Şimdi Ara

PIC16F84A çalışmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde bir PIC16F84A var.Fakat yazılımımda hiçbir sorun olmamasına ragmen pic çalışmıyor.Acaba sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?Bu konuda tecrübeleri olanlar aktarırsa sevinirim.

• osilatör kapasitörleri 22nF değil 22pF olcak MCLR ye 5 volt vermeyi unutma aklıma bunlar geldi
  • bazen dalgınlık falan oluyo program atarken osilatörü RC yerine baska bi osilatör secili oluyo bundan da olabilir.
  • programlarken kod verify de hata vermiyorsa donanimsal bir hata vardir.beslemeyi falan kontrol et.
  • Konfigrasyon bitlerini kontrol etmen gerekiyor. F84 için yazılmış programda konfgirasyon bitleri kodla beraber tanımlanmışsa, hex kodunu programlayıcıya yükledikten sonra işlemci olarak F84A yı seçince yüklenen konfigrasyon ayarların siliniyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 15 Eylül 2005, 9:14:36 >
  • Güç girişlerine pic'e yakın olacak şekilde 1n 10n 100n at
  • pic programlayıcının ayarlarından da olabilir.pwrt aktif olayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: klutch

bazen dalgınlık falan oluyo program atarken osilatörü RC yerine baska bi osilatör secili oluyo bundan da olabilir.

evet. osilatör ayarlarına bir bak. XT veya RC mi.
  • kullandıgın emilatorde sorun olabilir.ben programlarken emilatoru kasanın ustune koymustum sora kafayı yedım nıe olmuyo dıe sora farkettımkı emılator kısa devre olmus.bole seylerede dıkkat et.
  • Yazılımda sorun yok diyorsun yani pic e program yükleyebiliyorsun ve hata göstermiyor.Fakat devreye takınca çalışmıyor . Doğru mu anladım?
    Eğer böyle ise arıza devrede diye düşünüyorum.
    Devre yi de sen yaptıysan kontrol etmen lazım.
    İlk bakılacak besleme ve osilatör dür.
    Osilatör tipini sölersen dahada yardım edebilirim.
  • Evet dogrulama işlemini de yapıyorum yazılımda bir sorun gözükmüyor.Devremde RC osilatör kullanıyorum.Osiloskopla baktığımda osilatör testereye benzer bir dalga üretiyor.Sorun bundan olabilir diye osilatör olarak fonksiyon generatörü kullandım ama yine olmadı.Programlayıcı kartı olarak piyasadaki 10 milyonluk kartlardan kullanıyorum acaba sorun ondan mı bilemiyorum.Yardımlarınız için sagolun.
  • programın içeriğini bilmiyorum ama wdt açık mı kapalımı onu değiştirerek denesen?
  • Hangi programla programlıyorsun.Winpic vs ise pici tanıması için mesela 16f84a.dev dosyası oluyo.Bu dosya olmadan programlanmaz.Bende de aynı sorun vardı.derleyici hata vermiyo.Kart vs sorunsuz.Programlıyorum,verify falan da ediyo ama sistem çalışmıyo.Nedeni bu device dosyası olmamasıydı.Bunu kontrol et.Programın logu varsa ona bi göz at.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.