iyi aksamlar elimde 2 tane islemci var ve Abit BE-II Board var, birini alip digerini satcam, sizce hangisini kendime almaliyim hiz bakimindan? Tesekkurler...
cel i satip p2 yi kullansan daha ii edersin.cache carpan hızından daha onemli.
bence celeronu kullan celeronu çok rahat bir şekilde 83mhz fsb ye çıkarabilirsin böylece işlemcin 586mhz olur ama p2 nin böyle bir şansı yok
overclock oluyo miki? eger 83 mhz cikarirsam ayriyetten fan mi alacagim? normalde hangisi daha hizli?
arkadaşlar yanılıyorsunuz cel 466 daha hızlı olur p2 de cache tamam 2 katı ama external ve dolayısıyla cpu nun yarı hızında çalışıyor. Cel 466 da ise tam hızda. Bende bir ara bocaladım üstelik aynı cpu lar ve aynı board la. Nerdeyse tüm testtlerde cel daha hızlı çıktı özellikle de mp3 dönüştürme de
ancak p2 de fsb den kazanıyor en çok. Ki p2 de directdraw performansı çok daha fazla
Bu işlemcilere thermalright slk 900 takabilsek kimbilir nereye kadar gider...
hocam dirençleri var bunların bir de default voltajları kullanılan wafer ve transistor plakası inceliği biraz farklı. 0.25u teknolojisi. bunları 1000MHz yapsak birşekilde bahse girerim 250W güç çekerler.
pentium
benim bu konuda geniş bir bilgim yok ama şunu biliyorum ki celeronlar son derece zükük işlemciler. alınası ve kullanılası değiller