Şimdi Ara

Pick-up Araç Vergisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
70.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufkadair U kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin avantajınız kamyonet olarak gecmesi eyer arazi tasıtı olarak gecseydi binlira daha fazla öderdiniz
     Pick-up Araç Vergisi Pick-up Araç Vergisi

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Bu sayfada plaka ile sorgulama yapınca ne çıkıyor aracınız paylaşırmısınız lütfen.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV

• quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Arkadaşlar 4x4 ford ranger wiltrag 3.200 cc arac alsak vergisini kamyonete göremi ödeyeceğiz yoksa binek araca göremi eyer binekse yıllık 8.362 tl vergisi var kamyonet olursa 1.286 tl arada 7 kat var aramızda pic up kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Herhangi bir pikabım yok zaten .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 29 Aralık 2015; 22:49:26 >
  • otomobil-kamyonet-arazi arabası gibi mi yoksa pikup gibi mi vergi verilecek bu durum kasa boyunun teker aksları arasındaki mesafeye de bağlı. Yani kasa boyu aks mesafesinin yarısından fazla ise ticari pikap gibi düşük MTV vergilendiriliyor. Ancak 4x4 olanlar veya kasa boyu daha kısa olanlar silindir hacmine göre vergilendiriliyor. 4x4 veya 4x2 olması veya kasa boyu farketmiyor, hepsi ÖTV ödemeden alınıyor. Sadece MTV fark ediyor yukarıdaki kıstaslara göre.
  • pej P kullanıcısına yanıt
    1 yılda Ödenen vergi aracın kasko değerinin %5'inden yüksek ise vergi dairesine dilekçe ile başvurulur mtv indirim bir alt kademeye göre uygulanır.
    Örneğin aracın değeri 30.000
    30.000 %5 1500 eder ama ödenen 1 yıllık mtv 1.787 tl. Bir alt kademe 1.068 tl düşürülür.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufkadair

quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

ben vergisini indirttim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-arazi-donanimli-l-200-intense-lux-4x4-232261202/detay/

Ben aynı model 4x4 e 746 (1 yıllık) ödüyorum. İyi indirememişsin

onu nasıl yaptınız yardımcı olabılırmısınız

• indirimden bahsedin de bende faydalanayım
  • Slm arkadaşlar vergi ve sigorta avantajı olan 4.4 pikap önerebilirmisiniz. Hilux. ranger. navara. dmax. L200 vs teşekkürler

• Model olarak 2008-2010 düşünüyorum

• Hadi mtv neyse de radarlarda sürekli connect benzeri araçlarla pickuplar durduruluyor. Ben şirket adına alırsam kdv avantajı olur diye düşündüm ancak sonrası hep sıkıntı.
  • Cevap basit ama mantıksız

4x2 heryerde açık kasa kamyonet olarak geçer

4x4 vergi dairesinde arazi taşıtı otomobil ama karayolunda açık kasa kamyonet

Özetle

İkisi de 3.köprüden geçemez

İkisi de her yıl muayene

İkisi de radar limiti 93 kmh

4x4 otomobil arazi tasiti suv vergisi alinir kamyonet muamelesi görür. Bizim lanet vergi sistemine Hülya avşar 'ın attığı kazıktir. O vakti zamanında vergi den kaçmak için ford f350 ye binmese bunlar olmazdı.

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Kardeş ford ranger thunder 4x4. 2500 motor. Ruhsata açık kasa çift kabin kamyonet

• quote:

Orijinalden alıntı: hamzavav

Slm arkadaşlar vergi ve sigorta avantajı olan 4.4 pikap önerebilirmisiniz. Hilux. ranger. navara. dmax. L200 vs teşekkürler

6 yaşındaki amarok vergisi 571x2

Diğerleri tümü 979x2

2017 fiyatları sanyong amarok ile aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: Querorz

quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Arkadaşlar 4x4 ford ranger wiltrag 3.200 cc arac alsak vergisini kamyonete göremi ödeyeceğiz yoksa binek araca göremi eyer binekse yıllık 8.362 tl vergisi var kamyonet olursa 1.286 tl arada 7 kat var aramızda pic up kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

4x4'de binek vergisi ödersiniz. 4x2'de kamyonet vergisi. Yani dediğiniz gibi 7 kat fark var arada. Peki Ford bu hacimde motoru nasıl üretip satabiliyor? Çok merak ettim doğrusu.

Kardeş ford sana bana üretmiyor ki. Amerikaya üretiyor orda vergi kazığı yok. Üstelik bize sunduğu en büyük motor 3.2 wildtrack amerikada 6.2 bile var. FORD F650 Super duty.

