|
Samsung Galaxy S25 artık pil sağlığı ve şarj döngüsü bilgilerini gösteriyor (2. sayfa)
-
-
Android'de yıllardır olupta adam gibi çalışan ben birşey daha görmedim Apple hep geç getiriyor özellikleri fakat tam doğru stabil şekilde çalışıyor eklenen özellikler Android'de beta gibi calissada çalışmasada özellikler ekleniyor cihazımı bul mesela kaç kere girdim bütün herşey aktif olmasına rağmen harita bı calisiyor bı calismiyor cihaz gözüküyor gözükmüyor 1001 tane sorun android tamamen beta gibi çalışıp çalışmaması önemli değil sınavda verilen boş kağıdı doldurmak için uğraşan eleman gibi bu arada android kullanıcısıyım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yıllardır Samsung kullanırım, eşim de Apple kullanır. Ben sizin söylediğiniz sorunları yaşamadım/hala da yaşamıyorum. Evde telefonu kaybettiğim çok oluyor; yeri geliyor pc den yeri geliyor tabletten her seferinde cihazımın yerini sorunsuz gösteriyor. Sizde de sorun yoktur demiyorum sadece karşılaşmadığım birşey için yorum yapamıyorum
Gel gelelim iPhone'a. Eşimin telefonundaki resimleri pc'ye yedeklemeye çalışıyoruz, zırt pırt bağlantı kesiliyor. Binlerce resmi kendi saçma formatında atmaya kalkıyor. Diyelim ki resimleri sildik, silinenlerden kaldırdık; kapasite bir türlü değimiyor. Yani tuhaf bir işleyişi var. Zaten insanların yıllar önce sildiği fotoğraflar da birden ortaya çıkmıştı hatırlarsanız. Garip işler. Diğer taraftan desteklemediği formatları cihaza indiremiyorsunuz. Örneğin codecini desteklemediği ve oynatamadığı bir videoyu.
Bir kere de önemli bir etkinliğimizi videoya alacaktık, o dönem eşimde iPhone 14 Pro Max vardı. Videoyu eşimin telefonundan başlattık ve kaydettik. Sonra ne oldu biliyor musunuz? iPhone'un kapasitesi dolmuş; ne uyarı var ne videoyu kesti. Bir video dosyası var ama sadece düz gri görüntü... Apple forumlarından, redditten her yerden çözümünü aradım. Forumda birkaç gün bekleyin iclouddan çekip düzeltir yazmışlar, ama 1 kişide bile işe yaramamış. Günün sonunda telefonda yer açıp 1 hafta bekledik. Ama nafile... O video gitti. Yani hangi geri zekalı işletim sistemi bunu yapar ki. Kapasite doluysa uyarı ver, durdur? Telefon kırdırır...
Günün sonunda eşim iPhone kullanmaya devam ediyor, ben de Samsung. İkimiz de mutluyuz. Ama ben iOS kullanmam, kullanamam. O kadar kısıt, o kadar ben ne dersem o olur bana fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 25 Ocak 2025; 15:45:21 >
-
İTunes konusunda sonuna kadar hak veririm fakat alternatif sağlam 2-3 tane program mevcut sürükle bırak şeklinde çalışıyor Android'den çok daha basit şekilde kullanabilirsiniz iCloud ayrı bı güzellik rehber fotoğraflar vs ne varsa yedekliyor yedekten sonra herhangi bi sorunda yaşamadım iosta ama Android'de rehberin birbirine karıştığını çok gördüm hatta kimi zaman yüklenmedi bile dediğim gibi android bana kağıt üstünde dolu geliyor sadece zaten yapısı gereği şişen bir işletim sistemi kullandıkça yavaşlıyor cihazdan cihaza bu yavaşlık oranı değişiyor fakat hepsinde yavaşlıyor.
