Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
50
Favori
99.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustys53

Merhabalar, ben sağlık raporu almak istiyorum tam olarak almam gereken rapor hangisi İstanbul da hangi hastanelerde ne kadar ücretle alabilirim teşekkürler

İlk sayfalarda cevapladım bu soruyu. Ücretleri telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babboable

Merhaba,
    Yazılan her şeyi baştan okudum sonunda bitti :)
    1-) Pilotken başıma bir şey gelirse işsiz mi kalacam türü sorulara evet işsiz kalırsın demişsiniz ama bugün Pegasus'un pilot alım bölümünde gördüm, çalışanlarına Loss of License sigortası yapılıyormuş. Adından da anlaşılacağı üzere sanırım bu sigorta bahsi geçen durumlara karşı pilotlara bir güvence sağlıyor. Sizin bu sigorta hakkında bilginiz var mı ?Pegasus Pilot İş Başvuru Sayfası
    2-) Türk pilotların yurt dışında tercihen adını duyurmuş hava yollarıyla çalışma imkanı var mıdır? Örneğin Emirates'te çalışmak için yapılması gereken bir şey var mıdır?
    3-) Sizce pilotluk mesleği ne kadar süre daha revaçta kalır? Sonuçta her yıl gerek uçuş okullarından gerek üniversitelerden çok sayıda mezun veriliyor, yakın vadede(5-10 yıl) pilotluk mesleğinin sıradan bir meslek haline gelme durumu var mıdır? ( Biliyorum, havacılıkta her şey mümkün yazmıştınız ama belki benim için bir kez daha durum değerlendirmesi yaparsınız diye düşündüm.)

Merhaba,

1-) Bu soruyu ayrıntılı bir şekilde cevapladım ama bu başlık altında, özel mesajdan, whatsapp vs. ile o kadar çok kişiye bilgi verdim ki buraya yazdım mı hatırlamıyorum. Yazdığın adı üzerinde sigorta, yani aylık belli bir ücret ödersen lisans kaybı durumunda sana yüklü bir miktar paranın ödenmesi. Kişisel olarak her pilot bu tip bir yönteme başvurabilir. Bunu şirket de sağlayabilir. Sonuçta yazdığım işsizlik konusu değişmiyor, sadece elinize belli bir miktar para geçiyor lisansınızı kaybederseniz.

2-) Şartları sağlıyorsa her yerde çalışır. Kimi şirket uçuş saati ister, yeni bir pilot sağlayamaz. Kimi alımda ülke vatandaşı olma şartı koşuluyor, veya en azından çalışma izni gerekiyor. Yapılan iş tüm dünyada aynı, istenen tüm şartları sağlıyorsa sadece lisans çevirmesi yapılması gerekebilir ki o da zor bir işlem değil.

3-) Pilotluğun sıradan bir meslek haline gelme ihtimali yakın gelecekte yok. Revaçta olan mesleklerden doktorluğu ele alalım. 6 sene okulu, sıkı çalışmayı göze alan biri diplomayı alabilir. Saydığım şartları sağlayan belki milyonlarca genç var. Pilotluk içinse eğitimin pahalı olması sebebiyle ciddi para gerekli. Türk Havayolları akademi imkanını sunmamış olsa muhtemelen pilotluğu gerçekçi bir hedef olarak koyan gençlerin sayısı şimdikinin %1'i kadar olurdu, sayı belki yüzlerle ifade edilirdi. Diğer mesleklerde İngilizce'ye ihtiyaç olmayabilir ya da zamanla öğrenilebilir ama pilotluk için baştan itibaren belli bir seviyede olmalı. Diğer birçok meslekte düzenli bir hayat imkanı var ama pilotluk özellikle günümüzdeki sert piyasa şartlarında çok ağır şartlarda çalışılan bir meslek. 60 küsürlü yaşlarda hem mesleki hem de sağlık açısından her 6 ayda çalışanların testlere tabi tutulduğu, her an işini ya da daha kötüsü mesleğini kaybedebildiği başka bir meslek var mı bilmiyorum.

