Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
50
Favori
99.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qwerty126

Teşekkür ederim
    Ancak başvuru koşullarında eğitim başlangıcı itibari ile 2 yıl diyor bildiğim kadarıyla tecillemeye gittiğim an o 2 yıl başlayacak sıkıntı olur mu ayrıca okula falan biraz erken başladım kayıpsız bitirdim e-devlet sitesinde askerlik durum güncellemesine bakınca 2019 olarak gözüküyor birde online belge gönderdiler o tarihi yazarak başvursam sıkıntı olur mu ?

En güzeli başvurunu yapıp insan kaynaklarından bu soruların cevabını direk olarak alman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shamesone92

En merak ettiğim konulardan birisi de uçuş sırasında oluşan herhangi bir teknik arızada soğuk kanlılığınızı nasıl koruyorsunuz? Bu gibi durumlarda çok çabuk heyecanlanan birisine pilotluğu önerirmisiniz? Bu kişi , deneyim kazanarak kriz yönetiminde başarılı olabilir mi? Saygılar ve iyi uçuşlar.

Pilotluk eğitimi diğer mesleklere göre en kaliteli verilen eğitimlerden biri. Özellikle kritik arızalara karşı defalarca tekrarla otomatik oluşturuluyor ve o an geldiğinde tereddütsüz aksiyon gösterileceğinden emin olunuyor. Tabi her şeyden önce kendi canımızı ortaya koyan biz pilotlar da ekstra çaba ile her türlü duruma karşı donanımlı hale gelip kendimizi hazır tutmaya çalışıyoruz.

Uçuşta bir sorun olduğunda bilgi seviyesi ne kadar iyiyse o kadar soğukkanlı kalırsın diyebilirim. Tecrübe de önemli bir etken ama neredeyse karşılaşılaşılabilecek her sorunla ilgili çözüm dökümanlarda mevcut. Dökümanı açıp senede bir okuyan tecrübeli bir pilot aylık olarak tekrar eden bir pilota göre daha kötü bir kriz yönetimi sergileyebilir. Çok nadir durumlarda airmenship denilen pilotun insiyatif almasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir, bence tecrübe o zamanlar önemli.

Çabuk panik yapan birisinin deneyimle zaman içerisinde pişeceği bir sektör değil pilotluk. Çünkü eğitim süresince bu karakterde bir kişinin ilerlemesine müsade etmezler, bir noktada takılır. Tüm aşamaları bir şekilde geçtiğini varsayalım. Terslikler pilotun tecrübe kazanmasını beklemez, daha ilk 1 ay dolmadan yanındaki kaptan bilincini kaybetmiş yanan bir motorla iniş yapmaya çalışırken bulabilir kendini.

Yine de anlattığım uç örneğe karşı bu işe girmiş çok değişik karakterde insanla tanışıyorum. Pilotluğa karşı özel bir istek varsa bence denemekte fayda var. Olmazsa zaten dediğim gibi çok da ilerlemeden eğitimde devam ettirmezler ama en azından içinde kalmaz, denemedim demezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 21 Haziran 2016; 0:49:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

quote:

Orijinalden alıntı: Shamesone92

En merak ettiğim konulardan birisi de uçuş sırasında oluşan herhangi bir teknik arızada soğuk kanlılığınızı nasıl koruyorsunuz? Bu gibi durumlarda çok çabuk heyecanlanan birisine pilotluğu önerirmisiniz? Bu kişi , deneyim kazanarak kriz yönetiminde başarılı olabilir mi? Saygılar ve iyi uçuşlar.

Pilotluk eğitimi diğer mesleklere göre en kaliteli verilen eğitimlerden biri. Özellikle kritik arızalara karşı defalarca tekrarla otomatik oluşturuluyor ve o an geldiğinde tereddütsüz aksiyon gösterileceğinden emin olunuyor. Tabi her şeyden önce kendi canımızı ortaya koyan biz pilotlar da ekstra çaba ile her türlü duruma karşı donanımlı hale gelip kendimizi hazır tutmaya çalışıyoruz.