Kullanmayı bilene Android güzel bir işletim sistemi hocam. Android'le yapılabilen ama iOS'la mümkün olmayan yüzlerce şey sayabilirim. Bu iOS'u kötü yapmaz elbet. Sadece aşırı kısıtlı olduğu için kontrol kullanıcıda olmuyor. Dolayısıyla isteseniz de işleyişe bir müdahalede bulunamıyorsunuz. Ben ne dersem o diyor Apple.
Android bu konuda çok daha özgür olduğu için bilmeyen biri için telefonun güvenliğini, performansını riske atmak çok olası bir durum. Ama işte tercih meselesi. 4 duvar arasında özgür ve güvenli yaşamakla, istediğiniz yere gidip risk almak gibi birşey bu fark. Bilmeyen biri hazırlıksız yakalanır gasp edilir, bilen biri gezer tozar eğlenir. Risk almak istemeyen de evinde oturur.
Tabi şunu da konuşmak lazım, her Android dağıtımı da aynı değil aslında. Markalar işletim sistemini özelleştiriyorlar. Kimisi daha kötüyken kimisi çok daha iyi çalışıyor. Ayrıca Android tarafında uzun yıllar destek veren marka da düne kadar yoktu. Apple o tarafta daha güvenilir bir imaj sergiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 25 Ocak 2025; 15:54:16 >
-
Katılıyorum hocam her sistemin kendine öz avantaj dezavantajı var.
Bu dediğiniz iddiaları fazlasıyla çürütebilirim. Samsungun android telefonlarından kullanıyorum m serisi.
Telefon gayet düzgün çalışıyor donma takılma durumu arada oluyor onun nedeniyse ram temizliği yapmadığımda veya yeniden başlatmayınca oluyor ki bu durum gayet normal herhangi bir bilgisayarda da olan bir durum.
Pil konusu, çoğu programı çalıştırması gibi şeyler konusunda hiç sorun yaşamadım.
Android telefon üreticilerine göre değişkenlik gösterdiği için siz bu tezinizi sunuyorsunuz ancak android özünde linuxtur.
Linuxun elli tane dağıtımı var kimisi stabil kimisi değil. Samsungun android telefonlarında kasma, donma veya program uyumsuzluğu durumu görmedim.
Üstüne sd kart gibi ek fonksiyonel özellikler varken ben neden fotolarımı clouda emanet edeyim?
Burada tüm android ekosistemine bu iddiayı söylemek yanlıştır.
Her telefonun üreticisi kendine ait soc tasarımı olduğundan buna benzer özellikleri ekleyebilir veya ekleyemez.
Huawei eski androidli telefonlarında bu sorunu yaşarken samsungda yaşamadım.
Fazlasıyla curutebilirim diyip kasma donmayı kabul etmek bkz bu durum normal olağan birşey değil daha ben pcde bı kere bile ram temizligine ihtiyacım olduğunu hatırlamıyorum.
Dağıtılan linux dağıtımı değil android de dağıtımları bu 2.
Ona bakarsanız iosta bı nevi linux türevi sayılır dalwin kelwik olayını araştırın zaten jb yaparak cihaz Android'den dahada özgür hale gelebiliyor ama riskli android gibi.
Tek alternatif cloud değil kendi belleği var zaten cihazın? SD karta yedeklemek daha sıkıntılı olay daha dün başıma geldi SD kart çatlamış sıcaktan ortadan ikiye içindeki bilgilerde çöp oldu ki Allah'tan telefonda yedekleri vardı.
Demek istediğim saf android de kullansanız şişiyor bunu kabul etsenizde etmesenizde sistemin çalışma mantığı cache tutarak çalışmasından kaynaklanıyor yıllardır duzeltemediler üzerinde bulunan fwye bağlı donma kasma oranı değişiyor bı cihazda aşırı yavaş çalışırken diğerinde biraz daha çalışabiliyor.
Hepsini geç koskoca Samsung firması daha guncelleme politikasını duzeltemedi saçma sapan aı ile uğraşıyor duruyor geminiyi bile daha yeni entegre ettiler ki kaldı daha android 15 vericek amiral gemilerine.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
güzel özellik
-
Yanlışsa yanlışlayabilirsiniz destekleyerek.
