Şimdi Ara

PİC İLE 6V LAMBA SÜRME YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konudaki şemada bağlantı hatası mevcut. Bu bağlantıda transistör emitör izleyici ( emitter follower ) yapıda olduğundan çıkış voltajınız en fazla beyze uygulanan gerilim kadar olacaktır. Harici besleme voltajınız değil, süren voltaj önemlidir bu bağlantıda. Pic'lerin çıkış voltajının da 3,3-5V arası olduğunu varsayarsak transistör çıkışından en fazla 5V görülecek demektir. besleme voltajından 5V çıkardığınızda da transistör üstünde harcanan/ısıya dönüştürülen enerjiyi hesaplayabilirsiniz. Bu tür anahtarlama devrelerinde ortak emitör bağlantı kullanın. Transistörün emitörü besleme hattına bağlansın. Bu sayede transistör aktif durumda değil; ya tam iletimde ya da kesimde olacaktır. Transistörün kollektörü ile kaynak arasına da sürülmek istenen voltajda yük bağlanır. 9V batarya için 9V ampul, 6V için 6V lamba gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Konudaki şemada bağlantı hatası mevcut. Bu bağlantıda transistör emitör izleyici ( emitter follower ) yapıda olduğundan çıkış voltajınız en fazla beyze uygulanan gerilim kadar olacaktır. Harici besleme voltajınız değil, süren voltaj önemlidir bu bağlantıda. Pic'lerin çıkış voltajının da 3,3-5V arası olduğunu varsayarsak transistör çıkışından en fazla 5V görülecek demektir. besleme voltajından 5V çıkardığınızda da transistör üstünde harcanan/ısıya dönüştürülen enerjiyi hesaplayabilirsiniz. Bu tür anahtarlama devrelerinde ortak emitör bağlantı kullanın. Transistörün emitörü besleme hattına bağlansın. Bu sayede transistör aktif durumda değil; ya tam iletimde ya da kesimde olacaktır. Transistörün kollektörü ile kaynak arasına da sürülmek istenen voltajda yük bağlanır. 9V batarya için 9V ampul, 6V için 6V lamba gibi.

Olmadı verim alamadım bir türlü, akım düşüyor led istediğim gibi yanmıyor direk adaptör çıkışından aldım ama transistor e girince akım düşüyor

• Olmadı diye bir şey yok şu yaptığın çalışmayan çizimi koy bakalım buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egealtay -- 1 Aralık 2014; 19:45:25 >
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Resmi ekledim 7805 in metaline bağladığım yeri söküp normal 6v un şasesine bağladım ama yine aynı resim bidaha çekmedim lehimler çok uğraştığım için bozuldu
     PİC İLE 6V LAMBA SÜRME YARDIM
  • Ben yaptığın işin şema çizimini buraya koy diyorum sen resim koyuyorsun resimden nasıl takip edeceğim ?

Sende proteus vardı proteusa ne yaptı isen çiz e buraya koy ki ne yaptığına bakayım.
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Kod şema nevarsa hepsini ekledim ekte

https://yadi.sk/d/PrXC66oLd5rT2
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar60

Kod şema nevarsa hepsini ekledim ekte

https://yadi.sk/d/PrXC66oLd5rT2

Dosyalarını açamıyorum!!
  • Proteus 8 ile çizdim ondan kaynaklanıyor heralda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 2 Aralık 2014; 9:55:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.