Şimdi Ara

Pikap Seçmek Için Tavsiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: icb

quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Sayın Kurşun, güzel dilekleriniz çok teşekkürler. Plak dinlemek gerçekten ayrı bir keyifmiş. İnsan dinledikçe farkına varıyor :-)

Aslında AVR'ye Asus Xonar DX ses kartı ile analog stereo bağlantı yaptığımda hiçte fena bir ses elde etmemiştim. Hatta hdmi bağlantıdan daha iyi olduğunu bile söyleyebiirim ama AVR'nin phono girişi beni hayal kırıklığına uğrattı. Ki siz de nedenlerini teknik olarak gayet güzel açıklamışsınız. Ki harici bir phono katı ile deneme yapmak lazım diyerek amatör bir kullanıcı olarak doğru bir yorum yapmışım :-)

Ama kafama takılan bir durum var. Forumdan Onkyo 818 AVR'ye sahip aydınsakaryalı arkadaşın AVR'nin de phono overload 70mV olarak belirtilmiş. Kendisi benimkinde bir boğukluk yok diyor ve, bana telefon ile gönderdiği video da ses gayet güzel geliyor. Tabi o videodan doğru ve net bir yorum yapmak biraz zor ama benim AVR'deki phono bağlantı ile gelen ses bariz çok kötü idi. Acaba benim AVR'de mi bir sıkıntı var. Altta Aydın beyin avr'nin detaylarını görebilirsiniz. Açıkçası bu durum kafamı karıştırdı.
    http://www.eu.onkyo.com/downloads/2/1/7/1/8/ONKYO_TX-NR818_datasheet_EN.pdf

Bu arada Marantz pm6005'in manuelinde phono overload diye bir ibare yok ama input Sensitivity: MM 2.2 mV / 47 kOhm verilmiş. Bu farklı birşey ama ne olduğunu tam bilmiyorum.
    http://www.marantz.co.uk/DocumentMaster/master/Mz_PM6005_Productinfo_PDF_V2_EN_030713.pdf

Kafamda verdiğiniz kaliteli pre-amp linkini okuduktan sonra şöyle bir şey canlandı, doğru mu emin değilim. Yanlışsam düzeltebilir misiniz?

Normalde 2,2mV düzeyinde bir elektriksel akım üreten pikap iğnesi bazı noktalarda anlık 200-300 mV gibi değerlere çıkabiliyor. Bu da phono girişine beklenenden fazla voltaj gelmesi anlamına geliyor. Cihazdaki phono devresi de kaliteli olmadığında bu tarz durumlarda amfiye zarar gelmesin diye bir yüklenme üst sınırı koyuluyor ve böylelikle cihaz korunmuş oluyor. Bendeki Onkyo AVR'deki gibi yük sınırı 70mV gibi düşük bir değer olduğunda ise iğneden gelen sinyal bu sınırı daha sık aşmış oluyor ve alet bu aşırı yükü filtrelerken ses kalitesinin de içine ediyor :-) Doğru anlamış mıyım?

Sayın icb
    Heco'nun bu yeni serileri gördüğüm kadarıyla tiz üniteleri değiştikten sonra biraz daha parlak bir karaktere bürünmüş. Önceki dinlediğim 701 ve 500 modelleri biraz daha az parlaktı gibi hatırlıyorum. Marantz da biraz daha parlak tonlu bir amfi olduğu için ses bir yerden sonra yorucu olabiliyor. Şahsen pc'den müzik dinlerken sesi bir yerden sonra kısma ihtiyacı duyduğum oluyor. Ama plak dinlerken böyle bir durum hissetmedim.

Eğer parlak ses karakterinden hoşlanmayan biri iseniz Marantz yerine farklı markalar bakın derim. Heco'lar Onkyo ve Harman Kardon ile iyi anlaşıyorlar, kendi denemelerimden böyle bir sonuç çıkardım. Misal bendeki Onkyo AVR ile müzik dinlerken ses yorucu olmuyor ama stereo amfiye göre de hep bir şeyler eksik oluyor. Belki bir Onkyo stereo amfi ile daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Turuncu hocam kusuruma bakma lütfen. Benim soruma verdiğiniz cevabı şimdi fark ettim. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Marantz konusunda yorumunuz faydalı oldu. Heco ile uyumu, dinlemediğim için hoşuma gider mi bilemiyorum ama sizin yorumunuza göre Harman Kardon yada Onkyo daha doğru seçim olacak. Çünkü sistemi kurarken beklentim yormayan ve soft bir ses tınısı alabilmek. Marantz'ı düşünmemin sebebi yurt dışı fiyatlarının makul olmasıydı. Dahili DAC'da olduğu için genel olarak beğenilen bir model olması ilgimi çekti. Harman Kardon'da HK980 modeli de ilgimi çekiyor fakat onun da üretimi bitmiş ve 2. el fiyatları da yurt dışı 6005'den daha fazla!!!