Amerika'da orta gelirli bir aile aynı miktar paraya çocuğunu pilotaj eğitimine gönderiyor veya eğer üniversiteler kabul ederse diğer mesleklerde eğitim aldırıyor. Bundan dolayı yaklaşık 800 bin pilot var, doğal olarak meslek biraz daha sıradanlaşmış durumda, yine de aşama aşama havayolu kaptanlığına kadar gelmiş biri kalburüstü bir konumda. Bizde ülke ekonomisi o seviyeye gelmedikçe ve eğitim masrafları açısından devasa uçurum devam ettikçe pilotluk mesleği saygınlığını kaybetmez diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanulasli

Merhabalar hocam ben ygs lys ye hazirlaniyorum ve unuversitede pilotajlik istiyorum . Pilotajlik bu sene 7 8 binle kapattı diyebilirim hatta daha da iyi olabilir yani çoğu kişi ODTÜ de mühendislik yerine pilotluğu tercih ediyor . Benim sorum şöyle ben Anadolu üni bitirdim. Başka biride ygs lys de 300 bin sıralama yapıp bi 4 yıllık yerinden lisans aldı uçuş okuluna yazılıp 2 yıl sonra oda bitirdi. Pilotaj okumanın ne gibi artıları oluyor açıklarsanız sevinirim
    Merhaba hocam
    4 yıllık bölümü okuduk diyelim. Şuan 3.sınıfım. Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümüm. Toefl vs. sınavları da tamamdır diyelim. Bundan sonra izlenilecek rota nedir? Benim araştırdığımda 18 ay eğitim yazıyordu seçilirsek. Bir sınava mı giriyoruz ya da mülakata mı ya da her ikisini de mi? 4 yıllık bölümü bitirdikten sonra tekrar lys girip mi pilotluk bölümlerine geçiyoruz yoksa ? Bu konu hakkında bir bilgim yok açıklarsan çok sevinirim.
    İkinci sorum da duyduğuma göre pilot yetiştirme ücretini maaşından belli bir dönem boyunca kesilmeyle alabiliyorlarmış böyle bir şey var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: AmatVictoriaCuram

Merhaba hocam
    4 yıllık bölümü okuduk diyelim. Şuan 3.sınıfım. Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümüm. Toefl vs. sınavları da tamamdır diyelim. Bundan sonra izlenilecek rota nedir? Benim araştırdığımda 18 ay eğitim yazıyordu seçilirsek. Bir sınava mı giriyoruz ya da mülakata mı ya da her ikisini de mi? 4 yıllık bölümü bitirdikten sonra tekrar lys girip mi pilotluk bölümlerine geçiyoruz yoksa ? Bu konu hakkında bir bilgim yok açıklarsan çok sevinirim.
    İkinci sorum da duyduğuma göre pilot yetiştirme ücretini maaşından belli bir dönem boyunca kesilmeyle alabiliyorlarmış böyle bir şey var mı acaba?

Alıntıları Göster
    Uzun süredir foruma uğrayamıyordum, şimdi ufak ufak zaman bulmaya başladım. Fırsat buldukça sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.
    32 yaşında Katar Havayolları Boeing 777 pilotuyum.

• Herkese selamlar.
    Hocam Katardaki şartlarınızdan biraz bahseder misiniz?
    - çıkan programlarda çok değişiklik oluyor mu?
    - aylık ortalama kaç saat uçuyorsunuz?
    - blok boş isteme gibi imkanlar var mı?
    - pass bilet haklarınız nasıl?
    - hep er mı uçuyorsunuz?
    - bacak parası, over-time, ikramiye gibi ekstralar var mı?

Ben halihazırda Tk da uçuyorum. 37ciyim. Kaptanlık listesi bekliyorum. Burda beklememi mi tavsiye edersiniz yoksa katar düşünülebilir mi?

Son olarak geçen aylarda şirketinizin istanbuldaki road show una katıldım. Doha hakkında çok açıklayıcı bilgiler verilmedi. Orada yaşam nasıl? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada forumdan da bana sorusu olan arkadaşlar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinyaa

Herkese selamlar.
    Hocam Katardaki şartlarınızdan biraz bahseder misiniz?
    - çıkan programlarda çok değişiklik oluyor mu?
    - aylık ortalama kaç saat uçuyorsunuz?
    - blok boş isteme gibi imkanlar var mı?
    - pass bilet haklarınız nasıl?
    - hep er mı uçuyorsunuz?
    - bacak parası, over-time, ikramiye gibi ekstralar var mı?

