Şimdi Ara

Pil Yuvası ile Paralel Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Elimde 18650 pil var 2 tane. Bunları paralel bağlanak istiyorum. Bunlar için pil yuvası alacağım ancak pil yuvası kullanarak nasıl paralel bağlayabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkili pil yuvaları var hazır

• çiftli olanı alırsan üzerinde oynama yapman gerekecek çünkü pil yayları capraz olduğundanda anlayacağınız gibi seri bağlılar.yanı pilin teki 3.7 volt iki si 7.4 volt edecek.

veya tekli olandan iki adet alacaksınız ve kırmızıyı kırmızıya sıyah kabloyuda sıyaha bagladıgınızda paralel baglanmış olacak.
     Pil Yuvası ile Paralel Bağlama Pil Yuvası ile Paralel Bağlama

• aşağıda link verdiğim boş kutu power bank ürünleirnden alabilirsiniz , ben almıştım kullanıyorum gayet güzel , usb çıkışlı , ufak da bir lambası var ,

http://www.aliexpress.com/item/2-Batteries-USB-Power-Bank-Box-DIY-Kit-for-Mobile-Phones-Light-Blue-18650-Battery-Storage/32416399219.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerkan

aşağıda link verdiğim boş kutu power bank ürünleirnden alabilirsiniz , ben almıştım kullanıyorum gayet güzel , usb çıkışlı , ufak da bir lambası var ,

http://www.aliexpress.com/item/2-Batteries-USB-Power-Bank-Box-DIY-Kit-for-Mobile-Phones-Light-Blue-18650-Battery-Storage/32416399219.html

Bence de Haklısınız , 2,5 USD ye alır, hem kutusu hem şarj devresi , hemde icabında power bank olmuş olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• resimlerini gösterdiğim gg da var.adam powerbank istememiş pil yatağı istemiş.belki onada cazip gelir ama pilleri ne için kullandıgını ble bilmiyoruz cunku belirtmemiş.pillerle kullandığı cihaz sizin düiündüğünüz gibi belki 5 volt ile calısmıyor.pildeki 3.7 voltu kullanmak ıstıyor belkı.kesın olmasada belirtmediği için ne istediğini bilmiyoruz.belkide aliexpres ten urunu beklemeye bır ay vaktı yoktur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramadan 89

resimlerini gösterdiğim gg da var.adam powerbank istememiş pil yatağı istemiş.belki onada cazip gelir ama pilleri ne için kullandıgını ble bilmiyoruz cunku belirtmemiş.pillerle kullandığı cihaz sizin düiündüğünüz gibi belki 5 volt ile calısmıyor.pildeki 3.7 voltu kullanmak ıstıyor belkı.kesın olmasada belirtmediği için ne istediğini bilmiyoruz.belkide aliexpres ten urunu beklemeye bır ay vaktı yoktur...

+1 adam haklı ama konuyu açan arkadaş nerede kullanacağını Belirtseydi iyi olurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RC tekne için lipoydu bilmem neydi 1500mah dı uğraşmadım. 5400mah power bank almıştım 20 tl ye onu takacağım. Bence 5v ve max 1A çeken ürünlerde pil falan aramayın direk powerbanka yönelin f/p ürünler oluyor.

Edit: Bir şey soracağım 18650 5000mah piller ucuzmuş yeni fark ettim. Bu 1.2v 4lüler çok pahalıydı fakat tek 5000mah 3.7 gayet f/p. RC araçlarda 2 adet koyup 7805 ile 5v 5000mah elde ederek, 1A çıkış ile sağlıklı bir şekilde kullanılabilir mi ?

Edit 2 :

4 adet 5000mah pil (2x2 seri paralel ile 7.4v 10Ah, akü gibi maşallah) + şarj aleti 9 dolar LİNK

2 Adet 5000mah pil + şarj aleti 9 dolar (kalite aynı gibi neden aynı fiyat ?) LİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 12 Şubat 2016; 18:01:26 >

• Arkadaşlar kusura bakmayın konuya yanıt gelince bildirim almadım umudu kestim teşekkürler öncelikle. Öncelikle elimdeki 18650 leri başka bir şeyde kullanacağım. Ancak bir powerbank denemesi de yapmak istiyorum açıkçası. O linki gördüğüm de iyi oldu. Herkese teşekkürler. Ramadan89 hocam sizin dediğiniz gibi tekli alıp 2 tane paralel bağlarım sağolun.

