Şimdi Ara

Pikap Set Kumak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Forumda aradım ancak denk gelmedim.Bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
    İstanbul'da oturuyorum.2 el (300-400 arası) bir pikap alıp, buna uygun bir de ses sistemi kurmak istiyorum.Okuduğum kadarıyla dual pikaplar daha iyi oluyormuş.
    Ses sistemi ile birlikte 700-750 arasında bir bütçeyle iyi bir set kurabilir miyim?Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler...

• Cevap verebilecek kimse yok mu?
  • 750 tl ile zor. ikinci el pikapta sıkıntı çıkma riski fazladır her zaman. sıfır pikaplar da 400tlden filan başlıyor.

Audioengine A5‎ aktif hoparlör, pikap ve pikap katı ile gayet güzel seni doyuran bir sistem kurarsın. fakat bunun için bütçeni biraz daha yukarı çekmen gerekir. 1300 tl civarı. bana sorarsan para biriktir ve dediğim gibi bir sistem kur pişman olmazsın.
  • set kurmak istiyorsan ikinci el technics sl 1210 al.Dj sitelerinde temizini 400 -600 tl arası bulabilirsin.

Pikap Set Kumak İstiyorum
  • acaba bunların içi boş sadece kutularını bulabilirmiyim ücretsiz yani hurdaya çıkmış olanlardan başka bir proje amaçlı kimi parçalarını kullanıcam da
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurbuzmurat

Merhaba arkadaşlar.Forumda aradım ancak denk gelmedim.Bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
    İstanbul'da oturuyorum.2 el (300-400 arası) bir pikap alıp, buna uygun bir de ses sistemi kurmak istiyorum.Okuduğum kadarıyla dual pikaplar daha iyi oluyormuş.
    Ses sistemi ile birlikte 700-750 arasında bir bütçeyle iyi bir set kurabilir miyim?Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler...

Uygun fiyata çıkaralıabilecek bir kaç sistem önerisi yazıyorum kendi fikrimce ;

edifier 1900II (veya III) + thorens td 158 + phono katı

edifier 1900II (veya III) + thorens td 190-2 + phono katı

ve son olarak fiyat/performans olarak bence en uygun sistem ;

edifier 1900II veya III + pioneer pl 990 (dahili amfili) (ortalama 600-650 lira tutar)

son seçenek uygundur,ama uzun vadeli pikap tutkunu olacağınızı düşünüyorsanız pioneer ağırlık ve yükseklik ayarları olmadığından ve iğnesi sadece kendi ayarında iğnelerle değiştiğinden tatmin etmez.
    Thorens ler iyi ama harici phono katına ekstra ücret ödemek lazım. Dualler'e gelince,temiz ve güvenilir bir yerden alırsanız o da düşünülebilir.

Hoparlör konusunun ise sonu yok,ama arkadaşın yazdığı gibi bence oda büyüklüğünüze göre büyük olasılıkla aktif hoparlör düşünün derim.

• Merhaba' yeni konu açmadan bu baslığın altından devam edip bilgili arkadaşlardan yardım almak istiyorum.

Amacımız analog müzik dinlemek. Babamın elektroniğe merakı sayesinde çocukluğum ve gençliğim stereo müzik dinlemekle geçti, pioneer güzel bir ses sistemi ve pikapımız vardı( çok zaman olduğu için serilerini hatırlamıyorum 77 doğumluyum, 80li yıllarda artık ne satılıyorsa onlardan vardı bizde) Tom Jones, Ruhi Su, Yıldırım gürses, Bon jovi gibi geniş ve çeşitli plaklar dinleyerek başlamıştı maceram, sonra konservatuvarı kazandım ve Keman ana sanat dalı bölümünde okudum,yani gerçekten sıkıştırılmamış müzikle bir hayat yaşıyorum.
    Kendimi ve geçmişimi bu kadar anlatmamın sebebi gerçekten iyi müzikle yaşayan biri olarak hızlı değişen elektronik sistemlerden gerçekten ihtiyacım olan bir sistem kurmak.
    Tabii ki plaksever biri olarak geçmişte dinlediğim ve yeni alacağim yeni kayıt plaklara kadar her türlüsünü sorunsuz dinleyebileceğim bir sistem kurmak.
    Audiofill değilim ama hassas bir kulağım ve geniş bir müzik beğeni düzeyim olduğunu düşünüyorum. Rock, jazz, en çok dinlediğim tür ardından Latin ve oldiesler geliyor.

Bunca yıl beklememizin sebebi sistemi kurarken para meselesini halletmiş olmaktı.
    ( o yüzden bu bölümde fiyat aralığı belirtmek istemiyorum.)

.önce araştırdığım ve dinleyerek beğendiğim hoperlörlerden B&W almayı düşünüyorum seri numarasını şu an hatırlamıyorum ama dinlediğim mödelin bir üstüne de geçiş yapabilirim

.yine çeşitli forum ve sitelerden araştırdığıma göre öne çıkan 4 pikap markası var

1. Rega
    2. technics
    3.thorens
    4.dual

O kadar çok forum okudum ki işin içinden çıkamadım.
    Kişisel yardım almayı daha uygun buldum.
    Umarım yardım edecek uzman arkadaşların dikkatini çeker.
    Şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pcye 5+1 ve müzik seti bağlamak
    17 yıl önce açıldı
    Klavye tavsiyesi istiyorum.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Butce esas kisitlayici o yuzden analog kisma ne ayiracaginizi soylerseniz daha anlamli oneriler gelir. Dual ve tcnichs i listeden sifir almayi dusunuyorsaniz cikarin, projecti ekleyin. Ikinci el dusunuyorsaniz tecnichs i yine listeden cikarin derim. Butceniz yuksekse clearaudio ve transrotor urunlerinide listenize ekleyebilirsiniz. Bw ile ilgili srounuz garsada cevaplayabillirim.
  • Bütçem 5000 diyelim.

• 6perpex alin ve gerisini unutun.
  • alacagimiz her urunun Turkiye' de sorunsuz servisi olmasi eslmln sartlarindan biri ayrica...

• 6perpex hakkinda bilgim yok, aydinlatan olursa ilgilenirim.....Her pikapin farkli bir ozelligi on plana cikiyor ama anladigim kadari ile forumda iyi bir usta yok... bilgi verebilecek.... hep fıyatları konusuluyor cogu insan alacagi urunun neye hitap edeceginden pek bahsetmemis, tamam fıyat onemli ama zevk daha onemli bence, Forumdaki tum yazilari okudum neredeyse...:((

• Altanpsx gercekten B&W hakkında bıldıklerınızden faydalanmak isterim,

• 6perspex bol odullu ve cok becerikli bir pikap. Forumdan sn. Byali kullniyor. Urunle ilgili spesifik dorularinizi yanitlayabiliriz. B&w icinde sorularinizi yanitlayabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.