Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
50
Favori
99.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1) Pilot çocuklarından DLR sınavını geçemeyenler genelde uçuş okullarına yazılıyorlar. Pegasus'ta tip eğitimi alıp 1000 saat doldurup (yeni ilan şartlarına göre artık 750 saat) THY'ye geçiyorlar DLR'dan muaf bir şekilde. THY Akademi mezunu birçok kaptan pilot çocuğu var. Cem Üstün, Aslıhan Yılmaz, Göker Bilir, İlker Yiğit gibi pilotlar THY Uçuş Akademisi kökenli ve hepsinin babaları THY'de kaptan pilot. Hatta içlerinden bir tanesinin babası THY Uçuş Eğitim Başkanlığı da yaptı. İsimleri yazmamda sakınca yok çünkü gazetelere verdikleri röportajlarında bizzat kendileri belirtmişler zaten.

2) "Pilotlukta torpil olmayacağını düşünmüyorum, uçaklar trilyonlarca." diye düşünmek bence doğru bir bakış açısı değil. Neticede referans ile akademiye alındı diye ATPL + type rating süreci geçirmeden sağ koltuğa kimse oturmuyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan line'a geçiyor zaten. ATPL eğitimi de o kadar çok zor bir süreç değil. Yılların uçuş tecrübesine sahip hem kaptan pilot hem de flight instructor olanlar "Herkesin yapabileceği bir iş." diyorsa fazla söze gerek yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91E6D8468 -- 19 Mayıs 2017; 23:3:16 >

• Hocam öncelikle bu kadar insanı bıkmadan usanmadan bilgilendirdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Kimya Mühendisliği okuyorum, yaşım 23, önümüzdeki sene, olmadı 2 sene sonra kursa başlayacağım. Fizik (Manyetik alan, sürtünme, iş-güç-enerji, momentum, elektrik, elektrik alan) ve Matematik (Fonksiyonlar, polinomlar, paraboller, trigonometri, türev, integral, seriler, diziler, toplam çarpım) gördüğüm ve bölüm %100 İngilizce olduğu için bir nebze daha avantajlı olduğumu düşünüyorum.

1) ODTÜ'lü arkadaş da sormuştu ama cevap alamamış ben de tekrarlayım, benim de durumum aşağı yukarı onun gibi, upper intermediate - advanced arası İngilizcem var aynı zamanda çok akıcı konuşabiliyorum sadece grammar'im mükkemmel değil. Yeterli olur mu yoksa advanced'i bitirmeyi tavsiye eder misiniz? Okullar için belli TOEFL puanları isteniyor ancak mülakatlarda adaylardan bundan daha fazlası bekleniyor mu? Ufaktan İspanyolca da öğrenmeye başladım. Mezun olana kadar orta - iyi seviyeye gelirim diye umuyorum. İkinci yabancı dilin avantajı var mıdır?

2) Uçuş okullarında pazarlık söz konusu mu?

3) THY uçuş akademisi aşağı yukarı kaç yılda bir yetiştirmek için pilot alıyor? Bir kaç ayla kaçırsak uzun süre (2+ yıl) beklememiz gerekebilir mi?

4) Uçuş yaptıktan sonra, kaldığınız yerlerdeki konaklama imkanları ne durumda? Tahmin ediyorum şirketten şirkete bu politikalar farklılık gösterecektir ancak ortalama ne kalitedeki otellerde kalıyorsunuz? Şehir ya da yurtdışı uçuşlarında masraflar için ek ödeme alınıyor mu (Kaba tabiriyle cep harçlığı)?

5) Özel sektördeki diğer mesleklerdeki gibi, sözleşme imzalarken ya da yenilerken "Bizimle çalışın altınıza araba verelim" veya "Yılda şu kadar ikramiye" gibi durumlar var mı? Yoksa yalnızca maaş + ek uçuş ücretleri mi?

6) Uçuş akademisi ve özel pilotaj kursu arasında da kararsızım. THY uçuş akademisini seçersek 10 yıl THY için çalışmak gerekiyor. 200bin TL Kredi çekip özel kursa gitsem 10 yıl vadeli geri ödemesi yaklaşık 390bin TL oluyor, uçuş akademisinde toplam ne kadar kesinti oluyor bilginiz var mı? Ve daha da önemlisi, 10 sene zorunlu hizmet olayında, bizimle aynı tecrübeye sahip pilotları atıyorum 10bin Liraya çalıştırırken, zorunlu hizmet şartı olan pilotlara da aynı maaşı mı veriyorlar yoksa emekleri sömürülüyor mu?

Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erotomaniac -- 20 Nisan 2016; 16:53:24 >

• Hocam iyi günler ben bir kaç soru sormak istiyorum yanitlarsaniz beni çok mutlu edersiniz ben 18 yaşındayım AÖF 2 yıllık işletme okuyorum pilot olmak istiyorum fakat maddi durumum kötü gözlük kullanıyorum sol 3.5 sağ 3.25 astigmat 1.25 bu geçerli oluyordu sanırım fakat okul konusunda nasıl ilerleye bilirim yani 2 yıllık bitince ne okumaliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise mezunuyum bu şekilde abd'de pilot eğitimi alsam Türkiye'de iş bulabilir miyim ?

• Öncelikle ilginize teşekkürler;
    Bu haziranda makine mühendisliğinden mezun oluyorum. Çevreme göre ingilizcem oldukça başarılı ancak herhangi bir sınav belgem yok şu anda IELTS belgesi için çalışıyorum. Küçüklüğümden beri pilot olmak istiyorum. THY akademisini yeni öğrenenlerdenim. Bütün konuyu okudum ama göremedim varsa tekrardan sorduğum için özür dilerim.

-THY akademi bu eğitim için önceden herhangi bir ücret talep ediyor mu? yoksa çalıştığınız belirli bir süre içerisinde maaşınızdan mı kesiliyor?
    -Askere gitmeden akademiyi kazandığımızı ve 2 senenin dolduğunu düşünürsek THY nasıl bir politika izliyor askerliği tamamlamak için süre mi tanınıyor ?

Daha pek çok sorum var aslında ancak başka arkadaşlarda benzer sorular sormuş onlara cevap verdiğiniz zaman aradığım bilgileri bulamazsam sormak istiyorum.
    Cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

• Merhaba

Forumu biraz inceledim ancak aklımdaki sorulara cevap bulamadım. sizin yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Sorularımı aşağıya yazıyorum fırsatınız olduğunda cevaplarsanız sevinirim.
    Öncelikle ben şu an doktora eğitimimi yapıyorum, yeterlilik tez önerisi gibi aşamaların hepsini geçtim. THY akademiye başvurduğum zaman doktora yapıyor olmam bir sorun teşkil eder mi? Akademi Aydın'da sanırım ben de izmirdeyim. Bunu sormamın sebebi is malum askerlik. doktora sebebiyle tehir'im 2020 yılına kadar. İlanda en az 2 yıl tecil istiyorlar. Bu bir problem olur mu?
    İkincisi ise herhangi bir dönemde elendiğiniz zaman, eğitim ücreti ile ilgili herhangi bir yaptırım var mı? Maddi imkanlarım kısıtlı ve başvurumun kabul edileceğinden emin olmak istiyorum ilets veya toefl için malum yüksek meblağlar ödemem gerekecek.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erotomaniac

Hocam öncelikle bu kadar insanı bıkmadan usanmadan bilgilendirdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Kimya Mühendisliği okuyorum, yaşım 23, önümüzdeki sene, olmadı 2 sene sonra kursa başlayacağım. Fizik (Manyetik alan, sürtünme, iş-güç-enerji, momentum, elektrik, elektrik alan) ve Matematik (Fonksiyonlar, polinomlar, paraboller, trigonometri, türev, integral, seriler, diziler, toplam çarpım) gördüğüm ve bölüm %100 İngilizce olduğu için bir nebze daha avantajlı olduğumu düşünüyorum.

1) ODTÜ'lü arkadaş da sormuştu ama cevap alamamış ben de tekrarlayım, benim de durumum aşağı yukarı onun gibi, upper intermediate - advanced arası İngilizcem var aynı zamanda çok akıcı konuşabiliyorum sadece grammar'im mükkemmel değil. Yeterli olur mu yoksa advanced'i bitirmeyi tavsiye eder misiniz? Okullar için belli TOEFL puanları isteniyor ancak mülakatlarda adaylardan bundan daha fazlası bekleniyor mu? Ufaktan İspanyolca da öğrenmeye başladım. Mezun olana kadar orta - iyi seviyeye gelirim diye umuyorum. İkinci yabancı dilin avantajı var mıdır?

2) Uçuş okullarında pazarlık söz konusu mu?

3) THY uçuş akademisi aşağı yukarı kaç yılda bir yetiştirmek için pilot alıyor? Bir kaç ayla kaçırsak uzun süre (2+ yıl) beklememiz gerekebilir mi?

4) Uçuş yaptıktan sonra, kaldığınız yerlerdeki konaklama imkanları ne durumda? Tahmin ediyorum şirketten şirkete bu politikalar farklılık gösterecektir ancak ortalama ne kalitedeki otellerde kalıyorsunuz? Şehir ya da yurtdışı uçuşlarında masraflar için ek ödeme alınıyor mu (Kaba tabiriyle cep harçlığı)?

5) Özel sektördeki diğer mesleklerdeki gibi, sözleşme imzalarken ya da yenilerken "Bizimle çalışın altınıza araba verelim" veya "Yılda şu kadar ikramiye" gibi durumlar var mı? Yoksa yalnızca maaş + ek uçuş ücretleri mi?

6) Uçuş akademisi ve özel pilotaj kursu arasında da kararsızım. THY uçuş akademisini seçersek 10 yıl THY için çalışmak gerekiyor. 200bin TL Kredi çekip özel kursa gitsem 10 yıl vadeli geri ödemesi yaklaşık 390bin TL oluyor, uçuş akademisinde toplam ne kadar kesinti oluyor bilginiz var mı? Ve daha da önemlisi, 10 sene zorunlu hizmet olayında, bizimle aynı tecrübeye sahip pilotları atıyorum 10bin Liraya çalıştırırken, zorunlu hizmet şartı olan pilotlara da aynı maaşı mı veriyorlar yoksa emekleri sömürülüyor mu?

Tekrar teşekkürler.

Umarım zamanla burada yazdıklarımın meyvesini alırız pilotluğa heves eden gençlerin işe başlama haberlerini de bu başlık altında okuruz...

Bölüm konusunda avantaj konusunu şöyle özetleyebilirim. Bir arkadaşım önümüzde 2 yol var; şoför ya da pilot olabiliriz, ben pilot olmak istiyorum demişti. Eğer bilgi ve birikimlerini kullanıp donanımlı bir şekilde mesleğini yaparsan tabiki avantajına olur. Ama bu gözler mühendis olup körelen, diğer dallardan gelip kendini geliştiren birçok örnek gördüğü için işin insanın kendinde bittiğini düşünüyorum.

1) Dilbilgisinin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Akıcı bir biçimde konuşma, ve dinlediğin farklı aksanları anlama yeterli. Sonuçta belli kalıplar kullanıyoruz, mesleki terminolojiye hakim olmak ve doğru kullanmak mühim olan. Mülakatlar hakkında çok bilgili olmadığımı söylemiştim önceden de, ama İngilizce sınavı yapmıyorlar, sizin gibi anadili İngilizce olmayan kişilerle konuşacaksınız. Takılmadan seri bir şekilde sorulanları anlayıp cevap verirseniz sorun olmaz bence. İkinci dilin mesleki açıdan çok katkısı olduğunu düşünmüyorum. Tabiki insanlara kendi dillerinde birkaç kelime söylemeniz karşıdakinin duygularını çok değiştirir. Biz de diğer ülke hava sahalarına girerken onları kendi dillerinde selamlıyoruz, onlar da yine Türkiye'ye geldiklerinde ATC ile irtibat kurarken "iyi günler, merhaba" gibi temel ama duyduğu zaman insanın hoşuna giden kelimeler kullanıyorlar. Genel olarak birkaç dil bilmek avantaj ama mesleki açıdan çok katkısı yok bence, havacılığın dili İngilizcedir.

2) Uçuş okulları hakkında çok bilgim yok ama genelde yeterli öğrenciyi bulduklarını duyuyorum. Her türlü alış-verişte olduğu gibi talep yüksekken pazarlığın çok kolay olmaz ama siz yine de şansınızı deneyin. İyice araştırmadan bu işe girişmeyin.

