Şimdi Ara

pic projesi sensor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya pic projesi aldım.araçların hızlarını ölçmek istiyorum.araçlar bir hortum üstünden geçince bir sinyal üretmelerini isteniyor.ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.bu sinyalle mikroişlemcinin timer'i saymaya başlayacak ve ikinci hortumdan sinyal gelincede duracak.ve zaman*yol yardımıyla araçların hızını bulacağız.önemli olan sinyali nasıl elde edicem.basınç farkıyla yapılabilir die tavsiye aldım ama nasıl netür bir malzeme kullnacam fikrim yoq.,

ya lütfenn yardımcı olursanız sevinirimm

• İlla hortum mu olması gerekiyor?
  • araçlar üzerinden geçince sinyal versin yeter hortum olması zorunlu değil.Ama butonlada kabul edilmeyeceğini öğrendiik.önemli olan yane bizden sensor yapılması isteniyor.yada başka bir şey.şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacksparrow001 -- 24 Ekim 2007; 15:41:48 >
  • Laser+foto diyot kullanarak yapsak.

İki tane foto diyot(Veya ldr)-laser sistemi kurarız.Pic16f877a kullanarakta bunların analog değişimlerinden faydalanark anlayabiliriz gibi geliyor.

Uygun mu???
  • Pardon ya...

Ben hala anlamamışım.İlla bişeyin üstünden geçmesi gerek değil mi?

Bir düşünim
  • ya hocam biliyormusun benimde ilk önce aklım afoto diyot geldi ama hocayla görüşmem sonucu.bunun yane diyotun o kadar ışığı farkedemiyeceğini soledi.illa oyle yapiin diyoo.yoksa ir ışınlarıyla yapılması bana daha mantıklı geliyoo.hatta bunu duymuştum mesela basınç farkından dolayı bir sinyal üretebilirmiyiz.(bunun nasıl olacağını bilmiyom işte) en son olarak ta aklıma acaba boruya su koyarak yapabilirmiyim.önemli olan su veya havada sistemi nasıl kurabileceğim.
  • hortumun hava sızdırmayacak şekilde kapatıp,bir tarafına piezoelektrik basınç sensörü monte edeceksin.
    hortum içindeki basıç değişimi elekriksel sinyale çevrilecek yani
    sensörü hazır almana izin veriliyorsa,linkte bir örnek var.kolay gelsin
    http://www.dta.com.tr/pdf/102M_PCB_basinc_sensoru.pdf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim.işe yarıyacağa benziyorr.mutlaka deniyecem.çok iyi bir fikir.saolunnn
  • Bir de benim bildiğim kadarıyla basınç switchleri var. Tahminimce basınç sensörlerinden daha ucuzdur. Sonuçta basıncı ölçmüyor, sadece belli bir eşik değerini geçtiğinde anahtarlama yapıyor. Senin işini bunlar da görür. Biraz fiyat araştırması yapmanı öneririm...
  • saolun hocam deneyeceğimm.teşekkürlerr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.