Şimdi Ara

Pil ve sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir, ahşapların kurutulduğu fırın düşünün. İçerinin sıcaklığı 75-80 derece civarında tutuluyor.
    Olası bir yangına karşı bu fırına, max 50 dereceye dayanıklı bir duman dedektörü koymayı düşünüyorum.
    Neden max 50, çünkü daha fazla ısıya dayanını bulamadım ve şimdilik bunu kullanmam lazım.
    Daha önce sıcaktan fırın içibnde duyların toz şeklinde kırıldığı vb oldu fakat merak ettiğim şu; pil bu sıcaklıkta patlar mı?
    Ya da duman dedektörü bir yangına vb sıcaktan dolayı sebep olur mu?
    Çünkü dediğim gibi eskiden kullandığım duylarda ısıya dayanıklı değildi ama yaklaşık bir-iki ay idare edebiliyordu.
    Bu dedektörde, dayanabilir mi?
    Özellikle pilin patlayıp patlamaması önemli benim için.
    Şimdiden sağolun.

• Pil patlaması yangın sebebi sayılmaz. Evvela su akıtmalı (yağmurlama) yangın hattı lazım. Ağaçlar ıslanmasın isteniyorsa (boş yere) yangın kontrolü ve tesbiti çok duyarlı yapılır. Gerekirse görüntü işleme, ışıma kontrolü, noktasal sıcaklık ölçümlerinin yorumlanması vb.

Pil enerji kaynağıdır. O sıcaklıkta patlamayan bir pil yapılabilir. Haldekiler de dayanır ama garantisi için uzmanları buyursun. Kısa devre olmuş bir pil çok ısınmıştı ama patlamamıştı. Ayrıca sadece pilin patlama zararını önlemek için basit önlemler yeterlidir.

Yalnız bu alet pille çalışmak zorunda değil. Uygun voltaj dc hattını basabilirsin. Şebeke gerilimine uygun sensör de kullanabilirsin ve ya modifiye edebilirsin. Ayrıca porselen duy var. Ve daha başka kimbilir neler vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.