Şimdi Ara

Pil Sağlığı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar! Aşağıda linkini bıraktığım ürünü yeni satın aldım ve bir kaç sorum olacak.Cihazın pili çıkarılamıyor, zaten yaptığım araştırmalarda pili çıkarmanın çok sağlıklı bir eylem olmadığını öğrendim. İlk sorum şu cihaz prize bağlıyken %100 e ulaştıktan sonra prizde kullanmak zarar verir mi,eğer zarar verirse bunu nasıl engelleyebilirim zira oyun oynarken vs pilde çok uzun süre gitmiyor. İkinci sorum ise bazı bilgisayar %80 90 a geldiğinde pili korumak için şarjı kesip adaptöre geçiyormuş aynı şeyi nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18D98F517 -- 25 Mart 2020; 19:32:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acer nitro 5 kullanıyorum. Cihazın sağ tarafında şarj girişi bulunuyor. Hemen yakınında da ışıklar mevcut. Şarj dolunca mavi bir ışık yanıyor. Şarj olurken de turuncu bir ışık yanıyor. Oyundayken ara ara ışığına bakarak kontrol ediyorum. Dolduğu zaman çıkartıyorum. Arada bir masaüstüne geçip şarja bakıyorum. Belirli bir seviyenin altında olduğu zaman tekrar şarja takıyorum. Bu şekilde döngülü bir şekilde kullanmaya çalışıyorum. Şarj için önerilen çok fazla yol var. Biraz araştırdım sonra kafam karışınca bıraktım . İnternet üzerinden daha uygun bir yol arayabilirsin. Şarjı bitir-doldur yapmak "cycle" diye geçiyor döngü sayısını arttırıyor. Bu da bir nevi bataryanın ömrünün azalmasına sebep oluyormuş. Belirli seviyede döngü sayısı ömrü olduğundan ötürü. O yüzden kendiniz için uygun olan bir yöntem bulursanız daha iyi olacaktır. Dediğiniz gibi belirli seviyeye gelip şarjı kesen bir şey varsa haber verirseniz çok sevinirim.

• RisKoF kullanıcısına yanıt
    Belirli seviyeye gelip şarjı kesen ayarı ne yazıkki bulamadım. Kullanan çok arkadaşım var ama bu bilgisayarda bunu yapamadım. Öte yandan %100 emin olmamakla birlik bu cihazlarda akıllı pil olduğunu öğrendim.Yani pil dolduktan sonra otomatik olarak prizden güç çekiyor pili doldur boşalt yapmıyor dolayısıyla pil ömründen yemiyor, ama söylediğim gibi %100 emin değilim.Ben şahsen sürekli prizde kullanıyorum haftada 1 doldur boşalt yapıyorum.
  • Hwinfo programı ile batarya değerlerini kontrol edebilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şeyi ben de merak ediyorum. Msi marka laptop sahibiyim. Bilgisayarı sürekli pile takılı kullanıyorum. Msi'ın kendi programında %80 olduğunda şarj etmeyi bırakmaya ayarladım. Fakat bunu %100'e mi almalıyım yoksa %80' de kalmalı mı emin değilim. Var mı bilgi sahibi olan birisi?
  • Pil Sağlığı Hakkında asus bilgisayar kullanıyorum önerilen dengeli modda yuzde 80 e kadar kullanıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RisKoF kullanıcısına yanıt
    Umarım doğru yeri atmışımdır.
    Pil Sağlığı Hakkında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.