Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 artık pil sağlığı ve şarj döngüsü bilgilerini gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TiesTorN Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy şu anda #12
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Galaxy S25 artık pil sağlığı ve şarj döngüsü bilgilerini gösteriyor
    Google, Android 14 ile birlikte kapsamlı pil sağlığı bilgilerini kullanıcılara sunmaya başladı. Ancak Samsung, One UI 6'da bu özelliği telefonlarına getirmedi. Şirket bu özelliği One UI 7 ile yüklü gelen Galaxy S25'te sunmaya başladı.

Galaxy S25'te ayarlarda pil bilgileri kısmına girince, pil sağlığı, pil şarj döngüsü, pilin üretim tarihi ve ilk kullanım tarihi gibi detaylı bilgilere artık erişilebiliyor. Ancak bu özelliğin şuan için bütün telefonlarda yer almadığı belirtiliyor. Bazı telefonların gerekli yazılım güncellemesini almamasından dolayı bu bilgilerin gösterilmiyor olması mümkün. Belki de bazı ülkelerde kullanıma sunulmamış veya sunulmayacak olabilir.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S25 Ultra, Galaxy S25+ ve Galaxy S25 Türkiye fiyatı açıklandı

Diğer Samsung cihazlarda bu bilgilerin sunulup sunulmayacağı şu an için bilinmiyor. iPhone'larda senelerdir var olan batarya sağlığı bilgisinin sonunda Samsung telefonlara da gelmesi güzel bir gelişme. 

Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-s25-battery-health-charge-cycle-count/

• Batarya sağlığı, arkaplan sesini kaldırma, Now Brief, uydu iletişiöi özellikleri S25'in en büyük özellikleri olabilir. Bunlarda iPhone'da olan yıllardır olan özellikler. Fıkra bu kadar.

• Psikolojik olarak bol bol pil sağliği paylaşilicak nasil şarj ettin kaç w kullandin mevzularla dolup taşicak hayirli olsun:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Artı Yorum... Samsung İphone Fiyatına Satmaya Çalışıyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eşimin iPhone 16 Pro Max’ini maksimum %80’e kadar şarj ediyorum hiç bitmiyor Buda gelseymiş keşke.

Bende yeni iPad Pro’mu %80 ile şarj ediyorum oda bitmiyor bitersede 10 dk taksam yeterince şarj oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Madem sistemin temelinde var ne diye açmıyorsunuz tüm kullanıcılara. Yazılım baktığında güya güncel ve yeni ama böyle ufak ve basit şeyleri bile vermiyorlar. Umarım One UI 7 alan tüm cihazlara getirirler ki getirmeleri de gerekir.

• gun kullanıcısına yanıt
    Bu var zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gereksiz bir özellik, çoğu insanda psikolojik baskı oluşturuyor.

iPhone ile karşılaştırmanız çok anlamsız olmuş hocam, zira eski serilerde de bulunan çoğu özellik zaten iPhone'da bulunmuyor.

S25'in en büyük özellikleri yine AI tarafında. Samsung zaten S24 ile AI tarafında iPhone'dan üstün durumdaydı, Samsung uygulamalarıyla entegre çalışabilen Gemini da pasta üzerindeki çilek oldu.

S25'in eleştirilmesi gereken konu bir önceki seriden yeterince farklı olmaması ve Türkiye fiyatı. S25 Ultra, S24 Ultra'nın makyajlanmış hali gibi daha çok. Bunun dışında eski (3+ nesil önceki) telefonunu yenilemek isteyen birisi için gayet güzel bir seçenek bence. Önceki seriye kıyasla benim gördüğüm yenilikler:

+ İşlemci
    + OneUI 7 ve yeni AI kabiliyetleri
    + Entegre çalışan Gemini
    + Daha iyi gece performansı olan 50MP geniş açı kamera
    + Daha büyük ekran/daha ince çerçeve
    + Daha kaliteli hoparlörler
    + Daha hafif kasa
    + Daha iyi soğutma
    + Yuvarlatılmış köşeler
    + Pin deliğinin yeri taşınan sim tray
    + Gorilla Armor 2
    + 25W kablosuz şarj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 24 Ocak 2025; 15:18:45 >

Teknoloji ile yeni yeni tanışıyorsunuz sanırım. Bu güzel bişey.

• erditepe kullanıcısına yanıt

Evet yeni sayılır, bir 20 sene olacak. iPhone'u da 3G'den beri kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

iPhone ile karşılaştırmanız çok anlamsız olmuş hocam, zira eski serilerde de bulunan çoğu özellik zaten iPhone'da bulunmuyor.

S25'in en büyük özellikleri yine AI tarafında. Samsung zaten S24 ile AI tarafında iPhone'dan üstün durumdaydı, Samsung uygulamalarıyla entegre çalışabilen Gemini da pasta üzerindeki çilek oldu.

S25'in eleştirilmesi gereken konu bir önceki seriden yeterince farklı olmaması ve Türkiye fiyatı. S25 Ultra, S24 Ultra'nın makyajlanmış hali gibi daha çok. Bunun dışında eski (3+ nesil önceki) telefonunu yenilemek isteyen birisi için gayet güzel bir seçenek bence. Önceki seriye kıyasla benim gördüğüm yenilikler:

+ İşlemci
    + OneUI 7 ve yeni AI kabiliyetleri
    + Entegre çalışan Gemini
    + Daha iyi gece performansı olan 50MP geniş açı kamera
    + Daha büyük ekran/daha ince çerçeve
    + Daha kaliteli hoparlörler
    + Daha hafif kasa
    + Daha iyi soğutma
    + Yuvarlatılmış köşeler
    + Pin deliğinin yeri taşınan sim tray
    + Gorilla Armor 2
    + 25W kablosuz şarj

Sim kızağı üstten alta mı alınmış anlamadım. Operatörlerin esim desteği sunup telefon üreticilerinin o girişin artık tamamen kaldırılması artı olabilir ancak. Tasarıma değineceksek kameraların kenarındaki halkaları çoğu kişi beğenmedi, ucuz kamera üstüne yapıştırılan koruyuculara benziyor. S25 olduğu belli oluyor sadece ama estetik değil.

