Merhaba arkadaşlar, benim uzun süredir pikap plaklara karşı bir ilgim var, ve bir süredir araştırma yapıyorum. En sonunda yeni bir pikap almak yerine uzun zamandır kullanılmayan müzik setinde ki turntable'ı yaptırmaya karar verdim. Bu kararımın sebebi eski pikapların ses kalitesi daha iyi olması. Bu pikabın modeli Sansui p-l45. Ben bu pikabı İstanbul da nerede yaptırabilirim?
Diğer konu ise plakları nerede nereden temin ederim? D&R da bulunanlar için yapılan yorumları okudum. Ben gerçekten analog ses dinlemek istiyorum. Dijital ses dinlemek istesem zaten hem cd hem de müzik servisleri var. Bunun güzelliği başka. Fakat analog sesin yeride çok başka. İstanbul da elden plak(mümkünse analog kayıtlı) alabileceğim yerler nerelerdir?
erayerincE
kullanıcısına yanıt
Pikabınızda ne gibi problem var .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
Pikabı uzun süredir kullanılmadığı için babam sorunun ne olduğunu hatırlamıyor. O nedenle sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Uzun zamandır kullanıılmadığı için genel bir bakımda gerekebilir.
erayerincE
kullanıcısına yanıt
Kısaca diyorsunuz ki . start düğmesine basınca hiç bir hareket yok
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
Valla denemedim. Ancak şu haliyle düzgün çalışabileceğini sanmıyorum. O yüzden hem bir bakım yaptırmak hem de bir arızası varsa tamir olmasını istiyorum. Tabi bunun maliyeti ne olur onu bilmiyorum. Yeni ve iyi pikap almaya kalksam maliyeti baya bir yüksek olur. Kısa süre önce eony'nin hx500 modelide ilgimi çekmiştim.Fakat fiyatından dolayı vazgeçtim. Sizin yaptırmak bildiğiniz bir yer var mı?
Denemeden bu kanıya nasıl varıyorsunuz . D.Drive motor kayış yok pikabınızda . kayışın çürüyüp gevşemesi kopması söz konusu değil. önce bir deneme yapın ,sorunsuz çalışırsa kullanırsınız . sorun yaşarsanız ,gönderin bana bakım onarımını yapayım arzu ederseniz .
quote:
Orijinalden alıntı: elektürükçü
Denemeden bu kanıya nasıl varıyorsunuz . D.Drive motor kayış yok pikabınızda . kayışın çürüyüp gevşemesi kopması söz konusu değil. önce bir deneme yapın ,sorunsuz çalışırsa kullanırsınız . sorun yaşarsanız ,gönderin bana bakım onarımını yapayım arzu ederseniz .
Bence önce bir içini temizlesin hocam? Sonra motoru sürebilir miyiz? Gerçi analog cihaz.
İçini hiç açmasın . temizlenecek bir şey yok Mikro switchler sorun yaratabiliyor o kadar . bu kadar amatör bir arkadaşın içini açmasını önermiyorum . zira Daha kötü hale getirebiliyor bazı arkadaşlar .
quote:
Orijinalden alıntı: elektürükçü
İçini hiç açmasın . temizlenecek bir şey yok Mikro switchler sorun yaratabiliyor o kadar . bu kadar amatör bir arkadaşın içini açmasını önermiyorum . zira Daha kötü hale getirebiliyor bazı arkadaşlar .
Evet o faktör de var maalesef.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme