Şimdi Ara

Zorunlu askerlikten sonra askerde kalmak istiyorum ama yaş sorunu kafama takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1998 doğumluyum üniversitede lisans okumaktayım bu sene 4.sınıfa geçtim. Okulum 2024 Haziran-Temmuz gibi bitecek ve mezun olacağım ancak askerlik yaptıktan sonra askerde kalmak istiyorum ve sanırım 27 yaş sınırı varmış. 1 senelik askerlik için başvuracağım mezun olduktan sonra ama 6 aylık çıkma ihtimalide var. Her iki durum içinde askerde kalabilme imkanım var mı yaş problem olur mu sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zorunlu Askerlik Sonrası Askerde Kalma Yaş Sınırlaması

Zorunlu askerlik görevini tamamladıktan sonra askerde kalmak isteyen bireyler için yaş sınırlaması uygulanmaktadır. Bu sınırlama, ilgili mevzuatlarda belirlenmiş olup, adayların askerlikten sonra askerde kalma başvurularında dikkate alınır.

Askerde Kalma Yaş Sınırı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkekler için zorunlu askerlik süresi 12 aydır. Askerlik görevini tamamladıktan sonra askerde kalmak isteyenlerin, başvuru yaptıkları tarihte 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Bu yaş sınırı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında geçerlidir. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında ise yaş sınırı 27'dir.

Başvuru Süreci

Askerde kalma başvuruları, askerlik görevini tamamladıktan sonra 60 gün içerisinde ilgili birlik komutanlıklarına yapılmalıdır. Başvuru sırasında gerekli belgelerin eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

Başvurular, birlik komutanlıkları tarafından değerlendirilir ve uygun görülen adaylar, askerde kalma eğitimine alınır. Eğitim süresi, ilgili birliğin ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Önemli Notlar

• Askerde kalma yaş sınırı, yukarıda belirtilen tarihlerden önce askerlik görevini tamamlayanlar için de geçerlidir.
    • Askerde kalma başvuruları, kişinin sağlık durumu, sicili ve uygunluğu gibi faktörlere göre değerlendirilir.
    • Askerde kalma süresi, ilgili mevzuatlarda belirlenmiştir ve görev süresi dolduktan sonra tekrar başvuru yapılabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Askerde kalmak için 2025 yılı dış kaynak ilanlara da başvurabilirsiniz. İç alım ilanların kontenjanı çok olmuyor. Hatta 2019 sadece kara kuvvetleri iç alıma çıkmıştı. O dönem hava kuvvetlerinde yedek subaydım, bize iç alım açılmamıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.