Şimdi Ara

Pick-up Araç Vergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
70.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 saattir araştırıyorum ancak her yerde yarım yamalak , kopuk bilgiler var. Bir türlü tam olarak anlayamadım.

Pick-up'lardaki vergi sistemi nasıl işler?

4x2 olursa hangi sınıfa girer? 4x4 olursa hangi sınıfa girer?

Vergi dairesinin sitesindeki "Otomobil, Kaptıkaçtı , Arazi taşıtı ve benzerleri" kapsamına mı girer yoksa "Kamyon, Kamyonet , Çekici ve benzerleri" kapsamına mı girer?

Bir kaç yerde pick-uplarda motor hacminin vergiye etkisi yoktur yazıyordu. Bunu açıklayabilir misiniz?

Şu ana kadar şu şekilde anladım ancak bir türlü netleştiremedim: "4x2 olursa otomobil sınıfındadır. 4x4 olursa kamyonet sınıfındadır. Kamyonetlerde 1500-3500 motor arası vergi sabit olduğu için 4x4'ün motor hacmi vergiyi etkilemez ancak 4x2'nin motor hacmi vergiyi etkiler".

Ama eğer bu çıkarım doğruysa 4x4'ün vergisi 4x2 ' den çok daha düşük olur... O yüzden muhtemelen yanlış anladım diye düşünüyorum :) .

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Querorz -- 25 Kasım 2013; 11:18:18 >

• Bildiğim kadarıyla pick up 4x4 ise suv olarak değerlendiriliyor ve mtvsi motor hacmi üzerinden ödeniyor. Örnek olması için vw amarok fiyat listesine bakabilirsiniz.
    http://ticariarac.vw.com.tr/fiyat_listesi/Default_2013.aspx

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pick uplar kamyonet olarak geçer 4x4 le 4x2 vergisi aynı biliyorum tabi yanlış bilmiyorsam
  • 1900 cc üstü ve altı diye ikiye ayrılır 4x2 olanlar, 4x4 ise tamamen binekteki sistem ama ikiside her halükarda kamyonet olarak geçer her yıl muayeneye girer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x2 ler kamyonet vergisi ödersiniz. 4x4lere arazi taşıtı,binek araç vergisi ödersiniz.

• 4x2 ler kamyonet sınıfına girer 4x4 ler arazi taşıtı sınıfına giriyor vede motor hacmine göre vergi alınıyor 4x4 lerde 2. elde vergi hesabı yapılırken kasko değeri üzerinden hesaplama yaptırıp bir alt kademeden vergi ödene biliyor
  • 4x2 olanlar kamyonet olarak sınıflandırılır..kamyonet vergisi alınır...ticari olarak geçer...1 köprüden geçemez,..her yıl muayene girer...k belgesi ve src istenir....2500cc 4x2 aracın vergisi yıllık 1124tldir..

4x4 olanlar ise vergilendirilirken arazi taşıtı olarak vergilendirlir..ama kamyonet muamelesi görür...1 köprüden geçemez,..her yıl muayene girer...k belgesi ve src istenir....2500cc 4x4 aracın vergisi yıllık 3400tl olarak hesaplanır...

pickuplara dünyada gördüğüm en saçma vergilendirme şekli trde uygulanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 25 Kasım 2013; 16:15:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araçlar Türkiye'de vergilendirilirken gümrük sırasında nasıl giriş yaptığına göre dilimlere ayrılıyor. Yani bir araç satıcısında arazi diye geçebilir ya da tipi araziye benzeyebilir ama önemli olan onun gümrükten ne diye girdiğidir. Bu sebepler pickuplar arasında farklılıklarda olabilir. En iyi sonucu alacağınız pickupın satıcısına sormaktır. Bu tür araçlarda farklılıklar olabiliyor o yüzden söylüyorum. Sen araziye benzetebilirsin ama o gümrükten suv diye girmiş olabilir. En iyi çözüm dediğim gibi satıcısına sormak bence.
  • Arkadaşlar sağ olun. Pick-up satın almayalım diye yapabilecekleri ne varsa yapmışlar. Direkt olarak kaldırsalarmış piyasadan. 10 gündür Pick-up'ları araştırıyorum ama bütün emeklerim boşa gitti.

Otobanda hız sınırı 95 olan ve her sene muayene isteyen aracı ne yapayım ben???

Zapt-ı , acaba Pick-up olmasına rağmen SUV diye işlem gören modeller hangileridir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Querorz

Arkadaşlar sağ olun. Pick-up satın almayalım diye yapabilecekleri ne varsa yapmışlar. Direkt olarak kaldırsalarmış piyasadan. 10 gündür Pick-up'ları araştırıyorum ama bütün emeklerim boşa gitti.

Zapt-ı , acaba Pick-up olmasına rağmen SUV diye işlem gören modeller hangileridir?

anlıyorum seni hocam..aynı sorunları ben defalarca yaşadım..suv alsan yüksek motor hacmi yüzünden vergi eziyor....pickup alsan kamyonet muamelesi görüyorsun..

şahsen ssanyong bak derim..2000cc dizel otomatik..pickup olanıda var..suv olanıda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 25 Kasım 2013; 17:17:50 >

• Ticari arac olarak gecer

Her sene muayenesi vardir
    Vergisi 4x4 ile 4x2 farketmeksizin motor hacmine ve yasina gore belirlenir
    Motor hacmi olarak ta tek kistas 1900cc nin uzeri veya alti olmasidir

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

quote:

Orijinalden alıntı: Querorz

Arkadaşlar sağ olun. Pick-up satın almayalım diye yapabilecekleri ne varsa yapmışlar. Direkt olarak kaldırsalarmış piyasadan. 10 gündür Pick-up'ları araştırıyorum ama bütün emeklerim boşa gitti.

anlıyorum seni hocam..aynı sorunları ben defalarca yaşadım..suv alsan yüksek motor hacmi yüzünden vergi eziyor....pickup alsan kamyonet muamelesi görüyorsun..

