baktım kanat 25.95 tl şok ve bim'de bir tavuk daha aldım geldim parçaladım.tamamen kemiksiz mangallık yaptım. Kalıntıları mahallenin kedilerine verdim. kemik vb şu an haşlanıyor tavuk suyu yapıyorum. Kitap yazsam mı adı "Sadece Aptallar Kanat yer" olur :D < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 18 Temmuz 2020; 15:24:28 > |
Piliç Kanat Kilo 40 Lira (3. sayfa)
-
-
mangal yapacaklara tavsiyem bim de 500 gr şoklanmış uskumru paketi 14.50 tl al 2 paket at ızgara buzu çözülsün zeytinyağı ile yağla az uz kömürde pişir
-
quote:
Orijinalden alıntı: mgoraTakip ettiiğim bir lokanta aşçısı var (İngiltere'de).
"Parçalanmış tavuk dünyanın en büyük dolandırıcılığıdır" diyor.
Bugün mesela ızgara var , bir bütün tavuk aldım kendim parçalayacağım.Çocuklar seviyor diye bir pakette kanat alırım yarım kilo kadar.(Tavuğu A101 ve Şok'tan alıyorum) sirkülasyon daha fazla.22-24 tl olması lazım.
https://www.migros.com.tr/bolez-koylum-kanat-kg-p-c6a989
Migros'ta diğer markalar zam yapmış ama Bolez hem daha iyi hem daha uygun.
not:youtube'da güzel videolar var.Enflasyon gerçekten uçuk ama üstüne birde bu talep nedeni ile oluşan ekstra fiyatlar var.Bu tarz ürünleri almazsak , yerine gelir.
Sokaklara yayılan zincir marketler soğuk zinciri önemsemiyor. Çalışanlarda bilmiyor. Nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama skt'si 7-8 gün olan tavuk bile bazen kokuyor. Ülkede denetleme olmadığından kim kime ne itelerse...
-
Benim de özellikle dikkatimi çekti geçen. Diğer tavuk ürünlerinden çok pahalı kanat. Herhalde mangalcıları silkelemek için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 3qzotixSokaklara yayılan zincir marketler soğuk zinciri önemsemiyor. Çalışanlarda bilmiyor. Nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama skt'si 7-8 gün olan tavuk bile bazen kokuyor. Ülkede denetleme olmadığından kim kime ne itelerse...
Alıntıları GösterŞok biraz daha rahat ama a101 ve Bim iyi , Migros zaten ayrı klasman yeni sahiplerinde biraz çap kaybetti o ayrı.
Tavuk hassas konu , dediğiniz gibi olsa epey adam zehirlerler.(Günlük süt vb kötüler kabul ama tavukta falso görmedim).
Yerel marketlere daha güvensizim bu konuda.
Tavuk suyunu yaptım , etleri ayırdım.
Kırıntılar ve kıkırdakları tekrar ayırıp kedilere verdim.
Izgara iyiydi , sarımsaklı yoğurtlu havuçta güzeldi.
Kanat lobisine dersini verdik :D
Kerizliğin lüzumu yok , 4 kat para verilmez kanata.
30 liraya yarım kilo kıyma alır , soğan , bayat ekmek , 10 numara köfte yaparsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 19 Temmuz 2020; 0:35:13 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: OggyOggBenim de özellikle dikkatimi çekti geçen. Diğer tavuk ürünlerinden çok pahalı kanat. Herhalde mangalcıları silkelemek için.
Arz-talep olayı işte. Bu kadar popüler olmadan önce kimse yüzüne bile bakmıyormuş. Bazı ülkelerde hala çok ciddiye alınmıyor.
-
Az önce Migros'dan Beypiliç Kanat almak durumunda kaldım. Kg fiyatı 43.90 TL
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tıvık mıvık boşverin zaten sağlıklı değil, makarnaya kaşık çalın.
-
Kılıçtaroğlu sskyı batırdı
-
Şu an Migros'da 1 kg kanat 150 lira.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Temmuz 2023; 18:44:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu 3 senelikmiş ama Bence tavuk hala manasız ucuz.
Kuzular tavuk yemez onlara bas makarnayı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mangal sezonu açıldı.
Millet eskiden pirzola alıyordu son 10 yıldır falan tavuk şimdi onuda alabilen olmaz batılılar gibi ( tabiki batıda ki sevdiğinden) kabak patlıcan soğanla idare ederler artık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesaji atlamisim zamaninda nasi olduysa simdi gordum
Ontarioda asgari ucret saatlik $15.50 haftada 37.5 saat calisirsin. Hic izin kullanmadan calisirsan yilda 30 bin dolar kazanirsin vergilerini odedikten sonra ayda eline 1,858 dolar gecer onun 1000-1200 dolarini bir oda kiralar geri kalaniylada acliktan olmemek icin gidim gidim para harcarsin.
Enflasyon %20 lerde, bazi urunlerde cok daha fazla... ancak zam filan alamazsin yillik %3 belki.
-
Hörtletmeyin şu konuları yahu. Kalpten gidecektim az kalsın heyecanlandım birden..
-
Asgariden baz alırsak 2115-2200 gibi bir şey alınması lazım, asgari ücretle çalışan toplumun max %5-7 sidir, başka ülkeden gelip asgari ile çalıştığını düşünelim %20-30 olsun. Gidip condo (onlarda 1700-1800) kiralama da ortalama bir daire tut desen 900-1000 desen, sadece asgari ile aylık yaşamını çevirirsin. Bu asgari ile çalışanlar sağdan sola dönerek yani vasıfsız olarak adlandırılanlar, asgari açlıktan ölmez bence. Türkiye'de 11402 alıp 8-10 bin kira istenenler ölebilir. Hemşire, inşaat işçileri vs minimum 4 bin alıyor. Meslek dalına göre de değişir.
-
Bodrumda yanlış hatırlamıyorsam A101 den 6 kanat 2 buta 79 TL ödedim. Doymadım bile.
-
Tavık çok lezzetsiz. Gerçek yayla tavuğu bulmak imkansız gibi bir şey. Ancak kendin yetiştirirsen gerçek tavuk olduğunu anlarsın.
-
Çok sık tavuk tüketmiyoruz. Ama yediğimiz zaman bimden bütün tavuk alıyoruz erpiliç. 2,5 kilo 145 lira.
Diğer türlü kasaptan kanat veyahut tavuk sarma falan alsak çok pahalı. Geçen ay şeytana uydum kasaptan 1 kilo tavuk sarma aldım 145 lira ödedim.
-
2024'den bildiriyorum. Kanat 280₺ oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X