Şimdi Ara

Pikap Seçmek Için Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben hayatımda ilk defa pikap alacagım. Açıkçası kendim hala çok meraklı degilim ama kız arkadaşım tutturdu diyelim =)

Bu pikap ile yapmak istediklerim; eski plakları çalabilmek (Ör: Cem Karaca albümleri), eger mümkünse; amfi ses sistemime baglayabilmek (iyi bir ses kalitesi varsa gerekmeyebilir) ve yine eger mümkünse; telefon/mp3 çalar/usb/pc tarzı bir cihazı baglayabilmek.

Açıkçası, çok yüksek bir bütçe de ayırmak istemiyorum bu iş için. Benim buldugum modelleri derleyip toplayıp 4'e indirdim:

Denon DP-29F183:
    urun.n11.com
    Hi-Fi Sistemler Modelleri ve Fiyatları - n11.com
    http://urun.n11.com/hi-fi-sistemler/denon-dp-29-f-P61688693

Pioneer PI-990:http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/pioneer-pl-990-full-otomatik-stereo-pikap-203601927

Philips Ott2000/12 :http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/philips-ott2000-12-klasik-pikap-203785663

Tchibo (sanırım kendi markası) :

Konuyu 1 hafta-10 gün içerisinde çözmem gerekiyor. Biraz son dakika işi gibi oldu ama yardımlarınız çok degerli olacaktır.

Konuyu her gün takip edecegim. Şimdiden teşekkür ederim.

• Audron kullanıcısına yanıt
    Seçiminizi 1'e indirmek gayet kolay.
    1. ve 2. sıradaki Denon ve Pioneer fason üretimdir. Kozmetik değişiklik olmakla birlikte ikisi de aynı pikaptır. İkisi de iyi birer ürün değildir. Anti-skating'i dahi yoktur.
    Philips modeli ancak 8-10 yaşında bir çocuğa oynasın diye verilebilir.
    Tchibo modeli bu fiyata pek de fena değil gibi görünüyor. En azından eli-yüzü düzgün bir pikap kolu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Seçiminizi 1'e indirmek gayet kolay.
    1. ve 2. sıradaki Denon ve Pioneer fason üretimdir. Kozmetik değişiklik olmakla birlikte ikisi de aynı pikaptır. İkisi de iyi birer ürün değildir. Anti-skating'i dahi yoktur.
    Philips modeli ancak 8-10 yaşında bir çocuğa oynasın diye verilebilir.
    Tchibo modeli bu fiyata pek de fena değil gibi görünüyor. En azından eli-yüzü düzgün bir pikap kolu var.
    Oncelikle; hızlı ve gayet net cevabınız için teşekkür ederim.

Sanırım, bunlar dışında bana maksimum 750 tl'lik bütçede önerebileceginiz bir pikap da yoktur degil mi? Kaliteli pikaplar hep 1-2 bin lira civarlarından başlıyor anladıgım kadarıyla.
    Dediğiniz gibi biraz daha iyi istediğiniz zaman en az 1000 TL, tercihen daha fazla vermeniz gerekir.
    Ayrıca genellikle içlerinde pikap pre-amplisi olmadığından bir de pikap pre-amplisi almanız gerekecektir.

Biraz daha pahalı markaların bazı modellerinde pikabın döner platformunda, işleme kolaylığı nedeni ile MDF, pleksiglas gibi şahsen benim içime sinmeyen malzemeler kullanıldığı oluyor.

Gerçi Tchibo'da incelemedim ama bahsettiğiniz modeli işinizi görecek gibi görünüyor. Fotoğraflarında görüldüğü kadarı ile oldukça şık da...
  • quote:

Dediğiniz gibi biraz daha iyi istediğiniz zaman en az 1000 TL, tercihen daha fazla vermeniz gerekir.
    Ayrıca genellikle içlerinde pikap pre-amplisi olmadığından bir de pikap pre-amplisi almanız gerekecektir.

Biraz daha pahalı markaların bazı modellerinde pikabın döner platformunda, işleme kolaylığı nedeni ile MDF, pleksiglas gibi şahsen benim içime sinmeyen malzemeler kullanıldığı oluyor.

Gerçi Tchibo'da incelemedim ama bahsettiğiniz modeli işinizi görecek gibi görünüyor. Fotoğraflarında görüldüğü kadarı ile oldukça şık da...
    Desteginiz için tekrardan çok teşekkür ederim.

Tchibo'daki dediginiz modeli herhalde alacagım bu gidişle.

Çok profesyonel bir şey aramadıgımdan dolayı da işimi görecektir diye düşünüyorum zaten.

Iyi günler dilerim

Bir şey değil.
    Link verdiğiniz Tchibo pikap, ki halen pazarladıkları pikap bu, düzgün bir pikap.

