Şimdi Ara

Pilot - Kule Konuşmaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
15.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

az önce adam resmen ''lavuk'' dedi .

-İyi akşamlar kulede çalışan ''lavuk'' dedi.

Türkçe olarak.

Cevap ne oldu peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reonstarz

quote:

Orijinalden alıntı: Alcatraz Katili

quote:

Boşuna dememişler TOEFL'den en az 70 alıcaksınız diye, çok iyi ingilizce konuşuyorlar :)

Kuledeki kadın climb"klaymb"ı "klimb"diye okumuştu.

Orasını bilemem. Yogunluk fazla oluyor ondandır heralde. Bazende türkçe konuşuyorlar

Hayır öğle saatleriydi.Tamam büyük bir sorun değil,sadece arkadaş öyle diyince ...
  • dün pilotun birisi lazer ışıklarının geldiğini kuleye türkçe şeklüyle söyledi :)
    bişey sormak istiyorum mesela two one one zero diyerek sayı söylüyorlar bunun anlamı nedir?
  • quote:

dün pilotun birisi lazer ışıklarının geldiğini kuleye türkçe şeklüyle söyledi :)
    bişey sormak istiyorum mesela two one one zero diyerek sayı söylüyorlar bunun anlamı nedir?

Çok basamaklı sayıları rakam rakam söylüyorlar.
    Birkaç örnek:
    Descent and maintain one one thousand. (11.000 feet)
    Climb and maintain flight level three five zero (35.000 feet)
    Turn left heading two seven five (275 derece)
    Altimeter two niner niner two. (2992 altimetre)
    Turkish two five five [THY 255 (çağrı kodu)]

En basit örnekler böyle sıralanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baharat

quote:

dün pilotun birisi lazer ışıklarının geldiğini kuleye türkçe şeklüyle söyledi :)

Birkaç örnek:

Bunlari nicin pilotlara soyluyorlar onu anlamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baharat

quote:

Birkaç örnek:

Bunlari nicin pilotlara soyluyorlar onu anlamadim.

Orada gördüğümüz uçaklar yolcu uçakları ve bildiğim kadarıyla yolcu uçakları IFR uçuş planına göre uçuyor.
    IFR planda pilot, ATC' nin emirlerine göre hareket ediyor. Neredeyse burnunu kaşımak için bile ATC' nin izni gerekli.
    Çağrı kodu ATC' nin kontrolü altındaki diğer uçaklarla karışmaması için kullanılıyor. ATC bu kodu söyledikten sonra hitap ettiği uçağa vereceği emri veriyor.
    Bunları yukarıda yazdım; yükselme, alçalma, dönüş emirleri verebilir. Uçak irtifa kaybettiğinde ya da kazandığında uyarabilir. Rotadan saptığında yeni bir dönüş emri verir.
    Yani uçakları kalkış noktasından varış noktasına kadar ATC kontrolü altında gidiyor.
    Bu arada ATC: Air Traffic Controller.
    İyi forumlar.

• tango ve contact ın anlamı nedir? ve MSN üzerinden inişleri çevirebilecek olan varmı? adana havalimanı gibi....
  • quote:

tango ve contact ın anlamı nedir? ve MSN üzerinden inişleri çevirebilecek olan varmı? adana havalimanı gibi....

Tango, "t" harfinin fonetik alfabedeki karşılığı. Bizim Adana, Bursa, Ceyhan gibi. Ayrıntılı bilgi için sayfanın üst taraflarını okumanız yeterli.
    Contact, kontak kurmak anlamında kullanılıyor. Örneğin Atatürk Havalimanı' ndan kalkan bir uçak Ankara' ya gidecekse bir süre sonra Yeşilköy Kule' den "Contact ..." diye bir emir gelecektir. Her ATC' nin belli bir kapsama alanı var, İstanbul' daki kule Ankara' daki iniş, kalkışları yönetemez. Bu yüzden pilotları birbirlerine havale ediyorlar.
    İnişleri çevirmekten kastınızı anlamadım, Adana Havalimanı' nın nesini çevireceğiz?
  • istatus hakkında bende birşey sormak istiyorum. ben bunu canlı olarak izlediğimi düşünmüyorum. ekranın sağ üst köşesinde bir saat var ve şuanki saatten yaklaşık üç saat geride. ve bulunduğum il üzerinde uçakları takip ettiğimde göremiyorum haritadan. anlık canlı yayın değilmi? birde bütün telsiz konuşmalarını duyuyorum. bazı yerlerde uçağa tıkladığımızda o uçağa ait konuşmalara duyduklarını yazmışlar. ama bende öyle bişy olmuyor. bütün konuşmalar duyuluyor. bendemi sorun varmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkchem

istatus hakkında bende birşey sormak istiyorum. ben bunu canlı olarak izlediğimi düşünmüyorum. ekranın sağ üst köşesinde bir saat var ve şuanki saatten yaklaşık üç saat geride. ve bulunduğum il üzerinde uçakları takip ettiğimde göremiyorum haritadan. anlık canlı yayın değilmi? birde bütün telsiz konuşmalarını duyuyorum. bazı yerlerde uçağa tıkladığımızda o uçağa ait konuşmalara duyduklarını yazmışlar. ama bende öyle bişy olmuyor. bütün konuşmalar duyuluyor. bendemi sorun varmu?

aynen bende onu yapamıyorum tek ucak konusmasını duysak dahaa guzel olurdu
  • quote:

istatus hakkında bende birşey sormak istiyorum. ben bunu canlı olarak izlediğimi düşünmüyorum. ekranın sağ üst köşesinde bir saat var ve şuanki saatten yaklaşık üç saat geride. ve bulunduğum il üzerinde uçakları takip ettiğimde göremiyorum haritadan. anlık canlı yayın değilmi? birde bütün telsiz konuşmalarını duyuyorum. bazı yerlerde uçağa tıkladığımızda o uçağa ait konuşmalara duyduklarını yazmışlar. ama bende öyle bişy olmuyor. bütün konuşmalar duyuluyor. bendemi sorun varmu?

Merhaba. Oldukça geç bir zamanda cevap veriyorum, kusuruma bakmayın.
    Bahsettiğiniz saatin hemen yanında küçük harflerle UTC (Coordinated Universal Time) yazıyor.
    Bu Greenwich'ten geçen 0. meridyenin saatine son derece yakın (çok minik farklar var) oluyor. Türkiye kışın UTC+2 yazın da UTC+3 saatine sahip oluyor sahip olduğu saat dilimlerinden ötürü.
    Gökyüzünde takip ettiğiniz uçaklar muhtemelen yine IST Status'te gözüküyor fakat tahmin ettiğiniz yerde gözükmüyordur.
    Yayın bolca hata da barındırmasıyla beraber canlıdır. Daha önce birkaç kez gelen yolcularımı buradan takip ettiğim için bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
    İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı:    +

quote:

Merhaba. Oldukça geç bir zamanda cevap veriyorum, kusuruma bakmayın.
    Bahsettiğiniz saatin hemen yanında küçük harflerle UTC (Coordinated Universal Time) yazıyor.
    Bu Greenwich'ten geçen 0. meridyenin saatine son derece yakın (çok minik farklar var) oluyor. Türkiye kışın UTC+2 yazın da UTC+3 saatine sahip oluyor sahip olduğu saat dilimlerinden ötürü.
    Gökyüzünde takip ettiğiniz uçaklar muhtemelen yine IST Status'te gözüküyor fakat tahmin ettiğiniz yerde gözükmüyordur.
    Yayın bolca hata da barındırmasıyla beraber canlıdır. Daha önce birkaç kez gelen yolcularımı buradan takip ettiğim için bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
    İyi forumlar.

hangi uçağa baksam hep aynı konuşma sorun nerede acaba

• http://www.iststatus.com/ isimli siteden telsiz konuşmalarına erişemedim. acaba bende bir sıkıntı mı var yardımcı olabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgialp

http://www.iststatus.com/ isimli siteden telsiz konuşmalarına erişemedim. acaba bende bir sıkıntı mı var yardımcı olabilir misiniz ?

Sende bir sıkıntı yok. Şu anda yayın yapılmıyor. Bazen oluyor böyle sonra düzeltiliyor ama ne zaman düzeltileceği belli olmaz. ISTSTATUS.com LiveATC.net üzerinden yayınlıyor.http://www.liveatc.net/ Bu sitede sol tarafta arama kısmı var istediğiniz havaalanı kodunu buraya girerseniz o havaalanı nın yayınına ulaşırsınız. Ancak şu anda LTBA ve diğerleri için yayın yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.