Onkyo ise hiç aşina olmadığım bir marka ve hangi modeline bakmam gerekir onu bile bilmiyorum. Aslında yurt dışı ile uğraşmayıp çok açılmadan 2. el bir cihaz alsam ve deneyim kazanıp, ona göre tercih yapsam en doğrusu olacak. Ama buradaki fiyatlarla yurt dışına mecbur kalıyoruz.

Marka, model konusunda bilgi sahibi değilim. Heco 702 ile uyumlu olabilecek yurt içi veya yırt dışı bir tavsiyeniz var mıdır? Fiyat olarak 1000-1200 TL civarı düşünüyorum. Fakat biraz daha üzerine çıkarak aradaki farka değecek bir ürün alabilirsin diyen olursa, esneme de olabilir.

Selamlar,
    Hoparlor ve stereo amfi olayi halloldugundan kelli sira geldi pikap'a :

Thorens 190-2 nasildir? O fiyat araliginda "onu alma bunu al" dediginiz neler vardir ?

Tum konuyu okudum -acikcasi Tchibo'daki urunu istemiyorum. Set olarak Onkyo Stereo Amphi + Heco 702 kullanicam.

2. el magazalari ve internet ilanlarini da hatmettim. 40 yillik plak calarlarin neye gore ve hangi kriter baz alinarak 1500-3000 tl arasi fiyatlandirildigini anlamadigim icin sifir plaga yoneldim. Temiz bir thorens almak daha mantikli geldi niyeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: PCkopat065

Thorens 190-2 nasildir? O fiyat araliginda "onu alma bunu al" dediginiz neler vardir ?

Tum konuyu okudum -acikcasi Tchibo'daki urunu istemiyorum. Set olarak Onkyo Stereo Amphi + Heco 702 kullanicam.

2. el magazalari ve internet ilanlarini da hatmettim. 40 yillik plak calarlarin neye gore ve hangi kriter baz alinarak 1500-3000 tl arasi fiyatlandirildigini anlamadigim icin sifir plaga yoneldim. Temiz bir thorens almak daha mantikli geldi niyeyse.

Alıntıları Göster
    Şu an Tchibo nun internet sitesinde bulunan ahşap pikap evde 45 lik plak dinlemek için uygun mudur? Ekstra bir şey almaya gerek var mıdır?

http://www.tchibo.com.tr/ahsap-pikap-p400079558.html?x=H4sIAAAAAAAAAAGCAH3_ETMsDgAAAVLvfA8jABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEH_PiG-sNZg4rHaRpBIV3doAAAAwAYBIuB_LskCfxCCvKvg6_EQ4_GJiuwM_6NPmdA76z97EK8CAAQ6Vo7tYNLwmUYj3ABS-NpeAc_8didykdddy4SgGHQ4jP08RFzeCAAAA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbiseri -- 17 Şubat 2016; 16:11:26 >

• quote:

Tchibo ürününü neden istemediğinizi bilmiyorum. Ancak belirttiğiniz Thorens 190-2 tam otomatik bir modeldir. Pikaba gönül verenler tam otomatik pikaptan haklı nedenlerle kaçınır. Tam otomatik pikaplar eskiden sadece müzik dolapları için üretilirdi. Alternatif olarak Pro-Ject Debut Carbon serisine bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Tchibo ürününü neden istemediğinizi bilmiyorum. Ancak belirttiğiniz Thorens 190-2 tam otomatik bir modeldir. Pikaba gönül verenler tam otomatik pikaptan haklı nedenlerle kaçınır. Tam otomatik pikaplar eskiden sadece müzik dolapları için üretilirdi. Alternatif olarak Pro-Ject Debut Carbon serisine bakabilirsiniz.

ikisi arasinda kalmistim hocam zaten. niyeyse thorens, project'e gore daha oturmus geliyor bana.

bu iki model uzerine biraz daha yogunlasayim iyisi mi. tesekkurler

ayrica project debut'un 33-45'lik degisimi icin belt ayari yapilmasi eksisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCkopat065 -- 17 Şubat 2016; 17:41:55 >

• gbiseri G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle plak dinlerken istediğiniz sesi yada tonu alabilmeniz için belli seviyede bir ses sisteminiz de olması gerekir. Evinizde eskiden kalma bir müzik seti vs var mı? Varsa modelini, bulamazsanız da fotolarını (özellikle arka taraftaki bağlantı noktalarının) paylaşırsanız ne gibi bir pikap almanız gerektiğine karar vermek daha kolay olur.

Pikap konusunda çok da bilgili biri değilim ama bildiklerimi kısaca aktarmaya çalışayım.

Pikaplarda plağa değerek sesi ileten iğne çok düşük seviyede bir elektrik gerilimi oluşturur. Telefonunuzun yada bilgisayarınızın kulaklık çıkışı 100 birim güçte bir çıkış verirken, pikap iğnesinin 5-10 birimlik bir çıkış verdiğini söyleyebiliriz. Hali ile ses seviyesini diğer cihazlarla aynı seviyeye getirmek için pre-amplikatör de denilen bir ön yükseltgeçe ihtiyaç duyulur. (Bu arada 100 birimlik seviyeye Line seviyesi deniyor). Tchibo'daki pikapın içinde bu önyükselteç bulunmakta. Fakat bu konulara meraklı kişiler genelde dahili önyükseltgeci olan pikapları tercih etmezler. Kaliteyi arttırmak için harici önyükseticiler tercih edilebiliyor ve internette 3-5 bin dolar seviyesine kadar çıkanlarını gördüm . Belki daha da pahalıları da vardır ama ben bilmiyorum. Altta bir firmanın ön yükseltici listesi var.
    https://www.dukkanhifi.com/c-127-Analog-Kosesi-Pikap-Pre-Amplileri.html

Bunun dışında ön yükselteç harici olarak alınabildiği gibi bazı amfilerin içinde de olabiliyor. Bu tarz ön önyükselteçi olan amfilerde pikap özel girişi PHONO olarak gösterilir. Ve muhtemelen amfinin içindeki yükselteç Tchibo pikapın içindekinden daha kaliteli olacaktır diye düşünüyorum. Altta bir stereo amfinin linki mevcut, cihazı bir inceleyin derim.
    http://www.canhifi.com/ampliler/entegre-ampli/marantz-pm5004-4.122.81.793.aspx

Eğer elinizde eski bir müzik seti varsa ve phono girişi de varsa Tchibo'daki pikaptan başka önyükselteci olmayan pikaplara da bakabilirsiniz. Ama sıfır almaya kalktığınızda fiyatlar sizin verdiğiniz rakamların çok üzerine çıkıyor. Yine de sizin fiyat aralığınıza uyabilecek Project Elemental modeline bir bakın derim. Alttaki linkte görebilirsiniz.
    http://www.canhifi.com/analog/pikap/pro-ject-elemental-21.2.181.4484.aspx
    http://www.canhifi.com/analog/pikap-21.2.aspx?sirala=2

Bunun dışında 2.el ürün bakılabilir ama bu işlerden anlayan biri ile bakmak lazım. Şahsen ben de 2.el konusunda benim de bir fikrim yok.

Ayrıca elinizde hem 45'lik hem de 33'lük olarak geçen biraz daha büyük olan plaklardan varsa hız değiştirme özelliğinin üstte bir tuş ile ayarlanabilen bir pikap tercih etmenizde fayda var. Misal Tchibo'daki pikapta bu tuş önde sol önde mevcut. Bizim gibi deneyimsiz kullanıcılar için önemli bir özellik.

Misal benim ilk etapta almayı düşündüğüm alttaki pikapta bu tuş yok ve hız değişimi için ortada döner tablayı kaldırıp kayışın yerini değiştirmeniz gerekmekte. Eğer hem 33'lük hem de 45'lik plaklarınız mevcutsa biraz sıkıntılı olabilir.
    https://www.dukkanhifi.com/p-1747-Pro-Ject-DEBUT-CARBON-DC-(2M-Red)-RED-Pikap.html

Dediğim gibi elinizde ses sistemi olup olmamasına ve o sistemin özelliklerine göre değişecek bir durum olduğundan, bu konuda bilgi verirseniz ben yada diğer arkadaşlar fikir vereceklerdir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• icb kullanıcısına yanıt
    Önemli değil dostum. Aslında buyur bende dinle derdim ama eşim hamile olduğundan genelde haftasonu evde oluyor ve de pek dışarı çıkmıyor. Ama uygun bir zaman olursa haber ederim.

Bunun dışında Marantz 6005'in dengi sayılabilecek Onkyo'nun a9050 diye bir modeli vardı.