Belki söylemeye gerek yok ama,
    eğer internetten değil, mağazadan alış-veriş yapacaksanız,
    olur da bu model değil de bir önceki model ellerinde kalmış olup size teklif ederlerse,
    uzun sözün kısası şu modelden uzak durun:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-tchibo-sifir-pikap-263236349/detay
  • Tchibodaki pikap lenconun l90 modelidir. Her şeyi iyi tek eksisi preamfi devre dışı bırakılmıyor. Bence alınabilir
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Thchibo Lenco bayilerini yine üzecek gibi görünüyor.
    d�kkan hifi
    D�kkan Hifi Online Sat�� Sitesi
    https://www.dukkanhifi.com/p-4215-Lenco-L-90-Pikap.html

stereo mecmuası hifi ve müzik konulu türkçe e-dergi
    İletişim
    http://stereomecmuasi.com/iletisim/comment-page-4

• quote:

Thchibo Lenco bayilerini yine üzecek gibi görünüyor.
    d�kkan hifi
    D�kkan Hifi Online Sat�� Sitesi
    https://www.dukkanhifi.com/p-4215-Lenco-L-90-Pikap.html

stereo mecmuası hifi ve müzik konulu türkçe e-dergi
    İletişim
    http://stereomecmuasi.com/iletisim/comment-page-4
    @Creedence; Preamfi dediginiz olay, benim gibi amatör bir kullanıcıyı etkileyecek bir olay mıdır?

@Kursun; Lenco L90 eger bu linklerdeki fiyatlardaysa piyasada, gerçekten kaçırmamam lazım bu modeli =) anladıgım kadarıyla Tchibo da markasını silip, aynı ürünü daha ucuzdan satıyor. Onceki modelinden uzak durmayı da not ettim bu arada =)

Umarım ay başına kadar ellerinde kalır da alabilirim =/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audron -- 21 Ocak 2016; 10:17:41 >

Preamplinin devre dışı bırakılamaması benim de dikkatimi çekmişti. Çıkış olarak USB ve Line-out belirtilmiş.
    Ancak bu durumun sizi etkileyeceğini sanmıyorum.

Ne zaman içindeki preampli'yi iptal edip direkt manyetik kartuştan sinyal almak istersiniz?
    1. İçindekinden daha iyi, harici bir preampli kullanmak isterseniz...
    2. Üzerinde gelen MM (moving magnet) manyetik kartuş yerine MC (moving coil) tipi kartuş kullanmak isterseniz... Not: MC tipi manyetik kartuşlar, sadece kartuşu bu pikabın fiyatından yüksek bir fiyattan başlar.

Netice ve çözüm:
    Ortada büyük bir kayıp yok...
    Yukarıdaki seçenekleri bir gün olur da kullanmak isterseniz pikabın içindeki preampli çok basit bir operasyon ile devre dışı bırakılabilir.
  • quote:

Preamplinin devre dışı bırakılamaması benim de dikkatimi çekmişti. Çıkış olarak USB ve Line-out belirtilmiş.
    Ancak bu durumun sizi etkileyeceğini sanmıyorum.

Ne zaman içindeki preampli'yi iptal edip direkt manyetik kartuştan sinyal almak istersiniz?
    1. İçindekinden daha iyi, harici bir preampli kullanmak isterseniz...
    2. Üzerinde gelen MM (moving magnet) manyetik kartuş yerine MC (moving coil) tipi kartuş kullanmak isterseniz... Not: MC tipi manyetik kartuşlar, sadece kartuşu bu pikabın fiyatından yüksek bir fiyattan başlar.

Netice ve çözüm:
    Ortada büyük bir kayıp yok...
    Yukarıdaki seçenekleri bir gün olur da kullanmak isterseniz pikabın içindeki preampli çok basit bir operasyon ile devre dışı bırakılabilir.
    Bir kez daha teşekkürlerimi sunarım =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Audron

Bir kez daha teşekkürlerimi sunarım =)

Alıntıları Göster
    pikap dünyasına bende giriş yapmak istiyorum ancak bu konuda hiç bir bilgim yok. tchibo nun satmış olduğu pikap ı aldığımda, eski taş plakları dinleyebiliyor muyuz? pikapa 2 hoparlörü direk bağlayıp ses alabiliyor muyum yoksa avr veya amfi ile mi bağlamam gerekiyor?
  • karizmas K kullanıcısına yanıt
    Belirli bir düzeyin üzerindeki pikapların içinde ampli yoktur. Pikap girişi olan bir ampliye bağlayarak dinleyebilirsiniz.
    Taş plak dinleyebilmek için 78 deviri destekleyen bir pikap almanız gerekir. Modern pikapların çoğu sadece 33 ve 45 devir destekler.
    78'lik taş plakları dinleyebilmek için bu plaklara uygun iğne kullanmanız gerekir.
  • Kurşun hocamın dediklerine aynen katılıyorum. Şayet bütçe kaldırıyorsa Lenco üzmez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

Kurşun hocamın dediklerine aynen katılıyorum. Şayet bütçe kaldırıyorsa Lenco üzmez :)
    Bu arada Tchibo'nun indirimleri ile bu fiyat daha da iniyor. %10 indirimi zaten alıyorsun. Birde doğum günü indirimi ile %15 daha geliyor sanırım. Eğer hesabı yanlış yapmadıysam toplamda %23 gibi bir indirim oluyor ki; fiyat 575 civarı bir rakama geliyor.