Saydığınız özelliklerin hepsi ufak ufak geliştirmeler. Şimdi dediğiniz "entegre çalışan Gemini" olayına geliyorum. Apple Intelligence'a ChatGPT'yi entegre edince "Kendi yapamadığı şeyler için apar topar yardım almış" denildi, iyi hoş. Samsung ise kendi yapay zekasına Gemini'yi entegre edince "inovasyon, sektör öncüsü, Apple'a tur bindirdi" oldu. Mükemmel objektif bir yorum değil mi?

Bunun bir sebebi de Apple'dan beklentinin Samsung'a göre çok yüksek olması ve onu karşılayabilmek.

• iPhone’da yıllardır olan bir özellik. Hep android fanları yazıyor, bu kezde biz yazalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 24 Ocak 2025; 21:8:25 >
  • Nihayet. Bütün Samsung cihazlara hemen gelmesi gerek. Pil kaç defa çıkarıldı, değiştirildimi bilgiside lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 25 Ocak 2025; 5:37:42 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    anlamsız değil iphone'ye en ufak özellik gelse saçma sapan androidde yıllardır bu vardı saçmalıklarına güzel bi cevap olmuş şair bunu anlatıyor. :)

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Uydu erişimi dışında pek bir esprisi olmayan konular bence. Zaten Samsung'da bunları pazarlamıyor, bunları konu alan bir tane reklamları yok.

Yıllardır Android'de var denmesinin nedeni tamamen Apple'ın tutumundan kaynaklanıyor. Yahu arayüzde simge özelleştirme gelmiş, lansmanda ballandıra ballandıra anlatıyorlar; insanlar da büyük bir olay sanıyorlar. Android'in ilk sürümlerinden beri olan bir özellik bu, arada yıl değil kuşak farkı var. Haliyle Android kullanıcıları bu durumu hayretler içerisinde izliyor. Hani Android'i de geçtim, resistive ekran döneminde bile yapılan şeyleri Apple yeni birşey gibi lanse edince insanlar haklı olarak eleştiriyor.

Demem o ki haklı eleştiri var kabullenememe eleştirisi var. İkisi çok farklı şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 25 Ocak 2025; 14:58:39 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Hayır aynı şeyler hocam kabul etmeme durumu Samsung fanatikleri dede çok var mesela s25 sıfır yenilik olmasına rağmen fanboylar forumda deli gibi savunuyorlar

Ama gördüğüm kadarıyla cihazı sadece kullanan kitle uyanmaya başlamış Apple laf atiyoduk diye Samsung daha beter oldu diye söylenen de var adamlar bikmadilar aynı donanımı yıllardır çakmaya bizim kitle yeni anlıyor daha daha 15 güncellemesi bile vermedi gerisini var yok sen düşün.

• İyi güzel fakat yetmez. Apple pil sağlığı özelliğini çıkardığı gibi beraberinde soğuk havalarda ani kapanan telefonların çalışabilir duruma gelmesi için pilin ürettiği düşük voltaja uyumlu çalışarak telefonu kullanılabilir hale getiren yonga yazılımını da tasarlayıp kullanıcılarına sundu.

iPhone 6 ve üstü herhangi bir iPhone'da bu teknoloji 8 yıldır varsayılan olarak var.

Örneğin;

Kışın ortasında bir yerde mahsur kaldınız.

Pil kimyası ve tasarımı gereği soğukta daha düşük voltaj verecek ve pil soc'a yeterli enerji sağlayamadığı için;

Android'de;
    Soc, ben açılmam bu kadar düşük enerjiyle diyecek ve telefon açılmayacak, yardım çağıramayacaksınız. Ya öleceksiniz yada saatlerce soğukta başka birilerinin geçmesini bekleyerek şansınız varsa zatürre ile yırtacaksınız.

iOS'ta;
    Soc, pilin verebildiği düşük enerjiyi görür, buna adapte olur ve kendini otomatik olarak downclock ederek pilin sağlayabildiği enerjiyle çalışacak hale getirir kendini ve iPhone açılır, tüm fonksionları kullanılabilir olur. Yardım çağırır canınızı kurtarırsınız.

Android böyle aptal bir işletim sistemi. iOS candır.

Samsung çıksın açıklasın var mı böyle bir teknolojisi.

Hep aklıma rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gelir pil sağlığı konusu açılınca. Allah rahmet eylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 25 Ocak 2025; 15:13:49 >

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Seri kendi içerisinde çok yenilik getirmedi, bu eleştiriyi çok haklı ve yerinde buluyorum. O nedenle daha çok makyajlı S24 gibi dedim.

Diğer taraftan Samsung ile Apple'ın yaptıkları kesinlikle aynı şeyler değil bence hocam. Varolan birşeyi yıllar sonra yenilik diye lanse edemezsin, edersen "e bu zaten vardı" der insanlar. Ama yok aynı şeyler derseniz de kimseyi ikna etmeye çalışmayacağım. Ben kendi görüşümün nedenini net bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. İsteyen dikkate alır isteyen almaz. Herkes kullanacağı telefonu alıyor ve bu beni zerre ilgilendirmiyor :)

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Güzel yazıyorsunuz da bu nedir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 25 Ocak 2025; 15:23:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.