Bildirim
PIC ile analog girilen iki inputu nasıl çarptırabilirim?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
bu konuyu ben de merak ediyorum -
PIC de analog girişlerden sadece birini işlem yapmak için seçebilirsiniz ayrıca bir tanede A/D çevirici bulunur. yani gerçek zamanlı çarpamazsınız.
gerçi ben bu projenin amacınıda anlayamadım. peki ne olacak çarpınca açıklarmısınz sadece LCD de sayı değerlerimi görünecek??? -
Amaça analog alınan iki değeri(16f877) kullanarak çarptırıp sonucu LCDde göstermek.Alınan iki değeri de voltaj ve akım olarak düşünürsek asıl amaç gücü bulmak -
anladım. ozaman ayrı ayrı yapıcaksınız. mesela analog girişlerden birini gerilim okumak için diğerinide çekilen akım değerini okumak için kullanacaksınz. bu durumda 2 girişi sırayla anahtarlayıp sonuçları bir değişkene kaydedeceksiniz daha sonra bu register üzerinden değerleri çarpıp sonucu LCD de göstereceksiniz...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X