Örneğin hangi marka model androidlerde bu özellik var sıralı liste bekliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Xiaomi çözdü o sorunu Miui 13 ile beraber.
29 B görüntüleme · 1,1 B ifade | MIUI 13 Feature: Liquid Storage | Introducing an advanced file management system. #MIUI13 #Xiaomi | By Xiaomi HyperOS | Let's talk about Liquid Storage. So as you know, we're constantly writing and rewriting data on our devices. Over time, your devices storage ends up being fragmented. After just 36 months, this slows read and write speeds by as much as 50%. With MIUI13, we're introducing liquid storage. This is a technology that reduces fragmentation and this actively manage your stored data. This improves read and write efficiency by up to 60%, increasing the efficiency of almost everything you do on your smartphone. Looking at long-term usage. While other Android OS read and write switch drop by about 50% after 36 months. MIUI13 manages to keep that at a crisp 95%. This gives you an experience that's close to out of box and prolongs the lifespan of your device.facebookIntroducing an advanced file management system. #MIUI13 #Xiaomihttps://www.facebook.com/XiaomiHyperOS.Official/videos/miui-13-feature-liquid-storage/1059779087904927
Artık herkes bol bol ekran görüntüsü alıp bataryalarını yarıştıracak eyvah eyvaah
-
Her videoya inanacaksak.. Birebir yaşadım ani kapanma sorununu yoksa bu kadar detaylı anlatamazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 25 Ocak 2025; 19:28:15 >
Samsungun m ve s serilerinde bu sorunlar pek yaşanmıyor.
- derecelerde soğuk havalarda bile çalışıyor cihaz. M31s kullanıcısı olarak çok kez deneyimledim.
Daha detay vermem lazım anlaşılan. Ani kapanma sorunu pil sağlığı düşük olduğunda veya pil herhangi bir sebeple yeterince güçlü enerji veremediğinde oluyor. İlk ani kapanmada iOS cihaz buna soc'u adapte ediyor ve cihazı yavaş çalıştırma pahasına çalışır hale getiriyor. Böylece acil durumlarda iPhone işlevsel hale geliyor ve yardım çağırılabiliyor veya spor esnasında müzik dinlemeye devam edebiliyorsunuz veya ailenizle iletişim halinde kalmaya devam edebiliyorsunuz. Gece ve gündüz kadar net iOS ve Android arasındaki. Birebir yaşadım çünkü iPhone'da ani kapanma sorununu. Güncelleme sonrası ve önceki farkı çok detaylı hatırlıyorum. Downclock edilen soc ve daha sonra pil menüsünden tekrar önceki yüksek performanslı haline geri döndürülebiliyor. Sonraki ilk ani kapanmada tekrar soc downclock ediliyor. Bu sistem hiçbir android telefonda yok. Ancak 11 yaşındaki iPhone 6'da dahi bu teknoloji var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam youtube'u açın, farklı insanların videolarına rastgele bakın. Hiçbirinde Samsung'un açılmadığı bir senaryoya denk gelmedim ben. Sizin yaşadığınız durumun da elbet bir açıklaması vardır. Belki bataryanız ömrünü doldurmuştur, bilmiyorum.
Açıkçası donma durumu benim kullanımım için hiçbir anlam ifade etmiyor, siz önemsediğiniz için videoyu gönderdim ki aklınızda soru işareti kalmasın. Araştırıp kendiniz görün.
-
Bahsettiğiniz şey Apple'ın batarya sağlığını neden gösterek telefonları yavaşlatması durumu sanırım. Apple bunun yüzünden 2017'de kullanıcılara tazminat ödemişti. Tazminatın nedeni habersiz yavaşlatmasıydı yanılmıyorsam. Yani kullanışlı olabilir belki ama batarya sağlığı o denli düşmüş bir telefonun kullanılması zaten tehlike arz ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 25 Ocak 2025; 21:25:29 > -
Pil sağlığı konusunda takıntılı arkadaşları mutlu mesut edecek bir gelişme.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X