Uçuşta bir sorun olduğunda bilgi seviyesi ne kadar iyiyse o kadar soğukkanlı kalırsın diyebilirim. Tecrübe de önemli bir etken ama neredeyse karşılaşılaşılabilecek her sorunla ilgili çözüm dökümanlarda mevcut. Dökümanı açıp senede bir okuyan tecrübeli bir pilot aylık olarak tekrar eden bir pilota göre daha kötü bir kriz yönetimi sergileyebilir. Çok nadir durumlarda airmenship denilen pilotun insiyatif almasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir, bence tecrübe o zamanlar önemli.

Çabuk panik yapan birisinin deneyimle zaman içerisinde pişeceği bir sektör değil pilotluk. Çünkü eğitim süresince bu karakterde bir kişinin ilerlemesine müsade etmezler, bir noktada takılır. Tüm aşamaları bir şekilde geçtiğini varsayalım. Terslikler pilotun tecrübe kazanmasını beklemez, daha ilk 1 ay dolmadan yanındaki kaptan bilincini kaybetmiş yanan bir motorla iniş yapmaya çalışırken bulabilir kendini.

Yine de anlattığım uç örneğe karşı bu işe girmiş çok değişik karakterde insanla tanışıyorum. Pilotluğa karşı özel bir istek varsa bence denemekte fayda var. Olmazsa zaten dediğim gibi çok da ilerlemeden eğitimde devam ettirmezler ama en azından içinde kalmaz, denemedim demezsin.

Alıntıları Göster
    İlginize çok teşekkür ederim
    bugün mail geldi ve 28 haziranda ingilizce sınavına ve evrak teslimine çağırıldım. herhangi bir öneriniz var mı ve de özgeçmiş istemişler daha önce hiç hazırlamamıştım nasıl bir şey bekleniyor bizden bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ?

• quote:

bugün mail geldi ve 28 haziranda ingilizce sınavına ve evrak teslimine çağırıldım. herhangi bir öneriniz var mı ve de özgeçmiş istemişler daha önce hiç hazırlamamıştım nasıl bir şey bekleniyor bizden bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ?

Bu başlık altına yazdıklarım haricinde başka bir şey yok, bol şans şimdiden, eğitime başlarsanız özelden yazın yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

quote:

Bu başlık altına yazdıklarım haricinde başka bir şey yok, bol şans şimdiden, eğitime başlarsanız özelden yazın yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Alıntıları Göster
    Herşey için çok teşekkür ederim
    İnşallah eğitime kabul edilir ve başlarım o durumda tekrar sizinle irtibata geçmeyi isterim.
    İyi günler kolay gelsin

• quote:

Herşey için çok teşekkür ederim
    İnşallah eğitime kabul edilir ve başlarım o durumda tekrar sizinle irtibata geçmeyi isterim.
    İyi günler kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Merhaba İspanya da uçuş okulu var İbertour diye,fiyatları kağıt üzerinde çok uygun.Atpl+konaklama 42.000 EURO ve eğitim 16 ay sürüyor.Benim sorularım acaba bu şirketi duydunuz mu,yorumunuz var mı? Buradan alınacak ATPL lisansı ile Türk vatandaşı olmama rağmen yurtdışında çalışabilir miyim?Ve eğer yanlış hatırlamıyorsam her ne kadar ATPL lisansınız olsa dahi üniversite bitirmeden Türkiye'de pilot olamıyorsunuz,bu doğru mu?

• Bir arkadasin da soyledigi gibi biraz degisik sorular soralim
    Hocam bir yerde okumustum pilotlarin metrobus vb toplu tasimalara binmesi yasak diyordu gercekten boyle bir yasak varmi? Ben belki su sebepten dolayi vardir diye dusunuyorum. Metrobus demek hastalik kaynagi demek pilotlarinda hasta olmasi bazen sorun yaratabileceginden belki boyle birsey vardir diye dusundum tabi dogrusunu sizden duymak isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam... Üniversitelerin birinden %100 burs alamadık diyelim, başka bid lisans eğitimi alırken uçuş okuluna yazılıp pilot olma yolunda ilerleyebilir miyiz? Yoksa 4 yıllık lisans mezunu olmak şart mı?

Bir de, bu uçuş okulları sadece zaman ve para kaybına sebep olabilir mi? Yoksa mutlaka iyi kötü bi yere gelir miyiz?

Sizin izlediğiniz yol neydi, ve bana ne tavsiye edersiniz?

Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkoff_007

Merhaba İspanya da uçuş okulu var İbertour diye,fiyatları kağıt üzerinde çok uygun.Atpl+konaklama 42.000 EURO ve eğitim 16 ay sürüyor.Benim sorularım acaba bu şirketi duydunuz mu,yorumunuz var mı? Buradan alınacak ATPL lisansı ile Türk vatandaşı olmama rağmen yurtdışında çalışabilir miyim?Ve eğer yanlış hatırlamıyorsam her ne kadar ATPL lisansınız olsa dahi üniversite bitirmeden Türkiye'de pilot olamıyorsunuz,bu doğru mu?

Okulu duymadım.

EASA vs. geçerli bir sertifika veriyorlarsa çalışabilirsiniz. Tabi çalışacağınız ülkenin de verilen lisans türünden istiyor olması lazım. Eğer farklı türde bir lisans isteyen ülke olursa da gerekli dönüşüm işlemini yapar yine çalışırsınız. Tabi çalışmayı düşündüğünüz ülkenin milliyet/çalışma izni vs. kriterlerini de sağlıyor olmanız lazım. Şu anda sadece Türk pasaportu olan pilotlar için dünya piyasasında Türkiye dışında orta doğu hariç çok fazla pazar yok diyebilirim.

Bilgi yanlış, lise mezunu da olsanız pilot olabilirsiniz. Çalışacağınız şirkete bağlı olarak kaptanlık gibi konularda ileride sorun yaşayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Bir arkadasin da soyledigi gibi biraz degisik sorular soralim
    Hocam bir yerde okumustum pilotlarin metrobus vb toplu tasimalara binmesi yasak diyordu gercekten boyle bir yasak varmi? Ben belki su sebepten dolayi vardir diye dusunuyorum. Metrobus demek hastalik kaynagi demek pilotlarinda hasta olmasi bazen sorun yaratabileceginden belki boyle birsey vardir diye dusundum tabi dogrusunu sizden duymak isterim

Şirketlerin kılık-kıyafet, ulaşım vb. konuları belirleyen iç yönetmelikleri olur.

Kimi şirket direk servisle çalışanlarını havalimanına getirmeyi tercih ediyor. Kimisi de çeşitli kısıtlamalar ile belli toplu taşıma araçlarını güvenlik sebebiyle yasaklayabiliyor. Şirkete göre değişiklik gösteren bir konu diyebilirim. Hastalıkla ilgili olduğunu sanmıyorum ama konuyu ayrıntılı bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kardelenyazik

Hocam... Üniversitelerin birinden %100 burs alamadık diyelim, başka bid lisans eğitimi alırken uçuş okuluna yazılıp pilot olma yolunda ilerleyebilir miyiz? Yoksa 4 yıllık lisans mezunu olmak şart mı?

Bir de, bu uçuş okulları sadece zaman ve para kaybına sebep olabilir mi? Yoksa mutlaka iyi kötü bi yere gelir miyiz?

Sizin izlediğiniz yol neydi, ve bana ne tavsiye edersiniz?

Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

4 yıllık lisans mezunu olmak şart değil ama yoğun bir program olduğu için hem üniversite hem uçuş okulunun kolay olmadığını düşünüyorum. Yine de hem kabinde görev alıp bir yandan uçuş okuluna giden kişiler var, baştan uçuş okuluyla konuyu konuşup biraz daha uzun sürede de mezun olunsa mümkün olabilir, araştırmak lazım. Aynı üniversitenin alt uçuş okulundan bahsediyorsan o biraz daha karışık çünkü üniversiteler sınav puanıyla alım yapıyor. Puanı diğer bir bölüme kullandığın için yanıyor uçuş okulunun özel olması gerekir diye düşünüyorum.

Zaman ve para kaybı ihtimali her zaman var. Bir noktada olmuyor derlerse eğitimin yarıda kesilebilir. Yine de genelde çok fazla uçuş yapmadan olmuyorsa olmuyor derler ve çok uzatmazlar. Ama üniversite olarak bu eğitimi aldığınızda ilk sene direk uçuşlarla başlamadığınız için hem sene kaybı hem de ilk senelerde ödediğiniz paraların yanması küçük bir ihtimal de olsa var. Ama sol koltukta kaptan olarak otururken bile uçuşta hata yapıp lisansını kaybetme, sağlık testinde problem yaşama, simülatör ve diğer uçuş testlerinde sorun yaşama riski var. Pilotluğu diğer işlerden ayıran en önemli farklardan biri bu bence.

İzlediğim yol ilk mesajda yazıyor.

Başarılar umarım gönlüne göre olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 2 Temmuz 2016; 11:39:24 >

• quote:

ÖNEMLİ NOT: ÖZELDEN YAZMAYIN SADECE BU BAŞLIK ALTINDA SORULAN DAHA ÖNCE CEVAPLANMAMIŞ SORULARA YANIT VERECEĞİM

Gençler selamlar. Burayı takip edenler zaten biliyor arada bilgi vermeye gençlere yol göstermeye çalışıyorum.

Özelden çok fazla mesaj geliyor. Elimden geldiğince kimseyi kırmamaya her yazana cevap vermeye çalışıyorum. Ancak hem aynı sorular değişik şekilde defalarca geliyor, hem bazı sorduğunuz sorular o kadar genel ki uzun uzun cevaplayıp açıklamaya çalışmak ciddi zaman alıyor.

Ben de böyle bir başlık altında genel sohbet gibi sorularınızı yanıtlamaya karar verdim. Whatsapp'ta kurulan DH Havacılık grubuna da katıldım bir süre ama her yeni katılan üyeyle aynı soruları tekrar tekrar cevaplıyorum, forum bu iş için daha uygun gibi.

Özellikle elektronik ürünleri almadan önce araştırdığım için forumda çokça vakit geçiriyorum. Şu anda yardımcı pilot olarak THY bünyesinde çalışıyorum. Eğitimimi akademide aldım. Şeffaf bir şekilde bu bilgileri verdikten sonra çocukça sorular sormazsanız sevinirim. Verebileceğim bilgiler daha genel, özel bilgileri şirketin ilgili birimleriyle irtibata geçerek öğrenirsiniz.

Başlığı konu dışına açmadım çünkü amacım ilgi görmek değil kafanıza takılan soruları cevaplamak, yardımcı olmak. Sizler de buna uygun bilinçli sorularla gelirseniz faydalı bir başlık olur diye umuyorum.

Forumda bildiğim kadarıyla başka pilot olan ya da eğitim alan arkadaşlar var. Ben biraz eskiyim, onlar da katılırsa özellikle akademi hakkında daha güncel bilgiler konusunda yardımcı olabilirler.

Siz sorularınızı ya da paylaşmak istediklerinizi yazın, bugünler biraz yoğun ama müsait olduğumda hepsini okuyup topluca cevaplamaya çalışırım.

Hepinize iyi forumlar.

Önemli Not! Gençler halen özelden mesaj atıyorsunuz. Sorunuz varsa buraya yazın. Özelden yazılan mesajları ve burada zaten sorulmuş olan soruları cevaplamayacağım. Arada işe yaradığı için özel mesajı ve profili açık tutuyorum, gerekirse kapatacağım.

F/o bey hangi tipdesiniz siz

• quote:

Orijinalden alıntı: travegostar

quote:

ÖNEMLİ NOT: ÖZELDEN YAZMAYIN SADECE BU BAŞLIK ALTINDA SORULAN DAHA ÖNCE CEVAPLANMAMIŞ SORULARA YANIT VERECEĞİM

Gençler selamlar. Burayı takip edenler zaten biliyor arada bilgi vermeye gençlere yol göstermeye çalışıyorum.

Özelden çok fazla mesaj geliyor. Elimden geldiğince kimseyi kırmamaya her yazana cevap vermeye çalışıyorum. Ancak hem aynı sorular değişik şekilde defalarca geliyor, hem bazı sorduğunuz sorular o kadar genel ki uzun uzun cevaplayıp açıklamaya çalışmak ciddi zaman alıyor.

Ben de böyle bir başlık altında genel sohbet gibi sorularınızı yanıtlamaya karar verdim. Whatsapp'ta kurulan DH Havacılık grubuna da katıldım bir süre ama her yeni katılan üyeyle aynı soruları tekrar tekrar cevaplıyorum, forum bu iş için daha uygun gibi.

Özellikle elektronik ürünleri almadan önce araştırdığım için forumda çokça vakit geçiriyorum. Şu anda yardımcı pilot olarak THY bünyesinde çalışıyorum. Eğitimimi akademide aldım. Şeffaf bir şekilde bu bilgileri verdikten sonra çocukça sorular sormazsanız sevinirim. Verebileceğim bilgiler daha genel, özel bilgileri şirketin ilgili birimleriyle irtibata geçerek öğrenirsiniz.

