Şimdi Ara

PİL DURUM GÖSTERGESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pillerin doluluk durumunu gösteren basit bir devre yapmak istiyorum. Aşağıdakiler yaptığım araştırmalar sonucunda bulduğum devrelerle ilgili birkaç sorum var, bu işle ilgilenen anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Çalıştırıp kullandığınız başka benzer devre varsa o da olur.

1. DEVRE

PİL DURUM GÖSTERGESİ

PİL DURUM GÖSTERGESİ

Bu devreyi proteus'ta kurdum ancak kırmızı led'i yakmayı 0.1V-20V aralığında başaramadım. Nedeni ne olabilir? Bir de 1.5V piller için bu devre uygun mu, hangi aralıktaki pil gerilimini ölçer?

2. DEVRE
     PİL DURUM GÖSTERGESİ

Bu devre sizce çalışır mı ve 1.5 V pilleri de görebilmek için nasıl düzenlemeliyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyRaWarrior -- 30 Haziran 2014; 23:29:59 >

• CyRaWarrior C kullanıcısına yanıt
    kardesım ben senın verdıgın devreleri bılmıyorum açıkçası ama benım nette bulupta yaptığım
    su devreyı onerırım yapacak olursan yardımcıda olurum pbc sı var elımde

PİL DURUM GÖSTERGESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 30 Haziran 2014; 23:51:30 >
  • hocam öncelikle teşekkür ederim. bu devre kalem piller için de uygun olur mu bilemedim. Bir de devrenin çalışma gerilim aralığı nedir?
    1,5 V PİL denemedim hıc ama uzerındekı potları cevırerek ayar yapıyorsun gerilim aralığı potla ayarlanıyor 12v ve 6v akulerı denedım gayet ıyı çalışıyor
    1,5 v denerim bı ara yazarım sana
  • kardeş 1.5 V için aynı entegreyle farklı bir devre kurmuşlar. şu adreste mevcut: http://www.electronics-project-design.com/batterytester.html

yalnız devrede pot'un bacaklarını nasıl bağlamış hiç anlamadım.
    bu da bendeki devre gibi ama 1,5 v pillere gore ayarlanmış bu senın ısını gorur dıye düşünüyorum
    potun orta ve dış bacaklardan bırını bırlestireceksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 3 Temmuz 2014; 0:39:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.