merhaba arkadaşlar pic16f877 de başlat durdur butonlu 0-99 sayıcı yapmak istiyorum. Öncelikle buton eklemeden sayıcı programını yazdım ve 0-99 arası sayıp başa dönüyor. Buraya kadar sorun yok. Buton eklemek istedim fakat bir türlü başaramadım. Kesmelerle falan yapılıyormuş araştırdım fakat kesmeleri de pek anlayamadım. Buton ekleme olayını nasıl yapabilirim. Butona bastığımda sayma başlayacak atıyorum 11 de durdur butonuna bastığımızda sayma duracak. Başlat butonuna tekrar bastığımızda ise 11 den itibaren saymaya devam edecek. gerekli buton kodlarını ekleyip düzeltirseniz çok memnun olurum ilginiz için çok teşekkür ederim.
İnterrupt kullanmadan yukarıdaki şekilde yapabilirsin.
teşekkür ederim gabba kardeşim ilgin uğraşın için çok teşekkür ederim kodları tekrar denedim başlatma ve durdurma algoritmasi çok güzel ve mantıklı olmuş fakat isisde simüle ettiğimde başlat tuşuna bastığımda başlıyor durdurma butonuna bastığımda durdurmuyor ve sayma işlemi yavaşlıyor bunun önüne nasıl geçebilirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme