Şimdi Ara

Pick-up Araç Vergisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
70.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Arkadaşlar 4x4 ford ranger wiltrag 3.200 cc arac alsak vergisini kamyonete göremi ödeyeceğiz yoksa binek araca göremi eyer binekse yıllık 8.362 tl vergisi var kamyonet olursa 1.286 tl arada 7 kat var aramızda pic up kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

4x4'de binek vergisi ödersiniz. 4x2'de kamyonet vergisi. Yani dediğiniz gibi 7 kat fark var arada. Peki Ford bu hacimde motoru nasıl üretip satabiliyor? Çok merak ettim doğrusu.
  • Querorz Q kullanıcısına yanıt
    3200 cc için vergisi 8362 TL. Mtv itiraz dilekçesi verip bir alt kademeye yani 5491 TL ye düşürtüyorlar. Aracın sigorta bedelinin yüzde beşini aşıyorsa falan filan tam bilmediğim bir maddesi var. Şu anda 4x4 alınacak en iyi pickup vw amarok vergi avantajı sebebiyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hayatımda böyle ahmakça sistem görmedim. 500 bin liralık Audi A8'e binen de aynı vergiyi veriyor 120 liralık Pick-up'a binen de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Querorz

Ben hayatımda böyle ahmakça sistem görmedim. 500 bin liralık Audi A8'e binen de aynı vergiyi veriyor 120 liralık Pick-up'a binen de.

30 bin liralık daciaya binenle 200bin liralık 1.6 bmw 5 serisi, mercedes e serisine binen de aynı mtv'yi ödüyor. Ama aracı alırken daha fazla vergi ödüyor tabii.

Bir diğer saçma yanı da yılda 5bin km yapan da 50bin km yapan da aynı mtv'yi ödüyor.
  • Saçmalıktan başka bir şey değil.

Araç 4x2'de olsa 4x4'de olsa satın alırken ötv'si %15

Örnek olarak; Vw amarok

4x2 2000cc ise Mtv'si yıllık 1.286,00 TL ( kamyonet olarak hesaplanır)

4x4 2000cc ise Mtv'si yıllık 2.626,00 TL (binek araç olarak hesaplanır)

Ford'da ise işin rengi daha çok değişiyor

2.2L Duratorq 150PS XLT 4x2 Mtv'si yıllık 1.286,00 TL ( kamyonet olarak hesaplanır)

2.2L Duratorq 150PS XLT 4x4 Mtv'si yıllık 3.939,00 TL (binek araç olarak hesaplanır)

3.2L Duratorq 200PS 4x4 Mtv'si yıllık 8.362,00 TL (binek araç olarak hesaplanır)

Bütün araçlar her sene muayene + src belgesi(şirket üzerineyse) + K belgesi (şirket üzerineyse) + 1. köprü kullanımı yasak
  • Her türlü pikap kullandım işim gereği. Şu an 2008 ford ranger 4x4 var. Bu araçlar kamyonet ve sadece ağırlık usulü vergi alınıyor. 1.286 iken araç 7. Yaşına girdiği için 746 tl toplam vergi ödüyoruz. Alırken korkmayın 4x4 alın vergi değişmiyor. 3.0 motor almayın çok yakıyor. Amarok ile ranger 2.2 motor olanlar daha ekonomik. Esneklik istiyorsanız l200. Takoz ama sağlamlık toyota hılux. Hız limiti 92 çok radar cezası gelir. Her yıl muayene. Malum devlet doğuşu zengin etmek amacında. Ama aralık 2015 de devir yaparsanız 1200 tl sigortası var. Kazık üstüne kazık.Hele büyük şehirde bu miktar 2.000 e kadar çıkar. Sonra 800 e düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Saçmalıktan başka bir şey değil.

Araç 4x2'de olsa 4x4'de olsa satın alırken ötv'si %15

Örnek olarak; Vw amarok

4x2 2000cc ise Mtv'si yıllık 1.286,00 TL ( kamyonet olarak hesaplanır)

4x4 2000cc ise Mtv'si yıllık 2.626,00 TL (binek araç olarak hesaplanır)

Ford'da ise işin rengi daha çok değişiyor

2.2L Duratorq 150PS XLT 4x2 Mtv'si yıllık 1.286,00 TL ( kamyonet olarak hesaplanır)

2.2L Duratorq 150PS XLT 4x4 Mtv'si yıllık 3.939,00 TL (binek araç olarak hesaplanır)

3.2L Duratorq 200PS 4x4 Mtv'si yıllık 8.362,00 TL (binek araç olarak hesaplanır)

Bütün araçlar her sene muayene + src belgesi(şirket üzerineyse) + K belgesi (şirket üzerineyse) + 1. köprü kullanımı yasak

Hayır kardeş yanlışın var benim ranger 4x4 model 2008 toplam yıllık 746 tl ödüyorum bunlarda 4x2 veya 4x4 değişmiyor. Kamyonet olduğu için ağırlık sözkonusu. Ödediğim vergi nin dekont gösterebilirim.

