Şimdi Ara

Usbler çalışmıyor!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde bilgisayarıma overclock yapmaya çalıştım sanırım beceremedim ardından pc açılmamaya başladı. Bende forumlarda yazanlar üzerine anakart üzerinde bulunan bios pilini bir süre çıkardım ardından tekrar taktım ve bilgisayarım overclock öncesi haline döndü ve açıldı yalnız bilgisayarımda 8adet usb girişi var ve bu usb girişlerinden sadece 4tanesi çalışıyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Bunun dışında harddiskin çalıştığını gösteren led ışıkta çalışmıyor.

• Biosa girip usb bağlantıları enable mi ona bak.Led ışıkları yanmıyor dedin kasayı açtığında led kabloları yanlışlıkla yerinden çıkmış olabilir onu kontrol et bi.
  • bence bıosa gır f9'a bas fabrıka ayarlarına dondur ardından f10na bas kaydet ve kapat.
  • evet yerinden cıkarmıştım yanlışlıkla tekrar taktım ama çalışmadı ama yanlış takmış da olabilirim çünkü çok küçük ve 5tane kablo var yerlerini doğru takamadım galiba ve biosa girdiğim de nereye bakmam gerekli çok teşekkürler. :(
  • f9a bastım hiçbir şey olmadı f10ada bastım ve çıktım hiçbir şey değişmedi. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: alppolats

evet yerinden cıkarmıştım yanlışlıkla tekrar taktım ama çalışmadı ama yanlış takmış da olabilirim çünkü çok küçük ve 5tane kablo var yerlerini doğru takamadım galiba ve biosa girdiğim de nereye bakmam gerekli çok teşekkürler. :(

Öncelikle led kablolarını doğru takmanız için anakart üzerinde ledleri takacağınız yerde yazabilir bazılarında.Ama anakart kitapçığına bakarak halletmeni tavsiye ederim..Usb için biosa girin del,f2 tuşlarından biridir muhtemelen.Oradaki menülere bakın usb port channel gibi şeyler yazılıdır tam olarak yazılışı aklımda değil.Disable ise onu enable yapın.Ya da arkadaşın dediği gibi varsayılan ayarları geri yükleme tuşuna basın pc yi yeniden başlatın.
  • kitapcığa göre led ışıklarını hallettim ama enable olmasına rağmen usbler hala çalışmıyor :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB takınca windows kitleniyor.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca usblere elektrik dahi gelmiyor. Ne yaptıysam düzelmedi :(
  • overclock'tan kaynaklana birşey değil bence kabloları yanlış takmışsın büyük ihtimalle
  • kabloları doğru da taktım ama olmuyor. :(
  • Biosda enable gözüküyorsa anakart üzerinde bir de usb kablosu bulunuyor o da çıkmış olabilir orayı kontrol et bi istersen.Bir de 4 ü çalışıyor demişsin o çalışmayan dörtlü arkada mı bulunuyor önde mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdinç Çelik

Biosda enable gözüküyorsa anakart üzerinde bir de usb kablosu bulunuyor o da çıkmış olabilir orayı kontrol et bi istersen.Bir de 4 ü çalışıyor demişsin o çalışmayan dörtlü arkada mı bulunuyor önde mi ?

Biosta enable görünüyor ve önde iki tane var çalışmıyor arkadan da iki tane çalışmıyorum yani hem önden hem arkadan çalışmıyor :(
  • arkada çalışmayan 2tane direk anakart üzerindemi yani anakartamı lehimli yoksa ayrı kasanın pcı yerlerindemi takılı öndekilerin kablosu çıkmıştır kabloyu takip et ve takılımı değilmi kontrol et eğer takılıysa biosa gir usb portlarını bul telaşlanma halledilir bir şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waunded -- 16 Şubat 2012; 15:04:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: waunded

arkada çalışmayan 2tane direk anakart üzerindemi yani anakartamı lehimli yoksa ayrı kasanın pcı yerlerindemi takılı öndekilerin kablosu çıkmıştırtır kabloyu takip et ve takılımı değilmi kontrol et eğer takılıysa biosa gir usb portlarını bul telaşlanma halledilir bir şekilde

Arkadakiler anakart üzerinde lehimli öndekiler ise usb3 anakarta dahil değil kasanın usbleri ve takip ettim tüm bağlantılar doğru. Bunun dışında Aygıt yöneticisinde Virtual Usb Multikey yazan yerin üzerinde ünlem var. Özellikler deyip baktığımda ise bunlar yazıyor.

''Windows bu aygıt için gereken sürücülerin dijital imzasını doğrulayamıyor. Yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği hatalı imzalanmış veya bozuk bir dosya veya bilinmeyen bir kaynaktan gelen kötü niyetli bir yazılım yüklemiş olabilir. (Kod 52)''

• Anakartın tam modelini söylersen iyi olur driver problemi olabilir istersen akşam burda olursan bağlanıp yardımcı olabilirim şuanda işteyim
  • quote:

Anakartın tam modelini söylersen iyi olur driver problemi olabilir istersen akşam burda olursan bağlanıp yardımcı olabilirim şuanda işteyim

Valla çok iyi olur ya buradayım ben devamlı takip ediyorum. İlginize teşekkürler. Anakartın modeli Msi 870a g54
  • işletim sisteminiz ne ve p.m ile iletişime geçerseniz bağlanim şimdi team wiever ile
  • chipset driverlarını güncellemeyi dene.
    ilgin bir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: alppolats

quote:

Anakartın tam modelini söylersen iyi olur driver problemi olabilir istersen akşam burda olursan bağlanıp yardımcı olabilirim şuanda işteyim

Valla çok iyi olur ya buradayım ben devamlı takip ediyorum. İlginize teşekkürler. Anakartın modeli Msi 870a g54

İstanbuldamısın üstadım. Şirketime getir bakalım.
  • ne denediysem olmadı. bir yere göstereceğim artık. İstanbulda geğilim izmitteyim teşekkürler. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.