Şimdi Ara

Pikap dünyasına ilk adım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir Rega Brio-R + Pioneer N50 + Monitor Audio BX2 takımı ile müzik keyfi yapıyorum.
    Tamamen Flac arşivi üzerinden ve zaman zaman da Spotify dinlemekteyim.

Ortamlarda hep duyduğumuz o "plakların analog sesi hiçbir şeye benzemez" güzellemelerinin yarattığı merak, ilgi sonucu sisteme mütevazi bir pikap eklemek düşüncesi var şimdi kafamda.

Ayırabileceğim bütçe 1000 TL civarı. Ciddi olarak ilgilendiğim Rega RP1 modeli var. İkinci eldeki fiyatları keseme göre. Brio-R'nin phono girişiyle idare ederim diye düşünüyorum bir süre, belki sonra phono pre amfi de eklenebilir.

Daha önce hiç pikap kullanmadım, ufak ufak araştırıyorum ne nedir, ne işe yarar diye.
    Sizce bu düşüncelerle ve bütçeyle ufaktan da olsa o analog sesin tadına varmamız mümkün mü? Yoksa pek anlamlı değil midir?

Deneyimi olan arkadaşların görüşlerini öğrenmek isterim. Dikkat etmem gereken noktaları öğrenmem de güzel olur.
    Alternatif pikap tavsiyelerine de açığım elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 2 Mayıs 2016; 18:16:09 >

• Bence iyi bir kafayla dahili phono bile olsa zevk alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Bu bütçeyle orantılı önerebileceğiniz kafalar ne olabilir. İlerisi için aklımda bulunsun.
    Düşündüğüm bütçenin biraz üstünde ama Pro-Ject Debut Carbon (2M Red iğneli) pikapta ilgi alanım içinde. Sanırım Ortofon 2M Red iğne, Rega'nın üstündeki Rega Carbon'dan daha iyidir.
  • dkelleci kullanıcısına yanıt
    Rega üzerindeki iğneyi bilmiyorum ama shure m97xe veya ortofon red. Bu sisteme tam olur diye düşünüyorum.

• Pro-ject elemental alip ortofon 10 takabilirsiniz.

Ya uzerine ekleyip Project debut.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.