Şimdi Ara

Pili kalibre etmek mi gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 1 hafta önce Hp Pavilion dv6 i5 işlemcili notebooku 2. el aldım. Bataryayı aldıklarından beri bir kaç kere kullandıklarını söylediler. Bilgisayarı zaten hiç kullanmıyorlarmış. Yani batarya sıfır gibi dediler. Eve geldim. Batarya 25 dk da bitti full doldurduktan sonra. Mesela biraz önce ise %28'di çok hızlı boşaldığı için şarjta taktım birden kapanmasın diye. 3-5 dakikada %68 oldu. Ondan sonra normal seviyede dolmaya başladı.
    Batarya için ne yapılabilir. Tamamen boşaltmak için buzluğa koyup tamamen boşalınca full doldurma yapmak uygunmudur acaba

• Buzluk derken ?
  • uzun süre kullanılmayan pillerin bozulduğunu tabiri caizse bayatladığını hatta hiç çalışmadığını gördük o yüzden genelde pilleri haftada 1 de olsa şarjını bitirip tekrar doldurup saklayanları biliyorum. Umarım bozuk değildir düzelir.
  • Buzluk şöyle ki, bilgisayarın görmediği bataryaların yada %0'da veya %100'de takılan bataryaları tamamen deşarj edip buzlukta biraz muhafaza ettikten sonra tekrar kullanılmaya başlandığında iyi sonuç alındığını okumuştum. Buda onun gibi olabilir belki diye düşünmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLyFX

Merhabalar. 1 hafta önce Hp Pavilion dv6 i5 işlemcili notebooku 2. el aldım. Bataryayı aldıklarından beri bir kaç kere kullandıklarını söylediler. Bilgisayarı zaten hiç kullanmıyorlarmış. Yani batarya sıfır gibi dediler. Eve geldim. Batarya 25 dk da bitti full doldurduktan sonra. Mesela biraz önce ise %28'di çok hızlı boşaldığı için şarjta taktım birden kapanmasın diye. 3-5 dakikada %68 oldu. Ondan sonra normal seviyede dolmaya başladı.
    Batarya için ne yapılabilir. Tamamen boşaltmak için buzluğa koyup tamamen boşalınca full doldurma yapmak uygunmudur acaba

Bence bataryanın ömrü azalmış, yenisini alman gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Powerbank Tamir Edilebilir Mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.