Lenco'nun diğer mağazalardaki fiyatını düşününce fiyat çok avantajlı duruyor.

Ben de bu fiyata alsam mı diye düşünüyorum ama elimdeki sistemle ne derece olur bilmiyorum. Güzel bir giriş seviyesi pikap alıp bu işe başlamak her zaman aklımda var. Fakat şu an elimde stereo amfi bile yok. Denon x2000 AVR ve Heco 702, 302 ve 102'den oluşan bir sistemim var. Önce nakit ayarlayıp ikinci el güzel bir stereo amfi ile başlama niyetindeyim. Fakat bu pikap kafamı karıştırdı.

Ustalar ne derler acaba? Bu pikap bu fiyata denk gelebiliyorken alıp AVR ile idare etmek mantıklı olur mu? (Tabi AVR ile bu pikapı çalıştırmam mümkünse) Yoksa Heco 702 ile gidecek bir stereo amfi kovalamak şu an daha doğru bir hareket mi olur?

Bir de bana 1000 TL civarlarında (daha az rakama iş göreni daha güzel olur tabi ) bir stereo amfi tavsiyesi yapacak hayırsever var mıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: icb

Bu arada Tchibo'nun indirimleri ile bu fiyat daha da iniyor. %10 indirimi zaten alıyorsun. Birde doğum günü indirimi ile %15 daha geliyor sanırım. Eğer hesabı yanlış yapmadıysam toplamda %23 gibi bir indirim oluyor ki; fiyat 575 civarı bir rakama geliyor.

Lenco'nun diğer mağazalardaki fiyatını düşününce fiyat çok avantajlı duruyor.

Ben de bu fiyata alsam mı diye düşünüyorum ama elimdeki sistemle ne derece olur bilmiyorum. Güzel bir giriş seviyesi pikap alıp bu işe başlamak her zaman aklımda var. Fakat şu an elimde stereo amfi bile yok. Denon x2000 AVR ve Heco 702, 302 ve 102'den oluşan bir sistemim var. Önce nakit ayarlayıp ikinci el güzel bir stereo amfi ile başlama niyetindeyim. Fakat bu pikap kafamı karıştırdı.

Ustalar ne derler acaba? Bu pikap bu fiyata denk gelebiliyorken alıp AVR ile idare etmek mantıklı olur mu? (Tabi AVR ile bu pikapı çalıştırmam mümkünse) Yoksa Heco 702 ile gidecek bir stereo amfi kovalamak şu an daha doğru bir hareket mi olur?

Bir de bana 1000 TL civarlarında (daha az rakama iş göreni daha güzel olur tabi ) bir stereo amfi tavsiyesi yapacak hayırsever var mıdır

Avr ile uygun olur bu pikap. Zaten preamfili olduğu için phono girişine ihtiyaç duymaz Avr nin her girişine sorunsuz takabilirsinis

• Ne yaptınız ?
    Aldınız mı acaba ? Hangı sistem ıle dınleyeceksınız bunu da öğrenebılır mıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ne yaptınız ?
    Aldınız mı acaba ? Hangı sistem ıle dınleyeceksınız bunu da öğrenebılır mıyım ?
    Bende bir soru sorsam bende de marants pm 6004 amphi mevcut. Pikap girişi de var tchibo'nun bu modelini alsam acaba uygun olur mu? Amphiye bağlayabilirmiyim. Ya da yulong da8 dac mevcut bir öneriniz olur ise bende almak isterim sanırım kaliteli bir ürün uygun bir fiyat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusunur71

Bende bir soru sorsam bende de marants pm 6004 amphi mevcut. Pikap girişi de var tchibo'nun bu modelini alsam acaba uygun olur mu? Amphiye bağlayabilirmiyim. Ya da yulong da8 dac mevcut bir öneriniz olur ise bende almak isterim sanırım kaliteli bir ürün uygun bir fiyat.

tchibonun bu modelini alırsanız pikap girişi hariç bir yere bağlamanız gerekmekte. çünkü pikap içerisinde dahili bir preamfi var bu demek oluyor ki o phono girişinde yapılan işlem pikap içinde yapıldığı için phono'ya takılmıyor...

ama elinizde pm 6004 varsa o paraya taş gibi ikinci el pikap alıp phono'dan dazır dazır dinlersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

quote:

Orijinalden alıntı: dusunur71

tchibonun bu modelini alırsanız pikap girişi hariç bir yere bağlamanız gerekmekte. çünkü pikap içerisinde dahili bir preamfi var bu demek oluyor ki o phono girişinde yapılan işlem pikap içinde yapıldığı için phono'ya takılmıyor...

ama elinizde pm 6004 varsa o paraya taş gibi ikinci el pikap alıp phono'dan dazır dazır dinlersiniz...

Cevabınız için teşekkür ederim. Önerebileceğiniz bir pikap markası ve modeli varsa belirtirmisiniz. Sahibindende satılan epey ikinci el pikap var ancak bu konularda çokda bilgim yok açıkçası.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.