Şimdi Ara

PİLOTAJ İÇİN 1. SINIF SAĞLIK MUAYENESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
37.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben pilotaj bölümünde okumak istiyorum ama sağlık raporunu sonradan bir sürpriz çıkmasın diye tercihlerden önce almak istiyorum. İstanbulda hangi hastanelerden alabilirim ve fiyatını bilen varsa söyleyebilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

1. Sınıf Sağlık Sertifikası: Pilotlar İçin Göz Sağlığı Dahil

1. Sınıf Sağlık Sertifikası Nedir?

1. Sınıf Sağlık Sertifikası, ticari havayollarında pilot olarak uçmak için gerekli olan tıbbi bir belgedir. Bu sertifika, kişinin fiziksel ve zihinsel olarak uçuş görevlerini güvenli bir şekilde yerine getirme yeteneğine sahip olduğunu gösterir.

1. Sınıf Sağlık Sertifikası Şartları ve Kriterleri

1. Sınıf Sağlık Sertifikası alabilmek için, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi şartı ve kriteri karşılaman gerekir:

2. İyi bir görme keskinliğine sahip olmak (gözlük veya kontakt lensle düzeltilebilir)

3. Normal işitme yeteneğine sahip olmak
    4. Kardiyovasküler hastalık, diyabet veya nöbetler gibi komplikasyonlar olmadan sağlıklı olmak
    5. Uyuşturucu veya alkol bağımlılığı geçmişi olmamak
    6. Zihinsel olarak sağlıklı olmak ve psikiyatrik rahatsızlık geçmişi olmamak

Göz Sağlığı ve 1. Sınıf Sağlık Sertifikası

Göz sağlığı, 1. Sınıf Sağlık Sertifikası için özellikle önemlidir. Pilotların aşağıdakiler de dahil olmak üzere belirli görme standartlarını karşılaması gerekir:

• Yakın ve uzak nesneleri net bir şekilde görebilmek
    • Renkleri doğru bir şekilde ayırt edebilmek
    • Gözlük veya kontakt lens kullanımına bağlı olmamak

Okuma Class 1 Sağlık Testi

Okuma Class 1 Sağlık Testi, 1. Sınıf Sağlık Sertifikası için gerekli olan bir dizi tıbbi testtir. Bu testler, görme keskinliği, işitme, kan basıncı ve diğer fiziksel ve zihinsel işlevleri değerlendirir.

1. Sınıf Sağlık Sertifikası almak, pilotların uçuş görevlerini güvenli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak için gereklidir. Bu sertifikayı almak için, belirtilen şartları ve kriterleri karşılamalı ve kapsamlı bir sağlık muayenesinden geçmelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: krolat

Arkadaşlar ben pilotaj bölümünde okumak istiyorum ama sağlık raporunu sonradan bir sürpriz çıkmasın diye tercihlerden önce almak istiyorum. İstanbulda hangi hastanelerden alabilirim ve fiyatını bilen varsa söyleyebilir mi?

http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/havacilik-isletmeleri/yetkili_saglik_kuruluslari_26.01.2015.pdf Buyrun güncel shgm yetkili kuruluşlar. Prosedürlerhttp://web.shgm.gov.tr/doc4/ssg.pdf Yalnız şöyle bir durum var daha tercih dönemindesiniz kayıt yaptırmıyorsunuz bunun yerine Full check up yaptırmanız daha iyi olacaktır. Zaten bu sağlık raporu aslında bir sertifikadır ve okula kayıt olmadan önce alınır. Yani okula kayıt yaptırmadan önce alın ki geçerli olsun.

• Yalnız genelde kayıttan en fazla 1 ay önce alınmış olması gerekebiliyor. Ona göre kendinizi ayarlayın zira ben sormuştum Ümraniye Hisar hastanesinde 550 TL fiyatı vardı. Doğan Hastanesinde 1050 TL fiyatı vardı.
  • ben mesela tercihi yaptım diyelim ama sonra sağlıkta bir problem çıkarsa o sene başka üniye gidemiyorum dimi zaten ilk 8000 de yedeklerden falan aalır ortada kalır mıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krolat -- 20 Şubat 2015; 15:51:43 >
  • GOP, Doğan, Medicana var. Özel Avcılar var bir de ama onlara gitmeni tavsiye etmem.

Edit: Yukarıda bir arkadaş daha güzelini yapmış listeyi paylaşmış ama benim tavsiyem yazdıklarıma gitmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 21 Şubat 2015; 14:32:27 >
  • bir tanıdığım doğan hastanesini tavsiye etmişti. o da orada yaptırdı zaten.
    sigara pek sorun değilmiş.
    benim bacağımda platin var bana platinin de sorun olmadığını söyledi.
    göze batan kusurunuz yoksa sorun yokmuş yani.
  • cevabınız için teşekkür ederim. Bende kısmi renk körlüğü var belli sınırda kabul ediliyormuş çok takıyolar mı bunu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • renk körlüğü önemli kısmi den kastın nedir bilmiyorum ama direk elenme sebebidir renk körlüğü. tavsiyem raporu almadan iyi bi göz doktoruna kontrole git. derdini anlat pilotluk felan her açıdan bakın de göz tansiyonu miyop renk körlüğü felan.
    ayrıca sağlık raporunun geçerlilik süresi 1 yıl. tercihleri yapmadan önce bi ara raporu almanı tavsiye ederim. insanlık hali bi problem çıkar da raporu alamazsan alt tercihine gidersin ama hem dilekçe felan ösym ile uğraşırsın hem de senin yerine daha az puan almış birisinin bölüme girmesine engel olursun.
    bi de sadece rapor yetmez shgm ye bu konuda sertifika için dilekçe yazman lazım. ayrıntı: http://web.shgm.gov.tr/doc5/ssp.doc

• aga ben askeri lise terkim havaciliktaydim zaten sağlık kontrolünü falan geçtim de renk körlüğü az bi derece var. Bi de dilekçe falan dedin rapor yetmez dedin ne yazısı yazacam shgmye
  • uçuş okullarına hastaneden çıktığın gibi gidemezsin. shgm de rapor üstünde göz geçirip sana sağlık sertifikası verir. verdiğim linkte ayrıntısı var. bunu tercihler açıklandıktan sonra da yapabilirsin.
  • miyop -2,50 -2,50 sivil havacılık için sorun oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: proxsima06

miyop -2,50 -2,50 sivil havacılık için sorun oluyor mu?
    http://www.sanalpilotluk.com/pilot-olabilmek-icin-goz-kusurlar/

PİLOTAJ İÇİN 1. SINIF SAĞLIK MUAYENESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima06 -- 28 Haziran 2018; 15:51:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: proxsima06

http://www.sanalpilotluk.com/pilot-olabilmek-icin-goz-kusurlar/

Alıntıları Göster
    Toplam mı 6’yı geçemez yoksa tek göz için mi 6’yı geçemez?

• Tek göz

• quote:

Orijinalden alıntı: hangi

bir tanıdığım doğan hastanesini tavsiye etmişti. o da orada yaptırdı zaten.
    sigara pek sorun değilmiş.
    benim bacağımda platin var bana platinin de sorun olmadığını söyledi.
    göze batan kusurunuz yoksa sorun yokmuş yani.
    sigaranın sorun yaratmadığına o kadar çok sevindim ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.