3) Akademi şu anda fabrika gibi, başvurular neredeyse sürekli açık oluyor. Ama gün gelip durgunluk oluşabilir. Benim öngörüm birkaç sene daha sürekli alım olacağı yönünde. Sonuçta ortada arzın fazla olması yani pilotların fazla olması şirketlerin elini güçlendirir ve şu anki pilot yetiştirme programı hem şirketin hem de bu yönde kariyer hedefleyen gençlerin menfaatine. Ortada bir kazan-kazan durumu var.

4) Harcırah ödemesi var. Standartlar bir çoğumuzun alt-orta sınıf aileden geldiğini düşünerek tatmin edecektir diye düşünüyorum. Ama kalınan yerler geniş gövde uçak pilotu değilseniz çok da önemli değil çünkü genelde minimum dinlenme zamanları kullanılıyor, birkaç saat sürede de kaldığınız yere duş ve yatak olarak bakmaya başlıyorsunuz.

5) Şirketten şirkete değişir. Özellikle arap ülkelerinde sözleşmeler biraz daha değişik ve yenilemelerde ekstra ücretler yine konaklama, çocukların eğitimi gibi masrafların karşılanması sözkonusu. Türkiye'de şirketten şirkete değişen ikramiye, iniş-kalkış ücreti gibi çeşitli ek ödemeler var.

6) Şirketin sunduğu akademi imkanı şu anda güzel, alınan maaşla kıyaslayınca çok da can yakmayan bir kesinti var. Maaşlarda fark olmaz sadece kesintiye göre ele geçen miktar değişir. Türkiye'de tek bir şirket yok, bu işe girerken tüm alternatifleri değerlendirmek lazım. Çeşitli şirketlerde belli uçuş saati doldurulana kadar çok komik ücretlere çalışabilirsiniz, ya da üste para vermek zorunda kalabilirsiniz. Dışarıdan her şey güllük gülistanlık görünüyor ama içine girince işler istediğiniz gibi gitmezse hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Maddi konuları tabiki göz önünde bulunduracaksınız ama... İnsanlar güne başlarken yorgun argın yatağa gireceksiniz. Uçuşlarla çakıştığı için sevdiğiniz takımın maçını izlemek lüks haline gelecek, sevdiklerinizin özel günlerinde yanlarında olamayacaksınız. Hobilerinize vakit ayıramayacaksınız. Haftalar sonra gireceğiniz simülatör uçuşları üzerinizde stres yaratacak büyük bir baskıya ömür boyu göğüs germek zorunda kalacaksınız. Saymakla bitmeyecek eksiler yanında odaklandığınız şey kazandığınız para olursa hem özelde hem devlet sektöründe çeşitli işlerde çalışmış biri olarak söyleyebileceğim havacılık bugün için hak edilenin 3 aşağı 5 yukarı verildiği bir sektör konumunda.

Umarım gönlünüze göre olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeyHo

Hocam iyi günler ben bir kaç soru sormak istiyorum yanitlarsaniz beni çok mutlu edersiniz ben 18 yaşındayım AÖF 2 yıllık işletme okuyorum pilot olmak istiyorum fakat maddi durumum kötü gözlük kullanıyorum sol 3.5 sağ 3.25 astigmat 1.25 bu geçerli oluyordu sanırım fakat okul konusunda nasıl ilerleye bilirim yani 2 yıllık bitince ne okumaliyim

Başlığı baştan sona okuyun, gerekli cevapların olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.N.I.P.E.R

Lise mezunuyum bu şekilde abd'de pilot eğitimi alsam Türkiye'de iş bulabilir miyim ?

Bulursunuz bir sıkıntı olmaz ama vizyonunuz geniş olsun kendinizi Türkiye ile sınırlandırmazsanız işsiz kalmazsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty126

Öncelikle ilginize teşekkürler;
    Bu haziranda makine mühendisliğinden mezun oluyorum. Çevreme göre ingilizcem oldukça başarılı ancak herhangi bir sınav belgem yok şu anda IELTS belgesi için çalışıyorum. Küçüklüğümden beri pilot olmak istiyorum. THY akademisini yeni öğrenenlerdenim. Bütün konuyu okudum ama göremedim varsa tekrardan sorduğum için özür dilerim.