• ufkadair U kullanıcısına yanıt
    Ben de 4x4 araçlar binek mtv si ödüyor diye biliyordum. Yönetmelik falan mı değişti acaba 4x4 ler kamyonet vergisi mi ödüyor?

• Sistem kokten sacma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufkadair U kullanıcısına yanıt
    Evet kamyonet sınıfında hesaplanmış ama vw amarok sayfasında 4x2 için 715 TL iken 4x4 için 1313 TL MTV ücretleri.

• Dacia duster 4*4 lerın vergisi 1.6 altı normal araç vergisi değilmi arkadaşlar ..

• 4x4 Ford ranger kamyonet I adamlar otomobil ruhsatlı yapmışlar nasıl olmuş bilmiyorum ama büyük avantaj.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ford-otomobil-ruhsatli-ford-ranger-254498183/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Arkadaşlar 4x4 ford ranger wiltrag 3.200 cc arac alsak vergisini kamyonete göremi ödeyeceğiz yoksa binek araca göremi eyer binekse yıllık 8.362 tl vergisi var kamyonet olursa 1.286 tl arada 7 kat var aramızda pic up kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Binege gore yani 8000 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Aralık 2015; 15:49:57 >
  • birde bunlarin kasa uzunlugunami ne bakiyorlardi o kalktimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

birde bunlarin kasa uzunlugunami ne bakiyorlardi o kalktimi.

Kalkmadı tecoma. Silverado. F250. Nissan Titan gibi araçlarda aks aralığınin yarısı kasa uzunluğundan fazla ise vergi kazık üstüne kazık oluyor. Hülya Avşar yasası deniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufkadair -- 28 Aralık 2015; 19:32:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufkadair

Her türlü pikap kullandım işim gereği. Şu an 2008 ford ranger 4x4 var. Bu araçlar kamyonet ve sadece ağırlık usulü vergi alınıyor. 1.286 iken araç 7. Yaşına girdiği için 746 tl toplam vergi ödüyoruz. Alırken korkmayın 4x4 alın vergi değişmiyor. 3.0 motor almayın çok yakıyor. Amarok ile ranger 2.2 motor olanlar daha ekonomik. Esneklik istiyorsanız l200. Takoz ama sağlamlık toyota hılux. Hız limiti 92 çok radar cezası gelir. Her yıl muayene. Malum devlet doğuşu zengin etmek amacında. Ama aralık 2015 de devir yaparsanız 1200 tl sigortası var. Kazık üstüne kazık.Hele büyük şehirde bu miktar 2.000 e kadar çıkar. Sonra 800 e düşüyor.

İnsanları yanlış bilgilendirmeyin .
    Pickup lar 4x4 olduğunda motor hacmine göre suv gibi vergilendirilir.
    Eğer 4x2 ise kamyonet gibı vergilendirilir.
    Sıfır KM 3.2lt ranger yıllık vergisi 8000tl.

Sırf Bu yüzden saçma vergi sistemi yüzünden 2.0lt amarok gibi bi tenekeye vergisi az olduğu için fahiş fiyatla satıyorlar.

• falken34 kullanıcısına yanıt
    2008 model ford ranger thunder 4x4 746tl yıllık vergi ödüyorum. Kasko değeri çıkartıyorsun vergi dairesinde bir tanıdık buluyorsun vergi düşüyor. Bu en doğal hakkımız. Sana aracın ruhsat ve ödediğim vergi kanıtlayabilirim. 1 ocak sonrası 746+%5 zam yollarım buradan sana

• quote:

2008 model ford ranger thunder 4x4 746tl yıllık vergi ödüyorum. Kasko değeri çıkartıyorsun vergi dairesinde bir tanıdık buluyorsun vergi düşüyor. Bu en doğal hakkımız. Sana aracın ruhsat ve ödediğim vergi kanıtlayabilirim. 1 ocak sonrası 746+%5 zam yollarım buradan sana

Hocam senin 2008 rangerın motor hacmi ne 4*4 mü 4*2 mi ruhsatta arazi diyemi kamyonet diyemi geçiyor?

• quote:

Yasa 2008'den sonra degisti. Yeni araclarda yemiyor o.

• indirimli vergi diliminden yararlanıyorum yıllık ödediğim mtv 945 TL,2004 2500 ram 5.9 sahibiyim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.