Şimdi Ara

Pikap Seçmek Için Tavsiye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sayyn Kur?un

Dediklerinizde haklylyk payy var. Sonuçta müzik dinlemek bir zevk ve bu cihazlar bu anlamda birer araçlar. Yyllarca kyytyryk laptop yada pc hoparlörleri ile mp3 vs dinleyip sonra bu cihazlary be?enmemenin biraz nankörlük oldu?unun da farkyndayym. Hatta çocukken tek hoparlörlü telefon gibi bir teypten müzik dinledi?imizi de hatyrlyyorum :-) Yani sizin dedi?iniz Dual'ler lüks bile kalyyordu :-)

Ama bahsetti?im hoparlörler Pioneer htp-071 set ile birlikte verilen uydu tipi hoparlörler ve gerçekten müzik konusunda çok vasatlar. Kendim birebir bir tanydy?ymyn evinde ve mediamarkt'ta denedi?im için bu ?ekilde bir yorumda bulunuyorum.
    http://urun.n11.com/5arti1-ev-sinema-sistemi/pioner-htp-071-sinema-ses-sistemi-P83097218?cid=604001&gclid=CN_q2eCZjMsCFRKNGwodMEkCeA&gclsrc=aw.ds

Bu sebeple plaktaki o ho? tynyyy alabilmek için, bu setin biraz daha üstüne ihtiyaç var diye dü?ünüyorum. Bu dediklerimin bir nevi sayyn Mecanica'nyn dedi?ine geldi?inin de farkyndayym ama her?ey bütçe ile ba?lantyly :-) Sonuçta hepimiz çok daha iyilerini isteriz ama imkanlar hangisine yetiyorsa onunla mutlu olmayy da bilmeliyiz.

Bununla olmaz derken de sadece arkada?yn memnun kalmamasy durumunda neyin eksik oldu?unu bilmesi açysyndan yazdym. Ki arkada? setten memnun olduktan sonra bize bir?ey söylemek dü?mez :-)

Sevgiler, saygylar

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    :)

Hatırlarım bir caz festivalinde Petrucciani'yi dinlemiştik... Gayet hoş ve zarif bir performanstı...
    Ardından John Scofield çıktı. Çalmaya başladı. Ama bir şeyler tutmuyordu. Hani bir yemek yaparsınız, çok özenmenize rağmen bir yavanlık vardır... Nitekim kendisi de bu yavanlığın farkına vardı ve Petruccianni hoca gitmediyse onu da çağıralım dedi. O da geldikten sonra her şey yerine oturdu nefis bir müzik ziyafetine şahit olduk.

İşte Sayın Mecanica 'nın bahsettiği "Cazın o büyülü armonisini" böyle anlarda yaşıyorum. Bulunduğum mekanın ses, akustik kalitesi belki çok iyi değildi ama performans büyülü idi.

Hatta son zamanlarda internet radyoda bol bol Radio Swiss Jazz ve 1.FM Adore Jazz dinlemeye başladım. Bitrate sadece 128 kbps... Esasında mp3'e kesinlikle karşı olmama rağmen zevk veriyor. O zaman ne ala... :)
  • odyofil grade müzik dinlenmek isteniyorsa, tavsiyelerde bu tür yorumların hepsi olabilir. 2 kilometre öteden çobanın çaldığını duyup hüzünlenebildiğimize göre duygulanmak ve keyif alabilmek için tabi ki bu donanımlara ihtiyaç yok. Ama kaydedilmiş sesi doğru düzgün reprodükte ederek dinlemek istiyorsak, bunun kafada değil, sistemde bitmesi gerekir. yıllar önce kötü sistemlerde müzik dinlenebiliyordu diye, bugünde aynı şeklilde dinlemek zorunda değiliz. Bütçenin elverdiği ölçüde başarılı bir sistem yapılır ve dinlenir, daha da çok keyif alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Öncelikle Tchibo'daki pikapta dahili pre-amfi var. Bu sebeple ayrıca bir pre-amp almanıza gerek yok.

