bir tasarım yapabilirsin
877'nin program belleği 8k'dır ve dahili osilatörü yoktur. sen sanırım pic16f628'den bahsediyorsun. -
quote:
Orjinalden alıntı: HYP
quote:
877'nin program belleği 8k'dır ve dahili osilatörü yoktur. sen sanırım pic16f628'den bahsediyorsun.
haklısın. kusura bakmayın. dalgınlık işte
-
16f84 den farkı analog girislerinin de mevcut olmasıdır,giris cıkış port sayısı da fazladır, daha hızlıdır. -
Merhaba arkadaslar,bende bu pic ler konusuna biraz merakliyim ama sunu soracaktim biz motorola 6800 microişlemcisini gorduk bildigim kadariyla intelin 8050 mi nesi falan var birde bu microchip firmasının picleri var, bunlarin farki nedir ben hangisiyle ugrasmaya devam edeyim motorola ya devam mi edeyim yoksa .....
-
Cyber Elektronik dergisi olarak PIC ler hakkında yazı dizisi hazırladık, abone olup bu dergiye sahip olabilirsiniz.
www.girginelektronik.com
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberelektronik -- 22 Kasım 2004, 14:26:14 > -
kardeş sana önerebileceğim en iyi sitewww.antrak.org.tr dir bize hoca bu siteden alınma çıktılarla dersi anlatıyor sıfırdan başlayarak adım adım pic öğrenebilirsin. -
pic kullanmak baslangıc için daha mantıklı hem programlamak kolaya hemde çalıştırmak minimum sistem gereksinimi ile heryerde kullan -
selamlar bence eğer biraz ingilizcen varsawww.microchip.com sitesinden gerekli pic in dosyasını indirip oradan bakmandır. Bu tür konularda Türkçe dökümanlar pek sağlıklı olmayabilir. Çünkü çok fazla terim içerir. Türkçe'ye çevirirken çok saçma cümlelerle karşılaşabilirsin. Bütün 16f serileri temelde aynı ancak güzel ekstralarla gelir. En basitinden başla. Zamanla işi kavradıktan sonra üst modellere geçip kendini daha da geliştirebilirsin. Şimdiden kolay gelsin. -
16F877'nin 16F84'e karşı üstünlükleri saymakla bitmez. -
arkadaşlar yokmu kimsede 16F877 veya tüm entegreleri XP işletim sisteminde programlayacak bir yazılım istanbuldan junıor pic programer kartı aldım cdnin içinde abuk sabuk şeyler yok işte sadece 16F84 ü programlayabiliyorum acele mümkünse bana bu karta uygun tüm entegreleri programlayabilen yazılım, XP uyumlu olmalı
acele;
Şimdiden teşekkürler -
icprog kullaniyodum ben. seri port programliyicim vardi.
googledan ara bulursun icprog küçük kolay ve kullanışlı bi program -
Bende ICprog kullanıyorum winXP ile sorunsuz çalışıyor... Eğer C biliyorsan sana PICC programını da öneririm assembly ile 150-200 satırda yapcan işi C ile 10-15 satırda yapabiliyorsun. -
http://www.antrak.org.tr/gazete/042005/eskisayilar.html
Bu sayfaları incele Türkçe destek burada var .... -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: HYP
quote:
877'nin program belleği 8k'dır ve dahili osilatörü yoktur. sen sanırım pic16f628'den bahsediyorsun.
haklısın. kusura bakmayın. dalgınlık işte
Benzer içerikler
- elektrik süpürgesi motoru çok ses çıkarmaya başladı
- pil punta makinesi tavsiye
- şofben şarteli neden atar
- 3 kablolu avize 2 kabloya nasıl bağlanır
- kurutma makinesi sigorta attırıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X