Bildirim
PİL SORUNU YARDIM!!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Selam;
Yaşadığın şey problem değil. Normal bir süreç.
Lithium ion dediğimiz piller dayanıklıklarının ortalama heryıl yarısını kaybederler. İlk yıl 2 saat giden pil ikinci yıl 1 saate kadar düşüş gösterir ve onarılması mümkün değildir. Kimyasal olarak bir takım aşınmalara maruz kalırlar.
Yeni pil oldukça yüksek maliyet yaratan bir unsur ancak ihtiyacın varsa pil alırken şunlara dikkat et.
1 üretim tarihi ne zaman? (Kaç yıldır rafta bekliyor bayat olmaması çok önemli en geç üretim tarihinin üzerinde 1 yıl geçmiş olması kabul edilebilir bir durumdur)
2 Pil gibi ürünlerine garanti genelde 6 aydır bu süreyi göz önünde bulundur.
Türkiye'de satılan her ürünün 10 yıl boyunca yedek parçasını ürünü tedarik eden firma sağlamak zorundadır. Satın aldığın firma ile ya da ürünün servisi ile görüşüp yeni pil satın alabilirsin.
-
aynı durum bende de var sımdı her 2-3 senede bir yeni pil mi alıcaz yani ben anlayamadım -
quote:
Orijinalden alıntı: Devilsbutcher
aynı durum bende de var sımdı her 2-3 senede bir yeni pil mi alıcaz yani ben anlayamadım
Selam;
Aynı sorunu cep telefonlarınızın bataryalarında da yaşıyor olduğunumuz gerçeğini unutmayalım. Ayrıca bir notebook'u iki seneden fazla kullanmak genelde pek mümkün olmuyor. ;) malüm performans sorunları..
t -
eger uzun ömürlü olmasını istiyorsak bilgisayar fişteyken pili çıkartabilirsiniz böylece az kullanılan pilin ömrü de uzun olur -
quote:
Orijinalden alıntı: morpheus71
eger uzun ömürlü olmasını istiyorsak bilgisayar fişteyken pili çıkartabilirsiniz böylece az kullanılan pilin ömrü de uzun olur
Bunlar şehir efsanesidir inanmayınız.
Lithiun ION piller için geçerli değildir. Eskiden nikel caldium piller için geçerlidir!.
Cihazınız kullanma klavuzunu ve garanti şartlarını okursanız pilsiz kullanım cihazı garanti dışı bırakır. Ayrıca notebookların pilleri regülatör özelliğine sahip olduğu için yüksek ve düşük voltajdan dolayı cihazınız arızalanmasına sebep olacak elektrik akımlarından korur. Nasıl masaüstü bilgisayarlarımızda güç kaynağı kullanmak cihazın sağlıklı çalışması için gerekli bir ürün ise notebooklarda pilleri ile çalışmalı.
Zaten apple'nin yeni nesil cihazlarında da bu çalışmaların örneğini görürüz. iphone, ipad, macbook air'i örnek gösterebiliriz. Pilin kolay çıkartılması ve cihazın pilsizde çalışıyor olması böyle bir girişime girmemizi gerektirmez.
150$'lık batarya için 1000$'lık cihaz riske edilmez.!
Lanet olası cihaz çalışıyorsa ellemeyin diye 10 yıldır söylüyorum :)
-
kullandıgın terimleri pek anlamadım dostum arkadasın istedigi türden yardım etmek istedim sadecequote:
Orijinalden alıntı: Kadir DOĞAN
quote:
eger uzun ömürlü olmasını istiyorsak bilgisayar fişteyken pili çıkartabilirsiniz böylece az kullanılan pilin ömrü de uzun olur
Lithiun ION piller için geçerli değildir. Eskiden nikel caldium piller için geçerlidir!.
Cihazınız kullanma klavuzunu ve garanti şartlarını okursanız pilsiz kullanım cihazı garanti dışı bırakır. Ayrıca notebookların pilleri regülatör özelliğine sahip olduğu için yüksek ve düşük voltajdan dolayı cihazınız arızalanmasına sebep olacak elektrik akımlarından korur. Nasıl masaüstü bilgisayarlarımızda güç kaynağı kullanmak cihazın sağlıklı çalışması için gerekli bir ürün ise notebooklarda pilleri ile çalışmalı.
Zaten apple'nin yeni nesil cihazlarında da bu çalışmaların örneğini görürüz. iphone, ipad, macbook air'i örnek gösterebiliriz. Pilin kolay çıkartılması ve cihazın pilsizde çalışıyor olması böyle bir girişime girmemizi gerektirmez.
-
quote:
kullandıgın terimleri pek anlamadım dostum arkadasın istedigi türden yardım etmek istedim sadecequote:
quote:
Kısaca notebook pilleri cihazların bozulmasını engeller. Daha uzun süre kullanmanızı sağlar kesinlikle pilsiz kullanmayın.
-
quote:
quote:
quote:
Kısaca notebook pilleri cihazların bozulmasını engeller. Daha uzun süre kullanmanızı sağlar kesinlikle pilsiz kullanmayın.
haklısın tabi
-
2008 eylül ayında aldığım asus laptop u hala kullanıyorum sorunsuz tek sıkıntı pil tamamen bitti artık devre dışı pille açılmıyor bile pc sadece elektrikle açabiliyorum ama hala bahsedilen regulatör görevini görüyor mu bu işi bitik pil? -
Pil her zaman üzerinde takılı olmalıdır.
Pilin içini açıp pilleri değiştirme imkanı varsa veya yaptırabiliyosanız iki sene daha kullanılabilir. 60 liraya falan mal olur.
Yada muadil bataryalardan alınabilir 120 liradan başlar onların da fiyatları.
Yada 1 saat bana yeter denilip biraz daha idare edilir :)
Seçim sizin... -
herkese teşekkürler. anlaşılan yeni pil almam lazım
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- veriyi korumak için içeriği şifrele aktif değil
- akıllı tahta açılmıyor ışık yanıp sönüyor
- windows gereken dosyaları yükleyemiyor
- intel uhd graphics 620
- bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir
- dlss nedir
- laptop menteşe tamiri
- secure boot nedir
- hoparlörden ses gelmiyor
- pc otomatik kapatma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X