Bunun dışında pikabı AVR'nin arkasındaki alttaki resimde sarı dikdörtgenlerle belirttiğim kırmızı beyaz rca tipi soketlerin olduğu giriş bölümlerinden birine bağlamanız gerekiyor. Daha sonra da hangi girişe bağladıysanız menüden o girişin ses seçeneğini analog olarak seçmeniz gerekiyor. Alttaki manuelin 8.sayfasında kumanda üzerindeki "signal sel" tuşu ile bu ayarın yapılabileceği söylenmiş.
    http://docs.pioneer.eu/Manuals/HTP_071_ARB7463_manual/

Bu arada eğer AVR ile orijinal hoparlörleri kullanıyorsanız pikap için boşuna yatırım yapmışsınız. O amfi ve hoparlörlerle pikabın ve plakların keyfi çıkmaz. Eğer müzik için ön hoparlörleri değiştirmeyi düşünürseniz de raf tipi bir hoparlör alın. Yanına da ilk etap için 100-150 TL'ye T sınıfı bir amfi ile ayrı bir stereo pikap sistemi kurun. VSX-321 AVR ile pikabı tamamen ayırın derim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Pikap Seçmek Için Tavsiye Pikap Seçmek Için Tavsiye

Vaktimi ve cüzdanimi koruduğunuz için çok teşekkür ederim. Sayenizde şu anda Aşık Veysel dinleyerek huzuru buluyorum =)

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Sevgili @kursun, ben ne demek istediğinizi aslında cok iyi anladım ama maalesef bu konuda sadece müzik konuşmuyoruz, cihaz ve sistem konuşuyoruz. Bu nedenle sayın üstadımız @altanpsx in dediği gibi eldeki imkânları en iyi sekilde kullanarak müziğimizi dinlemek daha doğru ve haz verici bir boyuta yaklaşmamızda yardımcı olacaktır. Tabiki buna da katılmayabilirsiniz ama bu söylediklerim sadece benim kişisel görüş ve tercihlerimi yansıtmaktadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Lenco pikabımdan çok memnunum, Karaköyde birsürü çeşidi ve modeli var, şunu inceleyin derim

http://lafamuzik.com/dj-ekipmanlari/896-lenco-l-3808-direct-drive-pikap-calar.html
  • Şu anki müzik sistemim Yamaha RX-A1010 AVR ve Bose 301 Stereo.

Aslında Pioneer A110 stereo amfi kullanıyordum ancak sanırım yaktım onu. AVR kullanıyorum diye ezmeyin yalnız Yamaha'nın Avantage serisi giriş seviye stereo da fena değil bence :)

Ancak anladığım kadarı ile kullandığım Pioneer PL-980 pikap (sanırım kendisi 25 yaşında falan, A110 amfi ile aynı setteydi) oyuncak mı kalıyor sizin yorumlarınıza göre? Çünkü pL-990'a herkes çöp demiş. Ancak ikisi arasında baya yıl farkı var anladığım kadarıyla 990 USB'li falan çünkü, benimkisi ise baya eski pikap. İğnesi bitik olduğu için Audio Technica iğne almıştım.

Sizce aşağıdaki pikaplardan alsam fark yaratır mı bu sistemde;

http://www.amazon.com/gp/product/B002GYTPAE?qid=1457969850&ref_=sr_1_3&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011&s=aht&sr=1-3
    http://www.amazon.com/gp/product/B00XCETWIW?qid=1457970344&ref_=sr_1_107&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011&s=aht&sr=1-107

• Herkese merhaba
    Elimde
    Technics SA-300 Stereo Recever
    Klipsch R-15M Real kolonlarlarım var sisteme birde pikap eklemek istiyorum amfi ve kolonlardan sonra elimde 800tl gibi bir bütçe kaldı biraz araştırma yaptım technics 1210 serisi çok başarılı ve güzel ancak şuan için bütçe yeterli değil onun yerine lenco l-3808 almayı düşünüyorum fikirleriniz nelerdir? sıfır fiyatı 1000TL sahibinden de 500tlye kartuş ve iğnesiz bir model var ne önerirsiniz???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Yeni pikabınız hayırlı olsun. Uzun yıllar ailece zevkle dinlemenizi dilerim.

AVR ile pikap dinlemek konusunda AVR'lere haksızlık yapmamak lazım. Sadece AVR'nin pikap girişi olsa dahi bu giriş kullanılmamalı, harici bir manyetik başlık pre'si kullanılmalı. Esasında bu durum bazı stereo amplifikatörler için de geçerli.