2017 vergiler

Ford Wildtrack 3.2 = 4.583 x 2

Amarok v6 3.0 = 3.009 x 2

• http://www.gib.gov.tr/node/89294

Sıra No:
    2007/1
    Sayı:
    B.07.0.02.GİB.0.61/6153&#8211;1
    Tarih:
    03/09/2007

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

SAYI: B.07.0.02.GİB.0.61/6153-1

KONU: Çift kabin kamyonet

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ İÇ GENELGESİ

SERİ NO: 2007/1

........................ VALİLİĞİNE

(Defterdarlık: Gelir Müdürlüğü)

................... VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

Başkanlığımıza intikal eden olaylardan;

- Çift kabin yük taşıma kısmı açık hem yolcu hem de yük taşımaya uygun olan (4X2),

- Çift kabin yük taşıma kısmı kapatılmış olan (4X2),

taşıtlar ile aynı özelliklere sahip bütün tekerlekleri motordan güç alan (4X4) taşıtların 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci ve 6 ncı maddelerinde yer alan tarifelerden hangisi kapsamında vergilendirileceği hususunda tereddüt hâsıl olduğu anlaşılmıştır.

197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun "Tanımlar" başlıklı 2 nci maddesinde;

"Arazi Taşıtı: Karayollarında yolcu ve yük taşıyabilecek şekilde imal edilmiş olmakla beraber bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilen motorlu araçtır.

Panel van: Azami toplam ağırlığı 3500 kilogramı geçmeyen, kapalı kasalı (yandan camlı olanlar dahil), sürücü kısmından başka tek veya daha fazla sıra oturma yeri bulunan, insan ve yük taşımak için imal edilmiş olan taşıtlardır.

Kamyonet: İzin verilebilen azami yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu araçtır."

hükmü yer almaktadır.

2 Sıra No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Sirküleri'nde;

"a) Arka kısımda oturma yeri bulunmayan ve "Motorlu Araç Tescil Belgesi" ile "Motorlu Araç Trafik Belgesi"nin istiap haddi bölümünde 2, 2+1 şeklinde kişi sayısı belirtilen kapalı kasalı kamyonetler (yandan camlı olanlar dahil) kamyonet,

b) Arka kısımda oturma yeri bulunan ve "Motorlu Araç Tescil Belgesi" ile "Motorlu Araç Trafik Belgesi" nin istiap haddi bölümünde 3+1, 4+1 veya 5 şeklinde kişi sayısı belirtilen "çift sıra koltuklu", "üç sıra koltuklu" kapalı kasalı kamyonetler (yandan camlı olanlar dahil) panel van

olarak vergiye tabi tutulacaktır."

açıklamasına yer verilmiştir.

Anılan Sirkülerde yer alan açıklama ile söz konusu taşıtların, fiziki durumları göz önünde bulundurularak, sadece yük taşıma amaçlı kullanılanlar ile hem yük hem de yolcu taşıma amaçlı kullanılanlar olmak üzere vergilendirilmesinde ayırıma gidilmiştir.

Diğer taraftan, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci ve 6 ncı maddelerinde yer alan (I), (II), (III) ve (IV) sayılı tarifeler 5035 sayılı Kanunun 23 ve 24 üncü maddeleri ile değiştirilmiştir. Yapılan değişiklikle arazi taşıtları ve panel van tipi taşıtların, 01/01/2004 tarihinden geçerli olmak üzere yaşlarına ve motor silindir hacimlerine göre; kamyonet, kamyon, çekici ve benzeri taşıtların ise 01/01/2005 tarihinden itibaren yaşlarına ve azami toplam ağırlıklarına göre motorlu taşıtlar vergisine tabi tutulacakları hüküm altına alınmıştır.

Bu hükümlere göre, Motorlu Araç Tescil Belgesi'nde ve/veya Motorlu Araç Trafik Belgesi'nde;

1. - Arazi taşıtı (4Х4),

- Çift kabin kamyonet (4Х4),

- Çift kabin kamyonet arazi taşıtı,

- Kamyonet (4Х4),

- Kamyonet arazi taşıtı

şeklinde tanımlanan taşıtların arazi taşıtı,

2. Çift kabin (4Х2) kamyonet şeklinde tanımlanan 3+1, 4+1 veya 5 yolcu taşıma kapasiteli taşıtların ise yük taşıma kısımlarının açık veya kapalı olmasına bakılmaksızın panel van

olarak motorlu taşıtlar vergisine tabi tutulması gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Osman ARIOĞLU

Gelir İdaresi Başkanı

• ufkadair U kullanıcısına yanıt
    3. Köprüden geçemez derken?

• Konuyu tekrar hortlarlatacagim. Çok yanlış bilgiler var. Bu gün tamirci bir arkadaşta Nissan skystar in vergisi ni sordum yıllık 500 lira dedi neden dedim bu kamyonet sınıfında dedi. Yani aynı aracın hem SUV u var hemde kamyonet sınıfı var. 4x2 olmasına rağmen iki kategoride de bu araçlar var. Misal SUV nissan skystar motor hacmi üzerinden hesaplanıyor ki oda 1500.2000 vergisi var. Aynı aracın birde kamyonet sınıfı var oda taşıma kapasitesi üzerinden hesaplanıyor. 1500 kg kapasitesi varsa demek ki 400 500 lira gibi bir yıllık vergisi oluyor. Buna eminim zaten sahibinden skystar yada Hilux ararken ticari - kamyonet sınıfından arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimseL Maymun -- 31 Temmuz 2018; 0:1:16 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.