• quote:

çiftli olanı alırsan üzerinde oynama yapman gerekecek çünkü pil yayları capraz olduğundanda anlayacağınız gibi seri bağlılar.yanı pilin teki 3.7 volt iki si 7.4 volt edecek.

veya tekli olandan iki adet alacaksınız ve kırmızıyı kırmızıya sıyah kabloyuda sıyaha bagladıgınızda paralel baglanmış olacak.

Hocam peki 4 tane için nasıl yaparım? Hepsinin siyahlarını ve kırmızılarını bir noktada bağlamak mı gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kLkN7 -- 14 Şubat 2016; 23:50:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

RC tekne için lipoydu bilmem neydi 1500mah dı uğraşmadım. 5400mah power bank almıştım 20 tl ye onu takacağım. Bence 5v ve max 1A çeken ürünlerde pil falan aramayın direk powerbanka yönelin f/p ürünler oluyor.

Edit: Bir şey soracağım 18650 5000mah piller ucuzmuş yeni fark ettim. Bu 1.2v 4lüler çok pahalıydı fakat tek 5000mah 3.7 gayet f/p. RC araçlarda 2 adet koyup 7805 ile 5v 5000mah elde ederek, 1A çıkış ile sağlıklı bir şekilde kullanılabilir mi ?

Edit 2 :

4 adet 5000mah pil (2x2 seri paralel ile 7.4v 10Ah, akü gibi maşallah) + şarj aleti 9 dolar LİNK

2 Adet 5000mah pil + şarj aleti 9 dolar (kalite aynı gibi neden aynı fiyat ?) LİNK

Oncelikle iyi fikir, ancak eksik hesaplama durumu var .

18650 pillerde su an icin elde edilen max deger 3500 mah . 5000 oldugunu iddia eden urunleri alarak parani cope atmis olustun. kaliteli 3400 mAh pillerin fiyatlari ise 6-7 dolar araliginda. yani malesef dusundugunden daha pahaliya geliyor. Ancak buna bir istisna var , Xiaomi nin 10000 mAh lik urunu . icinde 3 adet 3350 mAh pil mevcut . Su anki fiyati 15 dolar civarinda, ancak yil basinda 12 dolar idi. boylece pil basina 4-5 dolar araliginda bir fiyat elde etmek mumkun.

Gelelim RC araclar kismina. Kullanilan motorlar minimum 2S ile calisacaktir. yani 7.4 V ile , ve hiz istiyorsan 3S e cikman (11.1V) gerekli. Bu pillerde en buyuk sorun akim verme kapasiteleri en fazla 2C olabiliyorlar. Bu nedenle duzgun bir akim elde edebilmek icin hem seri hem paralel bir sekilde bir batarya paketi yapmak gerek. 10 Ah lik 3S bir paket toplam 9 adet pil icerecektir. elde edebilecegin en fazla akim 20 amper olacaktir ki, uzun surelerde bu akimi cekmemek gerekir. sanirim bir tekneyi ancak kurtaracaktir bu degerler.

Gelelim agirlik mevzusuna, bi pillerin tekinin agirligi 45-50 gram arasinda degisiyor. icerisinde koruma devresi olup olmamasina gore agirlik fark ediyor. 9 adet pilin minimum agirligi 400-450 gram araliginda olacaktir. Bu da bircok RC urunu icin paketi kullanilmaz hale getiriyor. Hesaplarini iyi yapmak gerek yani.