Başlığı konu dışına açmadım çünkü amacım ilgi görmek değil kafanıza takılan soruları cevaplamak, yardımcı olmak. Sizler de buna uygun bilinçli sorularla gelirseniz faydalı bir başlık olur diye umuyorum.

Forumda bildiğim kadarıyla başka pilot olan ya da eğitim alan arkadaşlar var. Ben biraz eskiyim, onlar da katılırsa özellikle akademi hakkında daha güncel bilgiler konusunda yardımcı olabilirler.

Siz sorularınızı ya da paylaşmak istediklerinizi yazın, bugünler biraz yoğun ama müsait olduğumda hepsini okuyup topluca cevaplamaya çalışırım.

Hepinize iyi forumlar.

Önemli Not! Gençler halen özelden mesaj atıyorsunuz. Sorunuz varsa buraya yazın. Özelden yazılan mesajları ve burada zaten sorulmuş olan soruları cevaplamayacağım. Arada işe yaradığı için özel mesajı ve profili açık tutuyorum, gerekirse kapatacağım.

F/o bey hangi tipdesiniz siz
    Hocam merhabalar,
    1-) DLR2'ye giren bir kaç kişiden duyduğum kadarıyla testin çok zor olduğundan, ingilizce olmasından ve kendilerini tam istedikleri gibi ifade edemediklerinden şikayetçiler.Benim merak ettiğim konu DLR2 testinde psikolojik olarak çok zorluyorlarmı ? örnek olarak ne gibi sorular yöneltiliyor? ve testte bildiğim kadarıyla soğukkanlılıkta ölçülüyor,zorlayıcı bir soru yöneltilince ufak bir stres yaşansa (sorunun bir kaç saniye geç cevaplandırılması,yüz mimikleri vs) bile takarlarmı ?
    2-) Sizce gelecek dönemde DLR2 kalkabilirmi ?
    3-) THY, tip eğitiminde uçak tip'i seçimini bize mi bırakıyor yoksa kendi inisiyatifi doğrultusunda mı yönlendiriyor? birde ilk olarak medium uçak tip'lerinden başlanıyor diye biliyorum, örnek veriyorum Boeing 737'den Boeing 777'ye geçiş süreci nasıl oluyor yada 737'den A330'a şeklinde bir geçiş yapılabiliyormu ?

Biraz soru içinde sorular oldu ama kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Boeing737

Hocam merhabalar,
    1-) DLR2'ye giren bir kaç kişiden duyduğum kadarıyla testin çok zor olduğundan, ingilizce olmasından ve kendilerini tam istedikleri gibi ifade edemediklerinden şikayetçiler.Benim merak ettiğim konu DLR2 testinde psikolojik olarak çok zorluyorlarmı ? örnek olarak ne gibi sorular yöneltiliyor? ve testte bildiğim kadarıyla soğukkanlılıkta ölçülüyor,zorlayıcı bir soru yöneltilince ufak bir stres yaşansa (sorunun bir kaç saniye geç cevaplandırılması,yüz mimikleri vs) bile takarlarmı ?
    3-) THY, tip eğitiminde uçak tip'i seçimini bize mi bırakıyor yoksa kendi inisiyatifi doğrultusunda mı yönlendiriyor? birde ilk olarak medium uçak tip'lerinden başlanıyor diye biliyorum, örnek veriyorum Boeing 737'den Boeing 777'ye geçiş süreci nasıl oluyor yada 737'den A330'a şeklinde bir geçiş yapılabiliyormu ?

Merhaba,

1-) İngilizce konusunda pratik yapmaya çalışın. Utanılacak bir şey yok eğer etrafınızda sohbet edebileceğiniz birileri yoksa chat vs. bir şekilde konuşmanızı geliştirin, internet çağında çözüm çok. Bir şirkette DLR2 benzeri testte pilot olamazsın denilerek kabul edilmeyen arkadaşım başka bir havayolunda testi geçip işe kabul edildi yani bu konuda net bir şey söylemek zor. Ben DLR2'ye girmedim bizim zamanımızda prosedür daha farklıydı ama rahat olup sorulara dürüstçe cevap verin yeterli bence.

2-) Her şey mümkün, DLR2 nasıl sürece eklendiyse kalkabilir de ama DLR2 eklendiğinden beri CRM gibi konularda iyileşme görülürse mantıken işleyen sistemi bozmak istemezler diye düşünüyorum.