Bir de yeni olarak dac'ı falan da olan 9010 diye bir model çıkmış hatta birkaç yabancı forumda alanlar memnundu. Ama Marantz ile karşılaştırıldığında nasıldır bilemiyorum.

Altta Onkyo stereo amfilerin linki var. Bir incele derim. Ama bildiğim kadarıyla hk980, bu bahsettiğimiz amfilerden daha üst bir model. O yüzden 2.el fiyatı yüksek olabilir ama pek emin değilim.
    http://www.uk.onkyo.com/en/amplifier-348.html

• quote:

Önemli değil dostum. Aslında buyur bende dinle derdim ama eşim hamile olduğundan genelde haftasonu evde oluyor ve de pek dışarı çıkmıyor. Ama uygun bir zaman olursa haber ederim.

Bunun dışında Marantz 6005'in dengi sayılabilecek Onkyo'nun a9050 diye bir modeli vardı.

Bir de yeni olarak dac'ı falan da olan 9010 diye bir model çıkmış hatta birkaç yabancı forumda alanlar memnundu. Ama Marantz ile karşılaştırıldığında nasıldır bilemiyorum.

Altta Onkyo stereo amfilerin linki var. Bir incele derim. Ama bildiğim kadarıyla hk980, bu bahsettiğimiz amfilerden daha üst bir model. O yüzden 2.el fiyatı yüksek olabilir ama pek emin değilim.
    http://www.uk.onkyo.com/en/amplifier-348.html

Dostum öncelikle tebrik ederim. Yavruyu sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.

Öneriler için de teşekkür ederim. Bunları inceleyeceğim. Acelem de yok zaten. Kafama yatan bir şeyler olur inşallah. Zaten şu an herhangi bir modeli denemediğim için karar verme noktasından uzağım.

Bir de ara ara ikinci elde Rega modellerini görüyorum. Rega ile ilgili hep olumlu yorumlar okudum. Dinlediğim müzik türü jazz, blues tarzı olacak. Ayrıca rock müzik de dinlerim. Yani tür olarak birbirine ters katakterde müzikler de dinlemek istiyorum. Heco 702 ile rega uyumu ve bu müzik türlerinde doğru seçim olur mu? Yoksa Harman Kardon yada Onkyo ya mı bakmalıyım? Başka tavsiyesi olan var mıdır?

Selamlar

• icb kullanıcısına yanıt
    İsmet bey iyi dilekleriniz için teşekkürler

Rega dediğiniz gibi hep olumlu yorumlar alan bir marka ama bu fiyat aralığındaki ürünleri nasıldır bilmiyorum. Gerçi hiç Rega amfi de dinlemedim, bu sebeple ses karakteristiği nasıldır, Heco ile uyumlu olur mu hiçbir fikrim yok.

Bunun dışında müzik zevkimiz benzer. Bir an Miles Davis dinlerken bir anda gaza gelip Guns'n Roses yada Megadeth açabilen bir adamım. Heco bu anlamda birçok müzikte iyi bir performans sergiliyor ama caz ve türevlerini yada distorsiyonsuz müzikleri daha çok seviyor diyebiliriz. Gerçi caz denilince de uçsuz bucaksız bir aralık oluyor. Kendi bildiğim yada dinlediklerimden Dave Weckl'ın ilk albümleri gibi daha coşkun müzikler de caz diye geçerken Miles Davis'in Kind of Blue albümü de caz diye geçiyor. Yani arada dağlar kadar fark var.

Benim Heco ile ilgili tek şikayetim hi-hat diye geçen genelde davulun sol tarafında olan pedallı zil seslerini fazla keskin veriyor. Bu zil de rock ve türevi müziklerde şarkının ritm kısmında çok kullanıldığı için bazen yorucu olabiliyor. Yalnız bu tüm rock türevi şarkılar için geçerli değil. Özellikle bazı şarkılarda belirgin oluyor. Artık o da davulcunun çalışından mı yoksa kayıttan mı bilemiyorum. Yoksa genel manada hem sinema hem de müzik de parasını hak eden hoparlörler. Türkiye'de üst fiyat klasmanında fazla ürünü olmadığı için ve de genelde giriş seviye sistemlerde sizin ve benim gibi kısıtlı bütçeleri olan kişiler kullanıldığı için farklı amfilerle denenme şansı olmuyor. Bu sebeple farklı öneri gelmesi biraz zor olur diye düşünüyorum. Ancak siz yurtdışından ucuza farklı ürünler getirebilirseniz bu şekilde deneyebilirsiniz :-)

• quote:

İsmet bey iyi dilekleriniz için teşekkürler

Rega dediğiniz gibi hep olumlu yorumlar alan bir marka ama bu fiyat aralığındaki ürünleri nasıldır bilmiyorum. Gerçi hiç Rega amfi de dinlemedim, bu sebeple ses karakteristiği nasıldır, Heco ile uyumlu olur mu hiçbir fikrim yok.

Bunun dışında müzik zevkimiz benzer. Bir an Miles Davis dinlerken bir anda gaza gelip Guns'n Roses yada Megadeth açabilen bir adamım. Heco bu anlamda birçok müzikte iyi bir performans sergiliyor ama caz ve türevlerini yada distorsiyonsuz müzikleri daha çok seviyor diyebiliriz. Gerçi caz denilince de uçsuz bucaksız bir aralık oluyor. Kendi bildiğim yada dinlediklerimden Dave Weckl'ın ilk albümleri gibi daha coşkun müzikler de caz diye geçerken Miles Davis'in Kind of Blue albümü de caz diye geçiyor. Yani arada dağlar kadar fark var.

Benim Heco ile ilgili tek şikayetim hi-hat diye geçen genelde davulun sol tarafında olan pedallı zil seslerini fazla keskin veriyor. Bu zil de rock ve türevi müziklerde şarkının ritm kısmında çok kullanıldığı için bazen yorucu olabiliyor. Yalnız bu tüm rock türevi şarkılar için geçerli değil. Özellikle bazı şarkılarda belirgin oluyor. Artık o da davulcunun çalışından mı yoksa kayıttan mı bilemiyorum. Yoksa genel manada hem sinema hem de müzik de parasını hak eden hoparlörler. Türkiye'de üst fiyat klasmanında fazla ürünü olmadığı için ve de genelde giriş seviye sistemlerde sizin ve benim gibi kısıtlı bütçeleri olan kişiler kullanıldığı için farklı amfilerle denenme şansı olmuyor. Bu sebeple farklı öneri gelmesi biraz zor olur diye düşünüyorum. Ancak siz yurtdışından ucuza farklı ürünler getirebilirseniz bu şekilde deneyebilirsiniz :-)
    Heco da Miles Davis'i bırakın caz bile dinleyemezsiniz. Daha doğrusu dinlediğinizi zannedersiniz. İddialı olmayan sistemlerde kullanan arkadaşlarım var. Ben de onlara gittiğimde dinliyorum. Cazın o büyülü armonisini olduğu gibi çöpe atıyor. Genel kullanıcılar için kesinlikle yorum yada tavsiye yapmıyorum ama Miles Davis'in adının geçtiği noktada yaparım. Eğer ki bu tarz müzik dinlemek istiyorsanız bookshelf bile olsa, çok eski bile olsa hifi bir speaker ve ampli kullanmalısınız. Hecoya vereceğiniz paranın üzerine bir miktar daha ilave edip bu şekilde bir speaker alabilirsiniz.
    Yok Heco çok iyi diyorsanız da ampliye, dac a, kaynağa para bağlamanıza gerek yok çünkü sisteme ne katarsanız katın sistem heco kadar çalacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Heco da Miles Davis'i bırakın caz bile dinleyemezsiniz. Daha doğrusu dinlediğinizi zannedersiniz. İddialı olmayan sistemlerde kullanan arkadaşlarım var. Ben de onlara gittiğimde dinliyorum. Cazın o büyülü armonisini olduğu gibi çöpe atıyor. Genel kullanıcılar için kesinlikle yorum yada tavsiye yapmıyorum ama Miles Davis'in adının geçtiği noktada yaparım. Eğer ki bu tarz müzik dinlemek istiyorsanız bookshelf bile olsa, çok eski bile olsa hifi bir speaker ve ampli kullanmalısınız. Hecoya vereceğiniz paranın üzerine bir miktar daha ilave edip bu şekilde bir speaker alabilirsiniz.
    Yok Heco çok iyi diyorsanız da ampliye, dac a, kaynağa para bağlamanıza gerek yok çünkü sisteme ne katarsanız katın sistem heco kadar çalacaktır.

Alıntıları Göster
    Bu arada Ferit Odman'ın yeni albümü "Dameronia with Strings" çıktı.
    Bobcaz da romantik akımın öncülerinden, Miles Davis den Count Basie'ye birçok ikona ilham olmuş Tadd Dameron'ın anısına yapılmış çok çok özenli bir albüm.
    Ferit Odman quartet e bu kez 6 lı yaylı grup eşlik ediyor. Plak baskısı 1000 adet özel basıldı. Plak audiophile camiası için AAA basılmış. Analog kayıt, analog miks ve analog baskı.
    Arşivlik bir plak, caz severler kaçırmasın.

• Mecanica kullanıcısına yanıt
    Sayın Mechanica

Bu işlerde bizlerden çok daha eski ve deneyimli biri olduğunuzu biliyorum. Ve de mesajlarınızdan görebildiğim kadarıyla objektif bir yaklaşım sergilediğinizi düşünüyorum.

Heco'nun hangi modellerini, ne tarz bir amfi ve kaynakla dinlediğinizi merak ettim. Ve ne gibi eksiklikleri olduğunu tanımlayabilir misiniz? Cazın büyülü havasını öldürüyor yorumu çoğu okur tarafından net olarak anlaşılamayacak bir tanım.

Bir de bu hoparlörleri alan kişiler genelde sinema ağırlıklı giriş seviyesi bir sistem kurmuş oluyor. AVR ile kullanılınca da caz müzik için bazı şeyleri kaybetmiş oluyorsunuz.

Misal ben ön kuleleri alırken stereo bir amfi almak aklımda yoktu. Benim Onkyo Avr ile Dali ikon 7 dinlediğimde bendeki Heco Music Style 900 kuleler kadar dolu ve detaylı gelmemişti. Bir de ikon 7'nin bas performansı da daha zayıf gelmişti.

Odada sub koyacak bir yer olmadığı vede komşularla sub yüzünden sorun yaşadığım için sistemi 5.0 olarak kullanıyorum. Bu sebeple kulelerin bas performansı sinema için önemliydi. Bu kriterlere göre de Heco'yu tercih etmiştim.

Peki müzik odaklı bir sistem kurulacaksa bu fiyat aralığında önerebileceğiniz ürünler nelerdir? Marka ve model verebilir misiniz?

2.el konusu ise ayrı bir dünya. Sağolsun esnafımız öyle güzel bir intiba yaratmış ki, insanlar kazıklanırım diye 2.el ürün alamıyor.

Dediğim gibi konuyla ilgili daha net ve açıklayıcı örnekler verebilirseniz çok daha faydalı olacaktır,

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah.Nezaket gösteriyorsunuz. Bu olumlu ve açık düşünce tarzınızın sizi çok daha iyi noktalara getireceğinden şüpheniz olmasın.
    Ben hiç caz çalmadım hep klasik çaldım ama bir caz tutkunuyumdur. Caz çok farklı bir müzik dalıdır. Yeri gelir bir parçayı önce tek tek her enstrümana ayrı olarak odaklanıp dinleyip kompozisyonu sonrasında tekrar dinlemek bile gerekebilir. Dinamikleri değişiktir. Bu bağlamda gelişen armonideki bütünlüğü, dinamikleri ile bize verebilecek bir sistem, cazı mümkün olan en doğal formuyla ve duygusuyla bize ancak yansıtmaya çalışır. Bu nedenle basit üretimdeki ürünlerin sınırları bu yüksek beklentiyi maalesef ortaya koyamaz. Tabiki değişik müzik türlerinde, sinemada kendince üstün olduğu noktalar bulunabilir, o ürünün kullanılmasının daha doğru olacağı yerler de olabilir. Ancak gerek caz gerekse klasik tarzdaki eserlerin hissiyatıyla ortaya konulabilmesi için maalesef biraz daha masraflı sistemlere ihtiyaç duyuyoruz.
    Ben ikon serisinin hemen tümünü kullandım, beni tatmin edecek kadar uzun süre kalamadılar ama genel olarak güzel ürünler. Yukarıdaki sisteme cevap verebilir mi derseniz maalesef hayır.
    Heco olarak Victa702 ile Celan GT dinledim. Benim kulağıma göre ikon victa dan çok daha iyi bir sounda sahip. Celan GT ise bence ayrı bir felaket. Çünkü şu anda sıfırı ne kadarlık bir etikete sahip bilemiyorum ama çok ciddi bir rakamı vardı. Böyle bir etikete sahip ürünü görünce beklentiniz doğal olarak o oranda artıyor. Burada beni şaşırtan bir durum ortaya çıktı. O fiyata çok daha iyi bir ses beklerdim açıkçası. Çünkü victa serisin etiketi belli. Alınan ses belki o etiket rakamına göre çok daha fazla. Ama Celan GT tam tersi bir durum ortaya koydu.
    Örneğin geçenlerde ikinci el bir tane Kudos C2 ilanı gördüm. Yaklaşık 3000 TL civarında bir fiyatı vardı. Şimdi neredeyse ikon fiyatındaki bu ürünü ikon ile mukayese bile etmem. Aradaki fark inanılmaz. Neden bu ürün kullanılmaz da ikon alınır?. Victa.. Bunun da sıfırı ne kadar bilmiyorum ama 2 olsa inanın ne yapılır edilir 1 daha bulunur Kudos alınır. Bir başka ilanda çok uygun fiyata bookshelf callas satılmıştı.
    Bunlar bana göre hifi ürünler ve gerçekten müzik dinlenir. Heco , ikon vs home entertainment denen gruba giriyor. Ben onları hifi grubuna sokmuyorum. Bu örnekler benim bir iki gözüme çarpanlar. Araştırılsa kim bilir ne ürünler çıkar karşımıza.
    Tabi bunlar tamamen benim kendi düşüncelerim ve yorumlarım. Herkesin düşüncesine ve zevkine saygı duyarım. Ben kendi bakışımı dile getirdim.
    Sevgiler,

