Selamlar, Taze bir adsl kullanıcısı olarak bir sorum olacak. Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkürler. Şöyle ki: Pikatel USB bir modem aldım. Bu da aynı 145’i çevirir gibi 8,35 diye bi rakam çeviriyor, öncelikle bu normal mi? Yani bilgisayarı açar açmaz sürekli internete bağlı olma durumu yok mu? Ayrıca internete bağlanıyorum, 10 dakika sonra ağ bağlantısı ikonu kaybolmuyor, bağlantı var gösteriyor ama hiçbir siteyi de açmıyor veya açarsa da zone alarmın bi sitesi çıkıyor, internet bağlantınız geçici olarak kesildi diyor. Bağlantıyı kesip tekrar yapıyorum ama sonuç değişmiyor, bilgisayarı restart etmem gerekiyor. Virüs veya trojan mı var dersiniz? Telekomu aradım, bağlantı normal dediler. Sizce sorun nerde?
Öncelikle internete girdiğine göre modem kurulumun doğru yapılmış varsaymak lazım,söylediğin şeyler tamamen modeminin özelliğinden kaynaklanıyor telaşa kapılmana gerek yok yani.Sayfa açamaması ise Telekom kaynaklı görünüyor hele şu aralar kampanya nedeniyle yüklenmelerden DNS ayarlamaları ve portların yetersiz oluşundan sanırım birçok yeni abone senin yaşadığın sıkıntıları yaşıyor.Ayrıca zone alarm ın özellik ayarlarından bahsettiğin yönlendirme sayfasının çıkmamasını sağlayabilirsin. Sorunsuz günler dilerim.
bağlantı ikonunu başlangıça koy otamatik çevir de her makinayı açtığında bağlansın 8-35 sayısı normal modemi kurarken ppoellc seçeneğini seçeceksin ama makinaya zone alarma falan gerek yok makinandaki programlar yüzünden bağlantı kesiliyordur
quote:
Orjinalden alıntı: hasanemrah
bağlantı ikonunu başlangıça koy otamatik çevir de her makinayı açtığında bağlansın 8-35 sayısı normal modemi kurarken ppoellc seçeneğini seçeceksin ama makinaya zone alarma falan gerek yok makinandaki programlar yüzünden bağlantı kesiliyordur
dostum encapsulation un ppoellc olduğunu nasıl tahmmin ediyorsun ppoavcmux da olabilir. saygılar
dostum haklısın ama türk telekom çözüm ortağıyım elkotek bayisi yetkilisi yani bırakta bileyim :) eğerki izmirdeyse problem yok zaten dediğim gibi olacak 8,35 gmt +2 ppoellc ok
Bence internete giriyosan ve sayfa açamıyosan yada ilk başta açıp bağlantı olduğu halde internette sayfa gelmiyosa karşına altta saatın olduğu yerde bağlantı ikonuna çift tıkla açılan pencerede alınan gönderilen bayt lar vardır gönderilen gelenden yüksek olmaması lazım yada sayfa açmadığın halde bunlar artıyosa kesinlikle casus yazılım sorunudur bunları bi kontrol et.Elkotek Call Center..
merhaba öncelikle usb modemlerde sürekli kullanıcı adı ve sifresi girmen gerekir 8,35 çevirmesi normal sayfaları acmaması aktıvasyon düşük gelmesinden olabilir istersen telekomu ara ve sor sana kolay gelsin
vpı:8 vcı:35 bunlar normal değerler.. encasulation: Bu ise sizin bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterir.( Sizin bölgenin diğital yada analog santral olması gibi etkileyici faktörler....)
Makinen 10 dakka sonunda internetten düşüyor ise modem aşırı ısınıyor olabilir, trojan yada virüs tarzı kötü yazılım olabilir yada windows la alakalı bir sorun olabilir. Sistem geri yüklemeden bildiğin en iyi çalışan tarihe yedek alınmış ise geri dönmen.Kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: tks
merhaba öncelikle usb modemlerde sürekli kullanıcı adı ve sifresi girmen gerekir 8,35 çevirmesi normal sayfaları acmaması aktıvasyon düşük gelmesinden olabilir istersen telekomu ara ve sor sana kolay gelsin
Hayır bir kere girmesi yeterlidir.
Sevgili dostlar, Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sanırım ben çooook önceden zone alarmı bir ara kurup kaldırmıştım. Sanırım sistemde kalıntı bırakmış. Zone Alarmı tekrar kurdum, şimdilik kopma yaşamıyorum. hasanemrah doğru biliyor, encapsulation PPPoE. Ancak bu adsl'i aldığımdan beri yahoo mailime giremiyorum. Birisi bana bu konuda yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler...
Javayla alakalı bir durum olabilir fakat tam emin değilim..
Bende Elkotek Bayisiyim ve pikatel Modemleri- PPoA-8/35- üzerinden kurmaktayım ve dahi adsl de bağlantı sorunu yaşamayan müşterilerim bu durumdan çok memnunlar
Merhaba, Şu an PPPoE olarak bağlıyım, sence pppoa olarak mı bağlanayım. Bir de daha önce de yazmıştım, maillerime giremiyorum, sorun ne olabilir?
birisi bana lütfen ppoa ile ppoe arasındaki farkı anlatsın merak içersinde bekliyorum arkadaşım yahooya girememenin sebebi a e le alakalı değil gelen data herzaman aynı datadır senin makinana yeni dns ayarlarını girersen hiç problem yaşamadan yahooyada bağlanır başka sayfalarada internet güvenlik yarlarıyla oynadıysan orayı varsayılan yapmanı tavsiye edrim interner explorersağtıklagelişmiş var oradan varsayılan yükle de herkeze kolay gelsin izmir genelinde telekomun tavsiyesi üzerine ppoellc dir arkadaşlar
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. e ile a arasında fark varmış (ne olduğunu bilmiyorum ama var) PPPoa ile null encapsulation olarak bağlandım şimdi giriyor, acaba şimdi girdi oe ile girer mi dedim girmedi namussuz yine. Netice olarak şimdi çok mutluyum. Sevgili hasanemrah öncelikle senin tavsiyelerini dinledim yok yok değişen bişey yok. bi de PPPoa deniyim dedim o da ne cart diye girdi valla. Yine de yardımların için çok teşekkürler. Hepiniz sağlıcakla kalın
ben sana anlatayım kardeşim ppoa llc alcatel portları için ellc ise nec vb. portlar için bildiğim kadarıyla ama sana bunu telekomdan söylemeyecekleri için genelde ppoellc olur seninki alcatel port olduğu için allc dir hayırlısı olsun ii downloadlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme