Şimdi Ara

PIC16F84 ile Yapılan Kapı Modeli Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Garaj kapısı kontrol edilecektir, kapı açma butonuna basıldığında kapı açılacak sınır anahtarına çarptığı anda duracak, 5 saniye sonra emniyet sensörü arabayı görmüyor ise kapı kapanacak sınır anahtarına çarptığında kapı duracak, eğer araba sensörü kesiyorsa kapı kapanmayacak. Ben elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım resmi atıyorum. Yardım edebilirseniz çok memnun olurum. Takıldığım yer şu. Kapıyı açtığımda 5 saniye sonra kapanmaması. Eğer emniyet sensörü herhangi bir şey görmüyorsa kapı kapanacak eğer kapının önünde araç durursa araç kapıdan çekilene kadar kapı açık kalacak araba çekildikten 5 saniye sonra kapı kapanıp duracak. O komut satırını yazmamda yardımcı olabilirseniz çok iyi olur.
     PIC16F84 ile Yapılan Kapı Modeli Yardım PIC16F84 ile Yapılan Kapı Modeli Yardım

• ısıs olarak ver bakayım ,
  • Kusura bakmayın bayağı süredir bilgisayara oturamıyorum ancak programda şu şekilde bir çözüm buldum, belki başka arkadaşlarda yararlanmak ister diye paylaşayım. Çalışması şu şekilde:
    Eğer kapı kapalı sınır anahtarı 0 (yani basılı) ise ve kapı aç butonu 0 (yani butona basılmış ise), o zaman kapıyı aç. Eğer kapı acık sınır anahtarı 0 ise o zaman kapının açılmasını durdur. Kapı duruk ise o zaman emniyet sensorünün önünde bir şey var mı ona bak, önünde bir şey yok ise 5 saniye sonra kapıyı otomatik olarak kapat, kapı kapalı sınır anahtarına çarp dur, döngü...

PIC16F84 ile Yapılan Kapı Modeli Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p1cde10 -- 28 Mayıs 2014; 15:36:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.