Şimdi Ara

Pilav yaptım yiyorum ss li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pilav yaptım yiyorum ss li

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Pilavın üzerine ketçap mayonez sıkmak anlamakta çok zorlandığım bir alışkanlık, pizzanın üzerine sıkarken bile yanlış mı yapıyorum diye düşünürken pilav çok aykırı gibi duruyor...

    İçli köfteye de (oruk) balık gibi limon sıkanlar var, evriminizde kodlarınızda bir hata var gibi sebebi nedir acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    Pilavın üstüne mayonez sıktığında ve pilavda içine şeker ilave edilerek yapıldıysa mayonez ile yerken pilavın yoğunluğu artıyor ve sanki tek kaşık içine daha fazla pilav almışsın gibi hissettiriyor ayrıca mayonezi sıktığın anda direkt pilavı kaşıklamayacaksın az erimesini bekleyeceksin pilavın üstünde bide her mayonez markasını kullanmayacaksın bu iş için bol marka tam yağlı mayonez en iyisidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 5 Mart 2025; 19:6:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun, farklı zevkler almanız güzel ama çok garipsiyorum...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Palm yagi yuzunden mayanoz tuketmem. Kendimde evde ugrasip yapmiyorum.

    Yerli pirincleri cozemedim daha. Pisiriyorum. Pilavin yarisi pisiyor yarisi diri. Sanki bir degil iki farkli tencerede pişmiş. Ithal pirinc yiyom.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel etmişsin afiyet olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yapışmışmı Pilav yaptım yiyorum ss li 

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    makarna yiyorum
    2 ay önce açıldı
    Çiğköfte yapıyorum ss li
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    1. Pirinci yıka ve kenara koy. Suda çok tutmana gerek yok 5-10 dakika yeter. Beyaz pirinç su çekmez, biraz nişastasını atacaksın.


    2- Elinin altında konserve çiğ mısır ve haşlanmış nohut olması lazım.


    3- Tavaya bir kaşık Tereyağı yada onun yerien daha az miktarda hindistan cevizi yağı koyabilirsin.


    4- Yağ kısık ateşte tavada çözülecektir, üstüne süzdüğün pirinci dök ve bir müddet karıştır. Yağ pirince tutunduktan sonra örneğin 300 gram pirinç koyduysan


    450 gram su at. Ben baldo pirinçten başkasını tercih etmiyorum.


    5- Üstüne birlikte süzdüğün çiğ mısır ve nohutu bırak, yarım konserve mısır ve 150-200 gram nohut yeter, karıştır ve bitir.


    Orta kısık ateşte hafif cızırdama başlayana kadar pişir böylelikle su çekmiş pirinç yanmaya başlıyor demektir.


    Başında beklersen en erken sürede müdahale edebilirsin. Zaten pişerken içine kaşık sokup su dibine varmış mı inceleyebilirsin de.


    Su çektiğinde şöyle yanmaz silikon kaşık yada tahta kaşıkla karıştırıp kapağı kapat.


    Kimi limon falan sıkıyor beyaz olsun diye fakat da vinci tablosu yapmıyoruz önemli olan lezzeti. Tuzunu unutmayın.





  • afiyet olsun hocam

    mayonez sıkarak biraz anarşist davranmışsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    İçli köfteye limon sıkıyorum tadını yumuşatıyor bence.

    Balığa ise sıkmıyorum tadını bozduğunu düşündüğüm için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuya 5 like gelirse tarifi veriyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Bu pilavın şu kadar dakika tut bu kadar dakika tut olayı yok ya

    Genelde suyu ilave edersin pirince yüksek ateşte kaynar kaşığın ucuyla suyun üstünü gezersin ne zaman pirinçler değmeye başlar en kısığa alırsın kaynar pirinçlerin arasından ne kadar az kabarcık çıkmaya başlarsa o zaman olmuş demektir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    Fark ettiysen ben hiç dakika vermedim.


    Ölçeğim baldo için bire bir buçuk su.


    Yıllardır pilav yapıyorum, pişmişliği sadece dibindeki su miktarından incelerim.


    Altını çok açmamak lazım, su çeker birden cızbız olmaya başlar.


    Mesele su uçtuğunda yada çektikten sonra sararmadan yakalamak.


    Çıtırdama sesleri başlamadan hemen altını kapamak lazım bir de şöyle bi karıştırıp nadasa bırakırsın.


    Kapağı durur, nemi içinde kendini dengeler alır götürürsün masanda bir şaheser olur.



    Bulgur hele, yaptığım bulgurun üstüne tanımam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 6 Mart 2025; 1:6:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.