Bildirim
pilokluk için sartlar
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Üniversitede pilotaj okumak istiyorsan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi yazabilirsin. Ama normal bir üniversitede başka bir bölüm okuyup mezun olduktan sonra paralı kurslarına gidebilirsin(herhangi bir üniversite bitirmen şart). Göz olayına gelince sivilde 1. ve 2. sınıflar için +3,-3 dereceye kadar sorun olmuyor. Yani yazdığın dereceler ve boyun şimdilik engel olmaz pilot olmana. Onun dışında maliyetine gelirsek eğer burssuz olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesine gidersen 30 bin tl diye biliyorum senelik(Hazırlık hariç.Hazırlık 15 bin tl.). Burslu gidersen ilk 10 bine girmen lazım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi pilotajı ücretsiz oda ilk 15 bin gibi bir sıralamayla alıyor. Eğer normal bi bölümden mezun olup kursuna gidersen o biraz daha tuzlu 40-60 bin euro arası değişiyor ama bir sene eğitim alıyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dust in the wind -- 10 Şubat 2013; 14:25:07 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dust in the wind
Üniversitede pilotaj okumak istiyorsan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi yazabilirsin. Ama normal bir üniversitede başka bir bölüm okuyup mezun olduktan sonra paralı kurslarına gidebilirsin(herhangi bir üniversite bitirmen şart). Göz olayına gelince sivilde 1. ve 2. sınıflar için +3,-3 dereceye kadar sorun olmuyor. Yani yazdığın dereceler ve boyun şimdilik engel olmaz pilot olmana. Onun dışında maliyetine gelirsek eğer burssuz olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesine gidersen 30 bin tl diye biliyorum senelik(Hazırlık hariç.Hazırlık 15 bin tl.). Burslu gidersen ilk 10 bine girmen lazım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi pilotajı ücretsiz oda ilk 15 bin gibi bir sıralamayla alıyor. Eğer normal bi bölümden mezun olup kursuna gidersen o biraz daha tuzlu 40-60 bin euro arası değişiyor ama bir sene eğitim alıyorsun.
cok teşekkur ederım cok yardımcı oldun
-
Rica ederim yardımcı olabildiğime sevindim. -
quote:
Rica ederim yardımcı olabildiğime sevindim.
eger zahmet olmassa sana bişey daha sormak istiyorum thk üni. ankarada pilotaj diye ama burda özdegil üni. var pilot egitimi diye ordan mezun olmak aynı seymi ve işi girerken öncelik bakımından fln sorun olur mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gannıcus -- 10 Şubat 2013; 22:20:05 > -
Orası da bildiğim kadarıyla pilotaj eğitimi veriyor ama öncelik olarak pek bir ayrım yapılacağını sanmıyorum. Çünkü Türkiye'nin Türk pilot açığı çok. İhtiyaçları yabancı pilotlardan karşılıyorlardı. Yani seneye girsen okula öyle bir şeyle karşılaşmazsın. Sen mezun olana kadar yeni yeni oturuyo olur sistem. Öncelik yapılacak olurlarsa THK üniversitesine yaparlar ona da bir tek THY yapar gibi geliyor bana. Yoksa dediğim gibi yerli pilot sektörde çok az var sıkıntı olmaz.
Bu da yardımcı olması için :
http://www.ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Sivil-Havacilik-Yuksekokulu/Pilot-Training
-
quote:
Orası da bildiğim kadarıyla pilotaj eğitimi veriyor ama öncelik olarak pek bir ayrım yapılacağını sanmıyorum. Çünkü Türkiye'nin Türk pilot açığı çok. İhtiyaçları yabancı pilotlardan karşılıyorlardı. Yani seneye girsen okula öyle bir şeyle karşılaşmazsın. Sen mezun olana kadar yeni yeni oturuyo olur sistem. Öncelik yapılacak olurlarsa THK üniversitesine yaparlar ona da bir tek THY yapar gibi geliyor bana. Yoksa dediğim gibi yerli pilot sektörde çok az var sıkıntı olmaz.