AVR'lerin pikap girişinden neden randıman alınamıyor?
    Üreticiler bu girişleri meraklısından ziyade ortalama tüketici için cihazlarına ekliyor.
    Bunu yaparken ortalama tüketicinin davranış ve eğilimlerini dikkate alıyorlar.
    Nedir ortalama tüketicinin eğilimi? Mesela ortalama tüketici giriş seçimini CD'den pikaba getirdiği zaman aynı volüm seviyesinde bir ses bekliyor. Bunu sağlamak için pikap girişi gereğinden hassas yapılıyor. Bu da yanında pikap girişinin yüksek sinyal seviyelerinde "boğulmasına" neden oluyor. Sizin Onkyo TX-NR828 AVR'nin kullanma kılavuzundaki "PHONO OVERLOAD" seviyesine bakalım:
    http://www.eu.onkyo.com/downloads/2/5/1/1/7/ONKYO_TX-NR828_datasheet_EN.pdf
    Phono Overload 70 mV (MM, 1 kHz, 0.5%)
    olarak belirtilmiş.
    Harici bir pikap manyetik başlık pre-amplifikatörü alacaksam ilk bakacağım özelliklerden biri "Phono Overload" seviyesi olurdu, tabi eğer bu rakam verilmişse...
    70 mV çok sınırda bir rakam... Giriş kolaylıkla doyuma girebilir.
    Bakın iyi bir harici pikap manyetik başlık pre'si üreticisi giriş hassasiyetini 3 kademeye bölmüş ve orta hassasiyette ovar-load marjı 194 mV. (Düşük hassasiyette 330 mV)
    http://www.njc-audio.co.uk/html/phonopreamp.html

AVR pikap manyetik başlık girişlerinde görülen başka bir sorun yine ortalama tüketici eğilimleri ile ilgili.
    Pikap motorundan, hatalı eşleştirilmiş kol ve başlıklardan, ve nihayet hatalı saklanıp yüzeyi dalgalı hale gelmiş plakları çalarken bass hoparlörleri delirtebilecek derecede düşük frekanslı sinyaller oluşabilir. Üreticiler bu nedenden oluşabilecek sorunları aşmak için AVR pikap girişlerine iptal edilemeyen "rumble" filtre koyabiliyor. Bu filtre de yararlı bass'ları da traşlayabiliyor.

Neticede AVR ile pikap dinlenmez diye bir şey yok. Yeter ki eğer varsa, pikap girişlerini kullanmayın, harici bir pre kullanın... :)

Hocam harici bir preamp- tavsiyeniz varmı?

• belmont B kullanıcısına yanıt
    Phono preamp konusu dipsiz bir kuyu...
    Elinizden geliyorsa yurtdışından kit getirip montajını yapabilirsiniz.
    Yurtdışından hazır olarak da getirmeniz söz konusu... Tabi bu durumda gümrük vergisi ödemeniz gerekecek.
    Tabi yurtiçinden temin etmek ilk akla geleni...

Seçilecek preampın kalite düzeyi elbette sistemin geri kalanı ile de ilgili...

Bu arada, ileride mc tipi manyetik kartuş kullanmayı da düşünürseniz alacağınız pre doğal olarak mc de desteklemeli. Diğer yandan mc tipi manyetik kartuşları yaklaşık 1000 TL'den başlayan fiyatları nedeni ile almayı hiç düşünmeyebilirsiniz.

Eğer çok pahalı hi-end bir şey düşünmüyorsanız ülkemizde bolca bulunan ve geniş model skalası bulunan Pro-Ject markasını düşünebilirsiniz.
    Pro-Ject Phono Box E taban modelleri.
    Bunun classic line olarak geçen bir üzeri, Phono Box mc manyetik kartuş desteği,
    Phono Box S ise mc manyetik kartuş desteği yanında giriş empedans, kapasitans ve kazanç seçimleri ve daha kaliteli iç malzemeler sunuyor. Eğer fiyatını uygun bulursanız benim önereceğim model de Phono Box S olacaktır. Diğer özelliklerini pek kullanmasanız dahi daha kaliteli malzemeler ile üretilmiş olması bence bu seçim için yeterli bir neden.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.