3-) Tipe şirket karar veriyor. Direk geniş gövde eğitimi alanlar da var, önce dar gövdede başlamak kesin bir kural değil. Geniş gövdeye geçiş prosedürü şirketin insiyatifinde, tiplerdeki pilot ihtiyacına göre karar veriliyordur. Takip edebildiğim kadarıyla son senelerde tip değişimi genelde 2000 saatin altında oldu. Airbus-Boeing arası çapraz geçişler pek tercih edilmese de ihtiyaca bağlı olarak zaman zaman olabiliyor.

Ekstra bilgi: Geniş gövde uçakta kaptan olma diye bir prosedür şimdilik yok. Yani geniş gövdeye geçen bir pilot kaptan olmak için gerekli saati doldurup şartları sağlayınca tekrar dar gövdeye geçiyor ve bu sefer de kaptan olarak geniş gövdeye geçmek için sıra bekliyor. Tabi geniş gövdeye geçmek bir mecburiyet değil, istemeyenler dar gövdede devam ediyor, gönüllülük esas. Bana kalırsa dar gövde-geniş gövde gibi meseleleri işe kabul edilip sağ koltuğa oturduktan sonra düşünün, ben yine genel bilgi olsun diye yazdım ama çok da gerekli değil şu aşamada.

Rica ederim. Rahat olun kafanıza takılanları sorun, ben zaten faydalı olacağını düşündüklerime elimden geldiğince cevap veriyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Boeing737

Hocam merhabalar,

Merhaba,

1-) İngilizce konusunda pratik yapmaya çalışın. Utanılacak bir şey yok eğer etrafınızda sohbet edebileceğiniz birileri yoksa chat vs. bir şekilde konuşmanızı geliştirin, internet çağında çözüm çok. Bir şirkette DLR2 benzeri testte pilot olamazsın denilerek kabul edilmeyen arkadaşım başka bir havayolunda testi geçip işe kabul edildi yani bu konuda net bir şey söylemek zor. Ben DLR2'ye girmedim bizim zamanımızda prosedür daha farklıydı ama rahat olup sorulara dürüstçe cevap verin yeterli bence.

2-) Her şey mümkün, DLR2 nasıl sürece eklendiyse kalkabilir de ama DLR2 eklendiğinden beri CRM gibi konularda iyileşme görülürse mantıken işleyen sistemi bozmak istemezler diye düşünüyorum.

3-) Tipe şirket karar veriyor. Direk geniş gövde eğitimi alanlar da var, önce dar gövdede başlamak kesin bir kural değil. Geniş gövdeye geçiş prosedürü şirketin insiyatifinde, tiplerdeki pilot ihtiyacına göre karar veriliyordur. Takip edebildiğim kadarıyla son senelerde tip değişimi genelde 2000 saatin altında oldu. Airbus-Boeing arası çapraz geçişler pek tercih edilmese de ihtiyaca bağlı olarak zaman zaman olabiliyor.

Ekstra bilgi: Geniş gövde uçakta kaptan olma diye bir prosedür şimdilik yok. Yani geniş gövdeye geçen bir pilot kaptan olmak için gerekli saati doldurup şartları sağlayınca tekrar dar gövdeye geçiyor ve bu sefer de kaptan olarak geniş gövdeye geçmek için sıra bekliyor. Tabi geniş gövdeye geçmek bir mecburiyet değil, istemeyenler dar gövdede devam ediyor, gönüllülük esas. Bana kalırsa dar gövde-geniş gövde gibi meseleleri işe kabul edilip sağ koltuğa oturduktan sonra düşünün, ben yine genel bilgi olsun diye yazdım ama çok da gerekli değil şu aşamada.

Rica ederim. Rahat olun kafanıza takılanları sorun, ben zaten faydalı olacağını düşündüklerime elimden geldiğince cevap veriyorum.

