Merhabalar arkadaşlar elimde 6v 5000mah akü kapasiteli müzik ışıldak vs özellikli bir cihaz var müzik işin içine girince pil çabuk bosaliyor. Başka bir cihazdan 3.7 v 10000mah bir batarya çıkarttim ve çok kaliteli batraya. Bu 3.7 olan pilin 10k değerindeki amperinden yararlanmak istiyorum. Ama hatırladigim kadarı ile farklı voltajlı piller sadece seri baglanabiliyor paralel bağlamak için devreye kondansatör mü eklemem gerekir ? Bilgisi olan nasıl yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursa sevinirim . 6v ile 3.7 yi nasıl paralel yapıp amperi yukseltebilirim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kzkci -- 9 Mart 2023; 17:0:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pillerin paralel bağlantısı konusunda yardım edermisiniz
-
-
fonksiyonlardan bir tanesini bataryaya uyarlayabilirsin. Lambayı değiştirip uygun gerilime alıp mesela. Sistem 6Volt akü il çalışır ama her fonksiyon bu gerilime mecbur değildlir.
Devreyi resmedersen daha iyi fikir alırsın.
-
Bir tane tp4056 bir tane mt3608 senin ilacın.
Kolay gelsin ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fonksiyonları veya şarj devresini vs bozmadan sadece 6v ile 3.7 v güç kaynaklarını paralel bağlamak istiyorum amacım amper arttırmak ama güç kaynakları farklı voltajda bunu bağlamanın bir yöntemi illaki var bir keresinde bı yazıda görmüştüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fonksiyonların bozmadan yapılma ihtimali var. Cihazın devresi ??? resimler vb...
-
Reis devreyle işimiz yokki ekledigim resimdeki batarya 3.7v akü 6v ben bu bataryayı bu aküye paralel bağlamak istiyorum soru bu yani sozkonusu devre 6v ile çalışıyor benim istediğim bu elimdeki 3.7v 10ah bataryayı aküye artı mah gücü olarak bağlamak istiyorum devreyle işimiz yok cunki devrede değişiklik yapmak istemiyorum normalde bataryada 6v olsa sorunsuz şekilde Parelel bağlayıp amperi yükseltirim ama voltajlar farklı olunca paralel bağlantı nasıl yapılmalı benim sorum aslında bu
Bir elektnonik konusunda buna benzer birşey okumuştum birisi farklı voltajlı güç kaynakları direk Parelel yapılmaz araya aradaki voltaj farkını engellicek bir ekipman lazım kondasator gibi yazmıştı
Başka bir yazarimiz söz konusu güç kaynaklarının voltaj değerlerine göre xxx değerinde bir kondasator (veya başka bişey ) ekle sorunsuz amper yükselir aksi taktirde büyük voltajlı olan küçüğe bilmem ne yapar gibi bir yazı okumuştum bu teoriyi bilip bana araya şunu ekle olur diyecek bir abimiz lazım :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alıntı
metni:devreyle işimiz yokki nelerle iş çıkıyor bir bilsen....
Dedik ki zaten 3.7Volt ile çalışabilecek fonksiyonlar bulunur. BU yükler bataryaya daha fazla yüklenirse esas akü daha uzun gider. Ve hatta; devre komple 3.7Volt ile çalışabilecekse düzenleme yapılır 6Volt batarya regülatörle dahil olabilir sisteme.
Hepsi bir tarafa devrenin ne olduğunun bilinmesi çok önemli. Şar edebilecek mi yeni bataryayı? Kontrollü şarzın mecburi olduğu bataryalara uygun mu? Sistemi esas olarak hangi gerilimlere mebur???
Yok ille de basit bir çözüm lazımsa; step up enen gerilim yükselteç modüller var. Ama hem verimlilik kaybı hem de teferruat. Ama araya tek bir kondansatör eklenmesi nasıl batarya gerilimini arttırsın ki? Nasıl fayda verebilsin ki esas sisteme?
daha daha basit bir yol da bu bataryadan 2 tane seri bağlayıp sistemi çalıştırmasını düşünmek olur ma yine de devre ve akü ile uyarlanması lazım.
-
Anladım hocam cevap için teşekkürler ben ülkede olur böyle demiyorum zaten olursa güzel olurdu olmasada can sağolsun yaw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kzkci -- 10 Mart 2023; 10:57:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3.7 volt ile 6 volt paralel bağlanamaz.
6 voltu tamamen iptal edip, bir yükseltici devreyle 3.7 voltu 6 volta yükseltebilirsiniz.
İhtiyacınız olan güç bilgisi de önemlidir.
Tavsiye değil bilgi amaçlı bir link paylaşıyorum;
https://www.robotistan.com/Ayarlanabilir Step Up Boost Voltaj Regülatör Kartı - XL6009 - 4 A Satın Al | Robotistan.comhttps://www.robotistan.com/ayarlanabilir-step-up-boost-voltaj-regulator-karti-xl6009-4-a -
Genç arkadaşım devre demezsek tesisat diyelim o zaman ... Sonuçta 2 farklı pil var (sadece voltajları farklı yönüyle bakamayız), bunların şarj cihazı da apayrı. Arkadaşların önerileri yerinde kulak asmanda fayda var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X