• zengier Z kullanıcısına yanıt
    Pil konusunda haklısınız fakat rc konusunda önceki mesajımı tam okumamışsınız. 5v ve max 1a çeken alıcılar için demiştim. Elimde en azından 3500ma verebilwcek power bank var 1850mah pili %170 dolduruyor yani bir kere fulleyip ikinciyi 70 e çıkartıyor. Bu powerbankı bu tür alıcılar için kullanabiliriz. 20 dolara şarj devresi bile olmayan 1.2x4 toplam 4.8v 700 mah pil için 15-20 dolar vermek yerine şarj devresi içinde 5400mah power bank almak en mantıklısı.

• quote:

Pil konusunda haklısınız fakat rc konusunda önceki mesajımı tam okumamışsınız. 5v ve max 1a çeken alıcılar için demiştim. Elimde en azından 3500ma verebilwcek power bank var 1850mah pili %170 dolduruyor yani bir kere fulleyip ikinciyi 70 e çıkartıyor. Bu powerbankı bu tür alıcılar için kullanabiliriz. 20 dolara şarj devresi bile olmayan 1.2x4 toplam 4.8v 700 mah pil için 15-20 dolar vermek yerine şarj devresi içinde 5400mah power bank almak en mantıklısı.

Siz nitrolu/benzinli RC lerden mi bahsediyordunuz? yazinin hicbir yerinde goremedigim icin elektriklilerden bahsettiginizi dusundum.
    İlk paragrafın son cümlesi ürün yazmışım kusura bakmayın anlayamadınız herhalde rc elektrikli araç kastetmiştim ama yani genel olarak 5v max 1 a olan her şey için ideal batarya.

• quote:

İlk paragrafın son cümlesi ürün yazmışım kusura bakmayın anlayamadınız herhalde rc elektrikli araç kastetmiştim ama yani genel olarak 5v max 1 a olan her şey için ideal batarya.

orada yakit tipi yok zaten, yani nitrodan bahsedilmiyor. yok elektrikli ise 5V 1A ile ancak uzaktan kumandanin alicisi calisir. motoru calistirmak icin cok daha fazlasi gerekli. 5V 1A de ancak minik oyuncalar calisabilir, bu sefer de tek bir pil o oyuncaktan daha agir olur.
    400gr ağırlığında hummer jip vardı. 8-9 sene önce alındı onun yön dahil çift motoru alıcı kartıyla beraber 4.8v 700mah pile bağlıydı bu pil yerine aynı parçaları 150gr servo yönlü rc tekneye monte edicem. Ve 5400mah yazan 3000-3500 arası gerçek güç veren bu powerbankı ona takıcam. Deneme testlerimde 5v 500mah adaptör ile de çalıştı batarya taktığımda yüke gelince artacak olan akımı batarya ısı ile absorbe edecek. 700mah ile 2 yıl çalıştı bu araç. Mantıken doğru olabilir söylediğiniz ama birebir test ettim yani teste dayanarak söylüyorum ben.

• quote:

400gr ağırlığında hummer jip vardı. 8-9 sene önce alındı onun yön dahil çift motoru alıcı kartıyla beraber 4.8v 700mah pile bağlıydı bu pil yerine aynı parçaları 150gr servo yönlü rc tekneye monte edicem. Ve 5400mah yazan 3000-3500 arası gerçek güç veren bu powerbankı ona takıcam. Deneme testlerimde 5v 500mah adaptör ile de çalıştı batarya taktığımda yüke gelince artacak olan akımı batarya ısı ile absorbe edecek. 700mah ile 2 yıl çalıştı bu araç. Mantıken doğru olabilir söylediğiniz ama birebir test ettim yani teste dayanarak söylüyorum ben.