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Estağfurullah.Nezaket gösteriyorsunuz. Bu olumlu ve açık düşünce tarzınızın sizi çok daha iyi noktalara getireceğinden şüpheniz olmasın.
    Ben hiç caz çalmadım hep klasik çaldım ama bir caz tutkunuyumdur. Caz çok farklı bir müzik dalıdır. Yeri gelir bir parçayı önce tek tek her enstrümana ayrı olarak odaklanıp dinleyip kompozisyonu sonrasında tekrar dinlemek bile gerekebilir. Dinamikleri değişiktir. Bu bağlamda gelişen armonideki bütünlüğü, dinamikleri ile bize verebilecek bir sistem, cazı mümkün olan en doğal formuyla ve duygusuyla bize ancak yansıtmaya çalışır. Bu nedenle basit üretimdeki ürünlerin sınırları bu yüksek beklentiyi maalesef ortaya koyamaz. Tabiki değişik müzik türlerinde, sinemada kendince üstün olduğu noktalar bulunabilir, o ürünün kullanılmasının daha doğru olacağı yerler de olabilir. Ancak gerek caz gerekse klasik tarzdaki eserlerin hissiyatıyla ortaya konulabilmesi için maalesef biraz daha masraflı sistemlere ihtiyaç duyuyoruz.
    Ben ikon serisinin hemen tümünü kullandım, beni tatmin edecek kadar uzun süre kalamadılar ama genel olarak güzel ürünler. Yukarıdaki sisteme cevap verebilir mi derseniz maalesef hayır.
    Heco olarak Victa702 ile Celan GT dinledim. Benim kulağıma göre ikon victa dan çok daha iyi bir sounda sahip. Celan GT ise bence ayrı bir felaket. Çünkü şu anda sıfırı ne kadarlık bir etikete sahip bilemiyorum ama çok ciddi bir rakamı vardı. Böyle bir etikete sahip ürünü görünce beklentiniz doğal olarak o oranda artıyor. Burada beni şaşırtan bir durum ortaya çıktı. O fiyata çok daha iyi bir ses beklerdim açıkçası. Çünkü victa serisin etiketi belli. Alınan ses belki o etiket rakamına göre çok daha fazla. Ama Celan GT tam tersi bir durum ortaya koydu.
    Örneğin geçenlerde ikinci el bir tane Kudos C2 ilanı gördüm. Yaklaşık 3000 TL civarında bir fiyatı vardı. Şimdi neredeyse ikon fiyatındaki bu ürünü ikon ile mukayese bile etmem. Aradaki fark inanılmaz. Neden bu ürün kullanılmaz da ikon alınır?. Victa.. Bunun da sıfırı ne kadar bilmiyorum ama 2 olsa inanın ne yapılır edilir 1 daha bulunur Kudos alınır. Bir başka ilanda çok uygun fiyata bookshelf callas satılmıştı.
    Bunlar bana göre hifi ürünler ve gerçekten müzik dinlenir. Heco , ikon vs home entertainment denen gruba giriyor. Ben onları hifi grubuna sokmuyorum. Bu örnekler benim bir iki gözüme çarpanlar. Araştırılsa kim bilir ne ürünler çıkar karşımıza.
    Tabi bunlar tamamen benim kendi düşüncelerim ve yorumlarım. Herkesin düşüncesine ve zevkine saygı duyarım. Ben kendi bakışımı dile getirdim.
    Sevgiler,
    Herkese tekrar merhaba. Ben "Kursun_" adlı üye sayesinde aldıgım tavsiyelerle Tchibo'daki pikapı aldım. Ancak, Pioneer marka, VSX-321 model ses sistemime (http://www.engadget.com/products/pioneer/vsx-321/specs/) bir türlü baglamayı başaramadım. Sanırım araya bir türlü "çevirici" işlevi gören aparat almam gerekiyor ya da olay tamamen benim beceriksizligimden kaynaklanıyor.

Bu sistemi (Pioneer) bilen birisi var mıdır? Eger elimdeki sistem yeterliyse, boşu boşuna ekstra masrafa girmek istemiyorum. Sistemin arkasında bir çok kırmızı/beyaz kablo girişi olmasına ragmen, denemelerimde başarısız oldum. Bu konuda da bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır?

• dusunur71 kullanıcısına yanıt
    Pro-Ject Debut Carbon modelleri işinizi görür sanırım.Çok giriş seviye derseniz bütçenizde müsaitse eğer,bir üst segment modellerinede bakabilirsiniz
  • Audron kullanıcısına yanıt
    Avrnizin Phono girişi yok maalesef..
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Oncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak, bahsetmiş oldugunuz aletin fiyatı çok uçuk benim bütçem için. Mesela, şöyle bir alet işimi görmez mi?

http://www.goldplak.com/yedek-parca/74-omnitronic-pre-anfi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Audron

Merhaba. Oncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak, bahsetmiş oldugunuz aletin fiyatı çok uçuk benim bütçem için. Mesela, şöyle bir alet işimi görmez mi?

Hocam yanlız ben size bir cihaz önermedim sadece Avrnizin Phono katı olmadığını belirttimEvet vermiş olduğunuz linkteki gibi bir cihaza ihtiyacınız var.Bunu Avrnizin herhangi bir Line girişine takıp işi bitireceksiniz.Malum sitede ikinci el bir Cambridge Audio 651p Pre Amp.vardı hala duruyorsa pazarlık yapıp uygun fiyata alabilirseniz onada bir bakın yada bütçenize göre 2.ellere bakın illaki böyle bir cihazı sıfır almanıza gerek yok.Bu arada Pikabınız hayırlı olsun

• Audron kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Tchibo'daki pikapta dahili pre-amfi var. Bu sebeple ayrıca bir pre-amp almanıza gerek yok.

Bunun dışında pikabı AVR'nin arkasındaki alttaki resimde sarı dikdörtgenlerle belirttiğim kırmızı beyaz rca tipi soketlerin olduğu giriş bölümlerinden birine bağlamanız gerekiyor. Daha sonra da hangi girişe bağladıysanız menüden o girişin ses seçeneğini analog olarak seçmeniz gerekiyor. Alttaki manuelin 8.sayfasında kumanda üzerindeki "signal sel" tuşu ile bu ayarın yapılabileceği söylenmiş.
    http://docs.pioneer.eu/Manuals/HTP_071_ARB7463_manual/

Bu arada eğer AVR ile orijinal hoparlörleri kullanıyorsanız pikap için boşuna yatırım yapmışsınız. O amfi ve hoparlörlerle pikabın ve plakların keyfi çıkmaz. Eğer müzik için ön hoparlörleri değiştirmeyi düşünürseniz de raf tipi bir hoparlör alın. Yanına da ilk etap için 100-150 TL'ye T sınıfı bir amfi ile ayrı bir stereo pikap sistemi kurun. VSX-321 AVR ile pikabı tamamen ayırın derim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Pikap Seçmek Için Tavsiye Pikap Seçmek Için Tavsiye

• quote:

Orijinalden alıntı: Audron

Hocam siz preamp baktığınız için hiç pikabınızın preamlı olduğunu düşünmedim.Siz Turuncu arkadaşın mesajına yoğunlaşın zira o linkini paylaştığınız gibi bir cihaza ihtiyacınız yok çünkü zaten pikabınızın içinde mevcut Pre..

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Sayın Mecanica'nın "Heco da Miles Davis'i bırakın caz bile dinleyemezsiniz." deyişini pek doğru bulmuyorum. Cazın zaten çok sınırlı mevcut ve olası kitlesinin cesaretini kıracak bir ifade...
    Aynı şekilde Sayın turuncu55'in de pikap dinleme konusunda buna paralel bir yorumu olmuş...

İlk olarak şunu hatırlamak lazım, müzik kafada başlar kafada biter.
    İnsanlar 70'li yıllarda çok daha basit Dual ampli ve hoparlörlü pikaplarla çok ciddi müzikler dinlediler. Ses sistemi bir araçtır sadece...
    İnsanlar güçlerinin yettiği oranda bu hobiye para ayırır. Şununla dinlenir, bununla dinlenmez dememek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.