Ben halihazırda Tk da uçuyorum. 37ciyim. Kaptanlık listesi bekliyorum. Burda beklememi mi tavsiye edersiniz yoksa katar düşünülebilir mi?

Son olarak geçen aylarda şirketinizin istanbuldaki road show una katıldım. Doha hakkında çok açıklayıcı bilgiler verilmedi. Orada yaşam nasıl? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada forumdan da bana sorusu olan arkadaşlar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Doha'da yaşam sıkıcı ama şirket dünya piyasasındaki en iyi şirketlerden birisidir.
    Pass bilet imkanları mükemmele yakın. Normal per diem(sıfır uçuş saati = base maaş, üzerine uçtuğun her saat uçuş parası), kira parası gibi imkanlar var. 777 rotalarının %85'i ER rotaları.
    Blok off isteme olayı mevcut. 6 güne kadar isteyebilirsin. Senelik izin bloklarının başına ve sonuna off blokları da ekleyebiliyorsun. Overtime, senelik uçuş saatinin belli bir limit üstüne vriliyor finans yılı sonunda.
    THY de 737 filosu oldukça yoğun uçuyor biliyorum. Ben de SXS çıkışlı olduğum için o operasyonun ne kadar yıpratıcı olduğunu bilirim. Eğer TK'da upgrade alırsan aynı operasyona 3-4 yıl daha devam edersin.

NOT: Daha detaylı bilgi istersen özelden konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 737747777 -- 31 Ağustos 2016; 17:41:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 737747777

Uzun süredir foruma uğrayamıyordum, şimdi ufak ufak zaman bulmaya başladım. Fırsat buldukça sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.
    32 yaşında Katar Havayolları Boeing 777 pilotuyum.

Merhaba,
    Katar'daki pilot maaşları hakkında bilgi verir misiniz ?
  • www.pilotjobsnetwork.com
    Pilot Jobs Network - Recruitment news for airline pilots and aviation schools
    http://www.pilotjobsnetwork.com

Bu sitedeki Middle East bölümünde aradığın sorunun cevabını bulursun. Bu tip bilgileri paylaşmayı şirketimiz hoş bulmuyor.
    Dünya üzerindeki aşağı yukarı bütün şirketlerin maaşlarını görebilirsin bu sitede.

• Merhaba, bu sene pilotaj eğitimine başlayacağım. Bu süreçte bir Ipad edinmem eğitimim için önemli midir? Herhangi bir kolaylık sağlar mı?

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Ben Antep Üniversitesi uçak ve uzay müh. kazandım geçen yı yerleştim. hazırlığı yaza girmeden geçtim. Lakin baştan beri hayalim pilotaj eğitimi almak. Şimdi ise risk alıp okulu bırakıp tekrar hazırlanıp Pilotaj kazanıp okumak istiyorum. Fakat hocalardan bazıarı riskli olduğunu bu bölümü bitirip daha sonra eğitim almam gerektiğini savunuyor. Ama mezun olduktan sonra pilotaj eğitimi alabileceğimin garantisi yok. Bu bölüme devam edersem en erken 23 yaşında mezun olabilirim. Daha farklı yollar arayıp pilotaj eğitimi de alabilirim. Kısacası hocam fazlasıyla arada kaldım. Sizde elimde bir diploma olduktan sonra mı bunun peşinden koşmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

ÖNEMLİ NOT: ÖZELDEN YAZMAYIN SADECE BU BAŞLIK ALTINDA SORULAN DAHA ÖNCE CEVAPLANMAMIŞ SORULARA YANIT VERECEĞİM

Gençler selamlar. Burayı takip edenler zaten biliyor arada bilgi vermeye gençlere yol göstermeye çalışıyorum.

Özelden çok fazla mesaj geliyor. Elimden geldiğince kimseyi kırmamaya her yazana cevap vermeye çalışıyorum. Ancak hem aynı sorular değişik şekilde defalarca geliyor, hem bazı sorduğunuz sorular o kadar genel ki uzun uzun cevaplayıp açıklamaya çalışmak ciddi zaman alıyor.

Ben de böyle bir başlık altında genel sohbet gibi sorularınızı yanıtlamaya karar verdim. Whatsapp'ta kurulan DH Havacılık grubuna da katıldım bir süre ama her yeni katılan üyeyle aynı soruları tekrar tekrar cevaplıyorum, forum bu iş için daha uygun gibi.

Özellikle elektronik ürünleri almadan önce araştırdığım için forumda çokça vakit geçiriyorum. Şu anda yardımcı pilot olarak THY bünyesinde çalışıyorum. Eğitimimi akademide aldım. Şeffaf bir şekilde bu bilgileri verdikten sonra çocukça sorular sormazsanız sevinirim. Verebileceğim bilgiler daha genel, özel bilgileri şirketin ilgili birimleriyle irtibata geçerek öğrenirsiniz.

Başlığı konu dışına açmadım çünkü amacım ilgi görmek değil kafanıza takılan soruları cevaplamak, yardımcı olmak. Sizler de buna uygun bilinçli sorularla gelirseniz faydalı bir başlık olur diye umuyorum.

Forumda bildiğim kadarıyla başka pilot olan ya da eğitim alan arkadaşlar var. Ben biraz eskiyim, onlar da katılırsa özellikle akademi hakkında daha güncel bilgiler konusunda yardımcı olabilirler.

Siz sorularınızı ya da paylaşmak istediklerinizi yazın, bugünler biraz yoğun ama müsait olduğumda hepsini okuyup topluca cevaplamaya çalışırım.

Hepinize iyi forumlar.

Önemli Not! Gençler halen özelden mesaj atıyorsunuz. Sorunuz varsa buraya yazın. Özelden yazılan mesajları ve burada zaten sorulmuş olan soruları cevaplamayacağım. Arada işe yaradığı için özel mesajı ve profili açık tutuyorum, gerekirse kapatacağım.

Hocam vaktim oldukça kısıtlı sizin gibi hayalimdeki mesleği yapan birinden fikir almam gerekiyor

• Kaptanlarım hoşgeldiniz.

Ben şimdiye kadar elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım ama değişik bakış açılarını, tecrübeleri değerlendirme açısından katılımınız gençler için çok faydalı olacak.

Emniyetli uçuşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedKitinGolgesi

Merhaba hocam

Havacılık başlığını ve bu alt başlığı biraz karıştır derim, genel olarak bu bilgiler paylaşıldı. Kafana takılan kısımları yazarsın cevaplarım sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock0

Merhaba, bu sene pilotaj eğitimine başlayacağım. Bu süreçte bir Ipad edinmem eğitimim için önemli midir? Herhangi bir kolaylık sağlar mı?

Doğru kullanıldığı sürece iPad ya da herhangi bir tablet herkes için gerekli bence.

Havacılıkta Apple ürünleri biraz daha ön planda, bütçe elveriyorsa hafızasını yüksek almaya çalış derim ileride kullanmaya devam edersin.

Eğitiminde başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 15 Eylül 2016; 23:03:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEWAL.

Ben Antep Üniversitesi uçak ve uzay müh. kazandım geçen yı yerleştim. hazırlığı yaza girmeden geçtim. Lakin baştan beri hayalim pilotaj eğitimi almak. Şimdi ise risk alıp okulu bırakıp tekrar hazırlanıp Pilotaj kazanıp okumak istiyorum. Fakat hocalardan bazıarı riskli olduğunu bu bölümü bitirip daha sonra eğitim almam gerektiğini savunuyor. Ama mezun olduktan sonra pilotaj eğitimi alabileceğimin garantisi yok. Bu bölüme devam edersem en erken 23 yaşında mezun olabilirim. Daha farklı yollar arayıp pilotaj eğitimi de alabilirim. Kısacası hocam fazlasıyla arada kaldım. Sizde elimde bir diploma olduktan sonra mı bunun peşinden koşmalıyım?

Ben üniversite 2. sınıfta bir bölümü yarıda bırakmıştım. Sonra okulunu bitirdiğim alanda da aradığımı bulamadım ki önüme böyle bir imkan gelince değerlendirdim. Yaptığım seçimlerden mutluyum ama bugün çok farklı bir noktada da olabilirdim.