Alıntıları Göster
    merhabalar ben en çok şeyi merak ediyorum şimdi ben lise sonum ve pilotaj düşünüyorum(üniversitede) ileride bir sağlık problemim olduğunda sağlık belgesini alamicam pilotluk da yapamicam doğal olarak peki bu durumdan sonra havayolları seni herhangi bir yere atıyor mu,direk işten mi çıkarıyolar,bundan sonra yapabileceğim bir şey kalmıyor işsiz mi oluyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: leonardo2caprio

merhabalar ben en çok şeyi merak ediyorum şimdi ben lise sonum ve pilotaj düşünüyorum(üniversitede) ileride bir sağlık problemim olduğunda sağlık belgesini alamicam pilotluk da yapamicam doğal olarak peki bu durumdan sonra havayolları seni herhangi bir yere atıyor mu,direk işten mi çıkarıyolar,bundan sonra yapabileceğim bir şey kalmıyor işsiz mi oluyorum ?

Kötü senaryoda evet işsiz kalırsın, herhangi bir garantin yok. Ama aktif olup çeşitli sertifika vs. programlarıyla yerde şirketlerin senden faydalanabileceği şekilde kendini hazırlarsan işsiz kalmayabilirsin. Çeşitli sebeplerle mesleğe devam etmeyen/edemeyen birçok kişi şirketin değişik pozisyonlarında değerlendiriliyor.

• Merhabalar hocam ben ygs lys ye hazirlaniyorum ve unuversitede pilotajlik istiyorum . Pilotajlik bu sene 7 8 binle kapattı diyebilirim hatta daha da iyi olabilir yani çoğu kişi ODTÜ de mühendislik yerine pilotluğu tercih ediyor . Benim sorum şöyle ben Anadolu üni bitirdim. Başka biride ygs lys de 300 bin sıralama yapıp bi 4 yıllık yerinden lisans aldı uçuş okuluna yazılıp 2 yıl sonra oda bitirdi. Pilotaj okumanın ne gibi artıları oluyor açıklarsanız sevinirim

• Merhabalar, ben sağlık raporu almak istiyorum tam olarak almam gereken rapor hangisi İstanbul da hangi hastanelerde ne kadar ücretle alabilirim teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustys53

Merhabalar, ben sağlık raporu almak istiyorum tam olarak almam gereken rapor hangisi İstanbul da hangi hastanelerde ne kadar ücretle alabilirim teşekkürler
    Merhaba,
    Yazılan her şeyi baştan okudum sonunda bitti :)
    1-) Pilotken başıma bir şey gelirse işsiz mi kalacam türü sorulara evet işsiz kalırsın demişsiniz ama bugün Pegasus'un pilot alım bölümünde gördüm, çalışanlarına Loss of License sigortası yapılıyormuş. Adından da anlaşılacağı üzere sanırım bu sigorta bahsi geçen durumlara karşı pilotlara bir güvence sağlıyor. Sizin bu sigorta hakkında bilginiz var mı ?Pegasus Pilot İş Başvuru Sayfası
    2-) Türk pilotların yurt dışında tercihen adını duyurmuş hava yollarıyla çalışma imkanı var mıdır? Örneğin Emirates'te çalışmak için yapılması gereken bir şey var mıdır?
    3-) Sizce pilotluk mesleği ne kadar süre daha revaçta kalır? Sonuçta her yıl gerek uçuş okullarından gerek üniversitelerden çok sayıda mezun veriliyor, yakın vadede(5-10 yıl) pilotluk mesleğinin sıradan bir meslek haline gelme durumu var mıdır? ( Biliyorum, havacılıkta her şey mümkün yazmıştınız ama belki benim için bir kez daha durum değerlendirmesi yaparsınız diye düşündüm.)

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanulasli

Merhabalar hocam ben ygs lys ye hazirlaniyorum ve unuversitede pilotajlik istiyorum . Pilotajlik bu sene 7 8 binle kapattı diyebilirim hatta daha da iyi olabilir yani çoğu kişi ODTÜ de mühendislik yerine pilotluğu tercih ediyor . Benim sorum şöyle ben Anadolu üni bitirdim. Başka biride ygs lys de 300 bin sıralama yapıp bi 4 yıllık yerinden lisans aldı uçuş okuluna yazılıp 2 yıl sonra oda bitirdi. Pilotaj okumanın ne gibi artıları oluyor açıklarsanız sevinirim

Burslu olursan ailene yük olmazsın ya da daha az yük olursun.

Kimin daha donanımlı olacağını soruyorsan da ikiniz de aynı işi yapacaksınız, mezun olunan uçuş okulundan çok işe girdikten sonra yapılan çalışma pilotun bilgi birikimini belirliyor diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.