Merhaba arkadaşlar, pick up kasa kapatmak için çeşitli seçenekler var.Kullanıcıların tecrübelerinden faydalanmak isterim.Mesela aşağıda paylaştığım iki modelinde birbirlerine göre artısı eksisi var gibi...Bu iki model hakkında fikirlerinizi bilmek isterim.Saygılar, selamlar
+Artıları: 1)Eşyalara her taraftan kolay ulaşım 2)Pick up görüntüsünün bozulmaması(Göreceli,kimisi de tam kapatmayı estetik buluyor) 3)Fiyat 4)Proje,ruhsata işletme,tekrar muayne gibi işlemlerle uğraşmamak
+Artıları 1)Daha fazla depolama alanı 2)Daha önce belirttiğim gibi göreceli olarak daha kompakt görüntü 3)Güvenlik
-Eksileri 1)Orjinal roll barı çıkartmak zorunda kalmak 2)Fiyat 3)Ruhsata işletmek için tekrar muayne
Ben pikapta hem hardtop hem halftop modelleri kullandım, son kullandığım hali hardtop denen tam kapalı kapak idi. Görsel olarak aracı biraz daha SUV-Jip görünümüne sokuyor, ekstra ağırlığı ile bir miktar arka tutuşa katkı sağlıyor. Kilitli olduğu için kolayca açılma ve çalınma riski yok ama çalmak isteyen kolayca kırar açar orası ayrı.
Halftop olan yarım kapalılar biraz daha spor duruyor ve dediğiniz gibi pikap görünümünü bozmuyor ama bagaj hacmini çok azaltıyor, koskoca pikabın bagajı sedan araba seviyesine düşüyor.
Bir de sürgülü kapaklar var, açık kasanın üzerinde sürgüyü çekip kapatabiliyorsunuz, kısmi güvenlik sağlar, pikap görünümünü kaybettirmez, muayene veya projelendirme istemez, geniş bagaj gerektiğinde de sürgüyü tam açar istediğiniz gibi kullanırsınız.
İhtiyaçlarınıza ve beklentinize göre seçin derim ama halftop denen yarım kapalıları tavsiye etmiyorum, arka görünüm kalsın istiyorsanız sürgüler + rollbar ile çok daha güzel görüntü elde edersiniz. Birkaç görsel de ekleyeyim.
Ben aracı aldığımda halftop idi, sonradan onu tam kapalıya çevirdik, daha güzel durdu. Rahmetlinin fotolarını atayım.
Dediğiniz alüminyum roll backlerede baktım önceden ama güvenlik olarak ne kadar sağlamlardır acaba?Bir de yağış olunca sanki sızdırırlar gibi her ne kadar tahliye kanalı filan var deselerde...Yukarıda modelini gönderdiğim yarım kapatma aslında dört yandan yukarı kalktığı için hacmi daraltmıyor ama tabii bir hardtop gibi de değil...Bilemedim aklım çok karıştı.İkisinin de birbirine göre avantaj ve dezavantajı var gibi..
AVM'lerde güvenlik bagaja bakmak istediğinde mecburen iniyor musunuz? Bir de bazen 1.köprüden geçen hususi pickuplar görüyorum. Polisin yanından geçeni de gördüm. Siz hiç geçiyor musunuz?
Kasa kapatmaya gelince. Tam kapama pickup'ın özünü biraz bozuyor gibi. Mal taşınacaksa sürgülü bir yöntem yoksa halftop taktırırdım ben olsam.
sürgülü kasa kapağı buradan bakabilirsiniz. Güzel ürünler var ve ürün çeşitliliği de bol.