Bildirim
Laptopımda 'Pil Göstergesi' %100'de takılı kaldı ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: MedyaCanavarı
Lenovo y550 modeli laptopımda pil göstergesi hep "kalan %100"de. Elektrik AC gücünü çıkarıyorum bataryadayken laptop kapanana kadar "kalan %100" gösteriyor, pil bitince pat diye kapanıyor habersiz. Bu durumu nasıl çözebilirim ? Bu arada win7 kullanıyorum..
Sürücüleri tekrar yüklemek dışında bir çözüm gelmiyor aklıma. Büyük ihtimalle sürücü hatası bu bahsettiğiniz. -
Energy management programını kullanarak pil sıfırlamayı deneyebilirsinquote:
Orijinalden alıntı: N.Akselquote:
Lenovo y550 modeli laptopımda pil göstergesi hep "kalan %100"de. Elektrik AC gücünü çıkarıyorum bataryadayken laptop kapanana kadar "kalan %100" gösteriyor, pil bitince pat diye kapanıyor habersiz. Bu durumu nasıl çözebilirim ? Bu arada win7 kullanıyorum..
Sürücüleri tekrar yüklemek dışında bir çözüm gelmiyor aklıma. Büyük ihtimalle sürücü hatası bu bahsettiğiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: N.Aksel
quote:
Sürücüleri tekrar yüklemek dışında bir çözüm gelmiyor aklıma. Büyük ihtimalle sürücü hatası bu bahsettiğiniz.
Sürücüyü kaldırıp tekrar yüklemiştim (Energy Management programını) ama hala aynı.. -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetyilmaz753
Energy management programını kullanarak pil sıfırlamayı deneyebilirsin
Nereden yapacağım? Öyle bir seçenek bulamadım programda.. -
Energy Menagment programının yeni versiyonunda pil sıfırlama bölümü geldi. Fakat o da çalışmıyor. Hala 2. sene olcak hala %100'de takılı kalmış vaziyette kullanıyorum. Yokmu tecrübesi olan birisi acaba.. :/quote:
Orijinalden alıntı: MedyaCanavarıquote:
Orijinalden alıntı: ahmetyilmaz753
Energy management programını kullanarak pil sıfırlamayı deneyebilirsin
Nereden yapacağım? Öyle bir seçenek bulamadım programda..
Alıntıları Göster
-
Aygıt yöneticisindeki bataryaları kaldırıp BIOS güncellemesi deneyebilirsiniz.quote:
Energy Menagment programının yeni versiyonunda pil sıfırlama bölümü geldi. Fakat o da çalışmıyor. Hala 2. sene olcak hala %100'de takılı kalmış vaziyette kullanıyorum. Yokmu tecrübesi olan birisi acaba.. :/
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: tremonti
Aygıt yöneticisindeki bataryaları kaldırıp BIOS güncellemesi deneyebilirsiniz.
Hocam bios güncellemesini yapmıştım ama dediğiniz gibi bataryaları kaldırıp yapmamıştım. Dediğniz gibi yapıp tekrar mı biosu güncelliyeyim ? -
Hayır aygıtı kaldırın ve pcyi yeniden başlatın yeter. -
quote:
Orijinalden alıntı: onur01651
Hayır aygıtı kaldırın ve pcyi yeniden başlatın yeter.
olmadı ne yazıkki.. -
Olması lazım aygıt yöneticisinden pil bağdaştırıcısını kaldıracaksınız?
Doğru işlem yaptınız değil mi? -
Şu işlem ben de işe yaramıştı,quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504
Doğru işlem yaptınız değil mi?
bende de %79'da takılı kalmıştı.
Prize takılı dolmuyor
Lenovo Y560 kullanıyorum. -
bu hataların yazılımla halledileceğine inanmak çok komik olmuş pil in ömrü bitmiş garantiye yolla.quote:
Orijinalden alıntı: taximproject
Şu işlem ben de işe yaramıştı,
bende de %79'da takılı kalmıştı.
Prize takılı dolmuyor
Lenovo Y560 kullanıyorum.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: bjk__murat
bu hataların yazılımla halledileceğine inanmak çok komik olmuş pil in ömrü bitmiş garantiye yolla.
Lenovo kullanan biri olarak bizzat deneyimlediğim bir sorun. Sırf bu sebepten Battery Gauge Reset gibi bir özellik mevcut.
"En tehlikeli insan dünyayı sadece kendi bildiklerinden ibaret sananlardır". Güzel bir özdeyiştir.
Gösterge %100 gösteriyor fakat prize takılı değilken de normal bir şekilde pil görevini getiriyor diye pilin ömrü bitmiş demek oldukça komik olmuş. -
quote:
quote:
bu hataların yazılımla halledileceğine inanmak çok komik olmuş pil in ömrü bitmiş garantiye yolla.
Lenovo kullanan biri olarak bizzat deneyimlediğim bir sorun. Sırf bu sebepten Battery Gauge Reset gibi bir özellik mevcut.
"En tehlikeli insan dünyayı sadece kendi bildiklerinden ibaret sananlardır". Güzel bir özdeyiştir.
Gösterge %100 gösteriyor fakat prize takılı değilken de normal bir şekilde pil görevini getiriyor diye pilin ömrü bitmiş demek oldukça komik olmuş.
lenovo nun adii liğini bu kadarda olsa tahmin edemediğim için sorry başka markalarda ben hiç görmedim duymadım .
-
quote:
quote:
quote:
Gösterge %100 gösteriyor fakat prize takılı değilken de normal bir şekilde pil görevini getiriyor diye pilin ömrü bitmiş demek oldukça komik olmuş.
lenovo nun adii liğini bu kadarda olsa tahmin edemediğim için sorry başka markalarda ben hiç görmedim duymadım .
Sen de haklısın, ilk akla donanım sorunu gibi geliyor. Genel olarak lenovo'dan memnunum :)
-
quote:
quote:
Kendi Energy Menagment programındaki sıfırlama işlemi uyumlu değil sanırım o çalışmıyor. Bahsettiğiniz Battery Gauge Reset programıyla çözülecek mi bu durum.. ?
-
quote:
Evet kardeşim doğru işlem yaptım onla ilgisi yok. Olsaydı formattan sonra düzelirdi zaten.. Eyvallah yinede :) -
Sorun Düzeldi mi?quote:
Orijinalden alıntı: MedyaCanavarıquote:
Evet kardeşim doğru işlem yaptım onla ilgisi yok. Olsaydı formattan sonra düzelirdi zaten.. Eyvallah yinede :) -
*PC'yi kapat Pil'i çıkar 2-3 dk bekle, tak pili, başlat pcyi...quote:
Orijinalden alıntı: altrea
Sorun Düzeldi mi?
Alıntıları Göster
Eğer Olmassa
- exiting pxe rom
- bilgisayar kitleniyor
- bios şifresini unuttum
- word dikey yazma
- bilgisayar ssd yi görmüyor
- biosa nasıl girilir windows 10
- pc otomatik kapatma
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- root kaldırma
- oem açılımı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X