şahsen ssanyong bak derim..2000cc dizel otomatik..pickup olanıda var..suv olanıda var...

Hocam ben sürekli balık avına gidiyorum. Arabanın içi hem batıyor hem de kokuyor. İcabında arabaya şişme botumu yüklemek istiyorum. Pick-up alacak olsam bot çantasını hiç indirmeyecektim kasadan. Hem süspansiyonları da dizginliyor kasada ağırlık olması. Pick-up tam aradığım şey ama muayene konusunu geçsem bile hız sınırı konusu çok büyük problem. Zaten sürekli ceza yiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

SUV'lara yöneldim mecburen ama sonuçta bagaj kısmı aracın içinde yer alıyor. Aracın içi batacak ve kokacak yine.

• İşte balık kokusuna birşey diyemem
    Suv alıp bagaja öxel bölme ysptırabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: dragongeorge

4x2 ler kamyonet sınıfına girer 4x4 ler arazi taşıtı sınıfına giriyor vede motor hacmine göre vergi alınıyor 4x4 lerde 2. elde vergi hesabı yapılırken kasko değeri üzerinden hesaplama yaptırıp bir alt kademeden vergi ödene biliyor

4x4 lerde ruhsatta ticari olarak geçemiyor mu öyle bir kanun var mı? 4x4 olan bütün pickup lar binek araba şeklinde mi geçiyor hocam?
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    maalesef devletin yanlış işleri ticari sınıfa girmiyor aslında 4x4 pick-up alanlar ihtiyaç olduğu için alıyorlar en azından ben çok ihtiyacım olduğu için aldım
  • onda devletinde bir suçu yok fazla son zamanlarda pick up larda artık araba lüksünde konforunda üretilmeye başlandı sunrooflu deri döşemeli elektrikli koltuklu farsensörlü yağmur sensörlü v.b artık ticariden çok son kullanıcıya hitap eden teknolojik konforlu pick uplarda var piyasada..
    bir kesimde özellikle yüksek hacimi seven kesim binek yada arazi aracı almakdansa pick up ı tercih ediyor son yıllarda bu yönde pick upa büyük bir kayış oldu.. özellikle 4x4 arazi alıcağıma 4x4 pick up alırım mantığı vardı.. o yüzden vergilendirmeyi böldüler 4x4 leri arazi aracı statüsüne soktular..

gerçi duyduğum ne kadar doğru bilmiyorum ama millet 4x2 alıp onu sonradan 4x4 çeviriyormuş.. 4x2 kamyon vergisi ödeyip 4x4 araca biniyormuş tabi bu duyum sadece..
  • Konuyu hortlatıyorum böyle saçma, akıldışı bi vergilendirme sadece bizim ülkede olur. İşe bak ya... Hilux alalım desek ödeyeceğimiz vergiye bak... Yazıklar olsun böyle işe... Kimse itiraz da etmiyor anlamadım ki
  • Bir çok avrupa ülkesinde özellikle çiftçi kesimine yönelik vergi indirimi var

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

onda devletinde bir suçu yok fazla son zamanlarda pick up larda artık araba lüksünde konforunda üretilmeye başlandı sunrooflu deri döşemeli elektrikli koltuklu farsensörlü yağmur sensörlü v.b artık ticariden çok son kullanıcıya hitap eden teknolojik konforlu pick uplarda var piyasada..
    bir kesimde özellikle yüksek hacimi seven kesim binek yada arazi aracı almakdansa pick up ı tercih ediyor son yıllarda bu yönde pick upa büyük bir kayış oldu.. özellikle 4x4 arazi alıcağıma 4x4 pick up alırım mantığı vardı.. o yüzden vergilendirmeyi böldüler 4x4 leri arazi aracı statüsüne soktular..

gerçi duyduğum ne kadar doğru bilmiyorum ama millet 4x2 alıp onu sonradan 4x4 çeviriyormuş.. 4x2 kamyon vergisi ödeyip 4x4 araca biniyormuş tabi bu duyum sadece..

4*2 aracı 4*4'e çeviremeye kalkarsan astarı yüzünden pahalıya gelir.

pick-up pick up'tır iş ve arazi için üretilir bu araçlar. sadece şehir içinde kullanmak için alanlara sinir oluyorum.

iş gereği arada araziye çıkıyorum, ben bile şehir içinde kullanılmaz diye girmedim bu işe, iş aracı iş aracıdır arkadaş. eğer hobi aracı alıyorsan bazı şeyleri göze alacaksın, hız sınırından, her sene para bayılmaya yapacaksın. devletin vergi mantığından nefret etsem de burada yaptıkları doğru.

bu arada arkadaş için en iyi seçim ssang yong olur.

fiat freemont cross'da bakabilir, hayvani bir bağaj hacmi var, zaten 7 kişilik. ve inanılmaz bir fiyata satılıyor şu anda sunduklarına göre.

• Arkadaşlar 4x4 ford ranger wiltrag 3.200 cc arac alsak vergisini kamyonete göremi ödeyeceğiz yoksa binek araca göremi eyer binekse yıllık 8.362 tl vergisi var kamyonet olursa 1.286 tl arada 7 kat var aramızda pic up kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.