Bu da yardımcı olması için :
http://www.ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Sivil-Havacilik-Yuksekokulu/Pilot-Training
gercekten cok inanılmaz yardımcı oldun cok cok teşekkur ederım
-
Rica ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: gannıcus
merhaba arkadaşlar 17 yaşındayım bu sene fise bitiyo ve aklımda THY da pilot olma fikri kazınmıs durumda bunun icin ne gibi uni. gitmeliyım ve gözumun biri 0.25 digeri 0.75 bi engel olurmu boyum 1.82 mahliyeti ne kadar tutar simdiden herkese cok tesekkurler
THY'de pilot olma derken Hava Yolu Nakliye Pilotu demek istiyorsun sanırım.
Sağlık konusuna gelince SHGM listesinde yer alan bir hastaneden 1.sınıf sağlık raporu alman lazım ve bu rapor periyodik olarak tekrar tekrar alınıyor. Yani kendine iyi bakman lazım. Yoksa erken yaşta mesleğe elveda demek mümkün.
Bir de bu yola girmeden önce iyi araştırmanı öneririm. Yani artısını eksisini bilerek gir. Öyle gazetelerde yazdığı gibi bir pilot açığı ve iş garantisi durumu söz konusu değil. Google'da işsiz pilot yazıp aratırsan ne demek istediğimi anlarsın. Yanlış anlaşılma olmasın, ben bu yola gir veya girme demiyorum ama artısını, eksisini bilerek gir diyorum. Örneğin tip eğitimi bir araştır.
Yine madem THY dedin, google'da THY Çıldır Pilot Okulu ve THY Akademi aramalarını da yapmanı tavsiye ederim.
-
Bengider pilot açığı yok demişsinde ozaman airport haberi yalanlamış oluyorsunhttp://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/pilot-acigini-biz-kapatacagiz.html ifalpa'nın yaptığı açıklmaya ek olarak hazırlanmış bir haberdir.İş garantisi olayına gelince THk üniversitesi tanıtım filmindede belirtiyor iş garantisi diye. Oradaki iş garantisinin tanımı THY ile ortak çalışma yada en kötüsü kendi bünyelerine alma vb. onun içindehttp://www.youtube.com/watch?v=PJo2_G5zxfs var. Pilot açığı olduğuna adım gibi eminim hatta THY askeriyeden kapatmaya çalışıyordu açıklarını yabancı pilot almak yerine.
-
quote:
Bengider pilot açığı yok demişsinde ozaman airport haberi yalanlamış oluyorsunhttp://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/pilot-acigini-biz-kapatacagiz.html ifalpa'nın yaptığı açıklmaya ek olarak hazırlanmış bir haberdir.İş garantisi olayına gelince THk üniversitesi tanıtım filmindede belirtiyor iş garantisi diye. Oradaki iş garantisinin tanımı THY ile ortak çalışma yada en kötüsü kendi bünyelerine alma vb. onun içindehttp://www.youtube.com/watch?v=PJo2_G5zxfs var. Pilot açığı olduğuna adım gibi eminim hatta THY askeriyeden kapatmaya çalışıyordu açıklarını yabancı pilot almak yerine.
Ben kimseyi yalanlamıyorum. Verdiğin linklerde uçuş okullarının açıklamalarından/reklamlarından ibaret maalesef. Airporthaber linkide yine bir uçuş okulu açıklamarını konu alıyor. Haberin altındaki yorumlar bile düşündürmüyor mu sizi? Ayrıca aksi yönde ben size bir sürü link verebilriim konu bu değil. Zaten google'a "işsiz pilot" yazıp aratsanız bir sürü link çıkar bunlara airporthaber'de, airkule'de, talpa'da, pilvak'ta dahil.
Dediğim gibi iyi araştırın öyle girin bu işlere. Öyle pilotların havada kapıldığı bir durum yok. Uçuş okullarının her sözüne inanmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 11 Şubat 2013; 0:51:13 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X