Şimdi Ara

PIC Mikrodenetleyici Programlama (DUYARLILIK PROJESİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben ilk okul/kreş çağındaki görme engelli çocuklar için öğretici bir oyuncak yapmak istiyorum. amacı sayıları öğretmek. 0,1,2,3...9 dan oluşan butonlara basıldığında hoparlörden ses çıkıp, ilgili sayıyı duyacak. gücüm yettiği kadar yapıp vakıflara ve eğitim aldıkları kuruluşlara bağışlamak istiyorum. birkaç gündür araştırıyorum. pic mikrodenetleyici ile yapılabildiğini öğrendim. çok fazla video izledim, fakat bana kılavuzluk edecek bir kaynak bulamadım. .hex dosyasını denetleyicinin içine atmasını öğrendim. lehim yapmayı biliyorum. bir tanesini elektrikçiye yaptırıp kendim aynısını baka baka yapabilirim. lehim şeması ve .hex dosyasını yapabilir misiniz? böyle bir konuda duyarlılık gösterirseniz çok memnun olurum. Umarım sizin de hoşunuza gitmiştir. yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.

• Eğitim durumunuzu, bilgi seviyenizi yazmamışsınız. En önemlisi de bütçe durumunu belirtmemişsiniz.
    Bu işler ha deyince olmuyor malesef. Bu işi yapan yerlerle temasa geçmeniz gerekir. Emeğe saygı değil mi?
    pic kendi başına iş yapmaz. Pic'in çalışacağı bir devre lazım.

Diyelim ki size program ve devre verildi, boş devreyi karta bastırmanın bedelinden haberiniz yok.
    Çocukların parmakları ile sayıları tanıyabileceği bir buton sistemi yaptıracaksınız bunun kalıplaması üretimi ....

Size şu konuda yardımcı olabilirim, pic programlama için "ETE Hoca Picbasic Pro" diye google dan aratın.

Pic programlama için;
    Proteus programınız olacak, picbasic, CCS C vb. programlama dillerinden birini öğreneceksiniz,
    programı hex yapıp Proteus da simule edeceksiniz, elektronik bileceksiniz devreyi Proteus da çizeceksiniz.
    Baskı devre yapmayı öğreneceksiniz, devrenizi kurup çalıştıracaksınız. Tüm ünite kutulanacak çocukların kullanacağı şekilde

Besleme devresi, pic'in butonlarla haberleştiği flash bellek, mp3 çaldırma gibi ünitelerin olduğu devre sistemleriniz olacak.

Size kolay gele.

• Keşke arduino dan yararlansanız pro mini kartlar 15 lira.Destek sayfası açılırsa birde hep beraber bi şeyler yapabiliriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.