Okulu bıraktığında seneye üzerinde büyük bir baskı olacak. Sıkı çalışıp pilotaj kazanabilecek misin? Şu anki bölümünü bitirince alacağın diploma kariyerinde yardımcı olacak mı? Bu soruların cevabı sende.

Bu konuda sana kimse tavsiye veremez, sezgilerine güvenmek zorundasın. Umarın her ne karar verirsen senin için hayırlısı olur.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim cevapladığınız için. Uçak ve uzay mühendisliği hocam bölümüm. Uçakla ilgisi var tabi ama sonuçta mühendislik ve ben bunu okumak istemiyordum. Hala da istemiyorum. Okulu bırakıp tekrar hazırlanma noktasındaki risk kazanırım kazanamam değil.Hayırlısıyla güzel bi çalışmayla kazanabileceğime inanıyorum. Benim daha çok riskli bulup takıldığım ve korktuğum nokta kazandıktan sonrası. Sağlık raporu v.b. Hocam siz nereden pilotaj eğitimi almıştınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Kaptanlarım hoşgeldiniz.

Ben şimdiye kadar elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım ama değişik bakış açılarını, tecrübeleri değerlendirme açısından katılımınız gençler için çok faydalı olacak.

Emniyetli uçuşlar.

Sayın f/o kardeşim şu tcas olayını bize bi anlatsana hep merak etmişimdir şöyle güzelce sinyal gelince ne yaparsınız tcas komutuna her zaman uyarmısınız gibi şöyle bir makale şeklinde anlatsanda gözlerimizin pasını bir alsan meraklıyız biz havacılığa birde sen kaçıncı dönemsin acaba?

• Pilot abilerim haziranda makine mühendisliğinden mezun oldum. Thy başvuru sürecinde mülakattan olumsuz sonuç aldım. 6 ay cezalıyım. Kendimi yeterince iyi anlatamadığım (katıldığım etkinlikler vb.) için elendiğimi düşünüyorum bu 6 ayı nasıl geçirmeliyim sizce yardımlarınız ve zamanınız için teşekkür ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty126 -- 21 Eylül 2016; 18:09:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanulasli

Merhabalar hocam ben ygs lys ye hazirlaniyorum ve unuversitede pilotajlik istiyorum . Pilotajlik bu sene 7 8 binle kapattı diyebilirim hatta daha da iyi olabilir yani çoğu kişi ODTÜ de mühendislik yerine pilotluğu tercih ediyor . Benim sorum şöyle ben Anadolu üni bitirdim. Başka biride ygs lys de 300 bin sıralama yapıp bi 4 yıllık yerinden lisans aldı uçuş okuluna yazılıp 2 yıl sonra oda bitirdi. Pilotaj okumanın ne gibi artıları oluyor açıklarsanız sevinirim
    hocam lazer ameliyat ile göz tedavisi olan pilotlar var mı? yani ilgili göz koşullarını sağlayamıyorsak ameliyat olarak sağlık raporunu alabilir miyiz. benim sıkıntım astigmatla ilgili sağ gözüm 2.25 astigmat ama doktor gözümün ameliyat olmaya uygun olduğunu söylemişti.
    2. bir sorum daha olacak sizce uçuş okullarında okumak ile pilotaj bölümü mezunu olmak arasında fark var mı? Özellikle daha iyi bir kariyer için soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriboyka -- 23 Eylül 2016; 12:56:58 >

• Hocam öncelikle iyi günler.Üniversite sinavlarina hazırlanıyorum.İlk 5 bine girebilecek kapasitem var.Sizce tıp fakültesi mi burslu pilotaj mı ?
    2-Üniversiteyi tercihlerde kazandıktan sonra mı sağlık testi,ingilizce vs. Yapıyolar yoksa pilotaj bölümünü kazandıktan sonra mı ? Çünkü eğer tercihlerde kazandıktan o testlerden geçemezsem tıp şansımı da kaybeder sınavlara 1 yıl daha çalışmak zorunda kalırım
    3-Pilotaj bölümünü tam burslu okuduktan sonra ek bir masraf çıkar mı(durumumuz orta)
    4-Lisansı aldıktan sonra işsiz kalma ihtimalim var mı acaba ? İyi uçuşlar hocam:)))Cevaplarsaniz gerçektençok sevinirim✈️✈️😇

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.