Merhabalar. 1 hafta önce Hp Pavilion dv6 i5 işlemcili notebooku 2. el aldım. Bataryayı aldıklarından beri bir kaç kere kullandıklarını söylediler. Bilgisayarı zaten hiç kullanmıyorlarmış. Yani batarya sıfır gibi dediler. Eve geldim. Batarya 25 dk da bitti full doldurduktan sonra. Mesela biraz önce ise %28'di çok hızlı boşaldığı için şarjta taktım birden kapanmasın diye. 3-5 dakikada %68 oldu. Ondan sonra normal seviyede dolmaya başladı. Batarya için ne yapılabilir. Tamamen boşaltmak için buzluğa koyup tamamen boşalınca full doldurma yapmak uygunmudur acaba
Buzluk derken ?
uzun süre kullanılmayan pillerin bozulduğunu tabiri caizse bayatladığını hatta hiç çalışmadığını gördük o yüzden genelde pilleri haftada 1 de olsa şarjını bitirip tekrar doldurup saklayanları biliyorum. Umarım bozuk değildir düzelir.
Buzluk şöyle ki, bilgisayarın görmediği bataryaların yada %0'da veya %100'de takılan bataryaları tamamen deşarj edip buzlukta biraz muhafaza ettikten sonra tekrar kullanılmaya başlandığında iyi sonuç alındığını okumuştum. Buda onun gibi olabilir belki diye düşünmüştüm
quote:
Orijinalden alıntı: SLyFX
Merhabalar. 1 hafta önce Hp Pavilion dv6 i5 işlemcili notebooku 2. el aldım. Bataryayı aldıklarından beri bir kaç kere kullandıklarını söylediler. Bilgisayarı zaten hiç kullanmıyorlarmış. Yani batarya sıfır gibi dediler. Eve geldim. Batarya 25 dk da bitti full doldurduktan sonra. Mesela biraz önce ise %28'di çok hızlı boşaldığı için şarjta taktım birden kapanmasın diye. 3-5 dakikada %68 oldu. Ondan sonra normal seviyede dolmaya başladı. Batarya için ne yapılabilir. Tamamen boşaltmak için buzluğa koyup tamamen boşalınca full doldurma yapmak uygunmudur acaba
Bence bataryanın ömrü azalmış, yenisini alman gerekir.