Ufak bir husus var bu konuda hesaba katmadiginiz. pillerin C degerleri. araci kendi agirligi ile mi denediniz yoksa kaldirip sadece bosta tekerlekleri mi cevirdiniz ? ikisi arasinda ciddi farklar vardir. Bunun yaninda, eger adaptoru dogrudan bagladiysaniz, kisa sureli olarak yuksek akim cekmis olabilir arac.

bu tip araclarin kullanim sureleri 10 dakikayi ancak bulurlar. bu da uzerindeki pilin minimum 6C olmasini gerektirir. 700 mAh , 6C bir pil 4 amperden fazla akim saglayabilir. eger gercek 3400 mAh piller ile deneme yaparsaniz 7A e kadar akim alabilmeniz gerekir (kisa sureli) . her ihtimale karsi onerim toplam 4 pil ile 2 seri 2 paralel konfigurasyon olusturup 7.4V 6.8 aH lik bir batarya gurubu olusturmaniz olacaktir. yoksa sureler konusunda ve pil omru konusunda sorun yasariniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kLkN7

quote:

çiftli olanı alırsan üzerinde oynama yapman gerekecek çünkü pil yayları capraz olduğundanda anlayacağınız gibi seri bağlılar.yanı pilin teki 3.7 volt iki si 7.4 volt edecek.

Hocam peki 4 tane için nasıl yaparım? Hepsinin siyahlarını ve kırmızılarını bir noktada bağlamak mı gerekir.

evet voltaj aynı kalmasını istediğiniz sürece 10 tane olsada aynı renklerı birleştireceksiniz.pillerle ne calıstırmak ıstıyorsunuz.bılgı verırsenız daha ıyı fıkırlerde bulunabılırız.

Elimdeki pil aşağıdakinin aynısıydı. Üzerindeki yazanlar da öyle. Şimdi bir de şu var tamam power bankın anlık max akımı 4a yı geçse bile bu pillerden enerji alırken üzerindeki şarj devresi max1 a verdiği için motor yüke geldiğinde hem şarj devresini hem de pilleri halleder mi diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 16 Şubat 2016; 8:07:51 >
  • quote:

Elimdeki pil aşağıdakinin aynısıydı. Üzerindeki yazanlar da öyle. Şimdi bir de şu var tamam power bankın anlık max akımı 4a yı geçse bile bu pillerden enerji alırken üzerindeki şarj devresi max1 a verdiği için motor yüke geldiğinde hem şarj devresini hem de pilleri halleder mi diyorsun.

Ni-cd lerin discharge rateleri cok yuksek olabiliyormus. lipolardan da yuksek. yani o paket 5 volt 20 amper bile veriyor olabilir. Kucuk olduguna bakmayin, RC cihazlar icin bicilmis kaftan. Bunun disinda motorun anlik olarak 4A cektigi durumlarda pil icin sorun olmaz. zira kaliteli (sanyo, LG, samsung) 18650 piller 2C discharge oranlarina rahatlikla ulasabilir. Bu arada piller icin insanlarin pek bilmedigi C denilen bir deger vardir. Bu pilin kendi kapasitesinin kac kati ile desarj olabilecegini ifade eder. Ornegin 2100 mAh 20C bir pil 42 amper ile zarar gormeden desarj olabilir. 18650 lerde bu oran 2C dir. yani kapasitenin 2 kati ile rahatlikla desarj edilebilir. Xiaomi nin power bankindaki pilleri dusunur isek, bunlar paralel bagli ve toplam 10000 mAh, yani 20 amper ile sorunsuz desarj olabilirler. sorun DC-DC step up regulatorde cikar. bu regulatorun motor icin gerekli akimi saglayabilecegini zannetmiyorum, cok kisa surede o devreyi yakar, yada devrenin koruma mekanizmasi varsa zaten koruma moduna gecirir kendisini. Dogrudan power banki kullanmak yerine, icindeki iplleri cikartip yuksek akim verebilien (10A e kadar) bir DC-DC step up regulator baglanildiginda hem paket hafifler, hem de istenilen akim degerlerine ulasilabilir.

ornegi su :http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/step-up-modulu-dc-to-dc-converter-xl6009-cevirici-202752076?gclid=CJOBiMbd-8oCFQuNGwodEJsKcQ

kalitesi nasildir bilmiyorum, ancak 3.7 V u 5V a 4 amper ile donusturebilir. RC cihazlar konusuna girecek isen aslinda fircasiz motorlara yonelmek daha iyi. fircali motorlar kisa surede omurlerini doldurup sorun cikartilar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.