-THY akademi bu eğitim için önceden herhangi bir ücret talep ediyor mu? yoksa çalıştığınız belirli bir süre içerisinde maaşınızdan mı kesiliyor?
    -Askere gitmeden akademiyi kazandığımızı ve 2 senenin dolduğunu düşünürsek THY nasıl bir politika izliyor askerliği tamamlamak için süre mi tanınıyor ?

Daha pek çok sorum var aslında ancak başka arkadaşlarda benzer sorular sormuş onlara cevap verdiğiniz zaman aradığım bilgileri bulamazsam sormak istiyorum.
    Cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

Böyle sorduğunuz sürece başlık altında cevaplar olsa gözden kaçırıp tekrar sorsanız da insanlık hali deyip cevaplarım.

- Önceden ödenen bir ücret yok. Belli taahhütleri verip eğitimi alıyorsunuz ve ücret işe başlayınca maaştan kesiliyor. Eğitim sırasında da şirket temel ihtiyaçları giderebilecek kadar harçlık veriyor.

- Askerlik konusunda şirket sizi kabul ettiyse vakti gelip askere gittiğinizde de bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Asker kökenli pilot çokluğu, benim gibi askerliği önceden yapıp şirkete katılanlar ve ücretli askerlik ile sorunu çözenler sebebiyle bildiğim bir örnek yok. Askerliği önceden yapmak alım aşamasında bir avantaj olabilir.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Allah allah THY'de çalışan bir kaptan pilot'a sordum o da Türkiye'de çalışamazsın dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.N.I.P.E.R -- 22 Nisan 2016; 23:10:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostKroe

Merhaba

Forumu biraz inceledim ancak aklımdaki sorulara cevap bulamadım. sizin yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Sorularımı aşağıya yazıyorum fırsatınız olduğunda cevaplarsanız sevinirim.
    Öncelikle ben şu an doktora eğitimimi yapıyorum, yeterlilik tez önerisi gibi aşamaların hepsini geçtim. THY akademiye başvurduğum zaman doktora yapıyor olmam bir sorun teşkil eder mi? Akademi Aydın'da sanırım ben de izmirdeyim. Bunu sormamın sebebi is malum askerlik. doktora sebebiyle tehir'im 2020 yılına kadar. İlanda en az 2 yıl tecil istiyorlar. Bu bir problem olur mu?
    İkincisi ise herhangi bir dönemde elendiğiniz zaman, eğitim ücreti ile ilgili herhangi bir yaptırım var mı? Maddi imkanlarım kısıtlı ve başvurumun kabul edileceğinden emin olmak istiyorum ilets veya toefl için malum yüksek meblağlar ödemem gerekecek.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Şirket lisans mezunu istiyor, siz de lisans mezunusunuz. Doktora yapmanız bir problem olmaz diye düşünüyorum.

Tecilinizin süresi ilan için yeterli gibi, onda da bir sorun yok anladığım kadarıyla.

Eğitim ücreti geri ödemesi eleniş biçimine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Hayat şartları zor ve kaygılarınızı anlıyorum fakat ömrünüzün geri kalanını değiştirebilecek böyle bir imkan için fedakarlığa değer bence.

• Merhaba hocam bir sorum olucaktı

Su an 17 yasındayım üniversite sınavlarına giriyorum lys ye az kaldı şöyle bir sorum var

4 yıllık linans egitimimi tamamladım (sayısal ogrencisiyim mühendislik düsünüyorum) daha sonra thy akademi olur baska bir kurum olur orada 2 yıllık egitim aldım varsayarsak üniversiteyi hazırlık ile okusam onumde en az yedi sene gibi bir süre bulunuyor sizce o zaman ben kendime iş imkanı bulabilirmiyim ? bu yönde yatırım yapmak mantıklı mıdır ?

Cunku bu işten vazgecersem bir sene daha üniversiteye hazırlanıp daha iyi biryere girebilecegimi dusunuyorum ,pilotluk mantıklı ise bu seneden bir mühendilik okuyup ordan pilotluga devam etmek istiyorum

Yorumunuz nedir ?
    Tesekkurler

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Baştan sona okudum hocam defalarca fakat bana uygun cevap olmadığı için tekrar sormak istemiştim maddi durum falan okuduğum okul bu yüzden yinede teşekkür ederim ilgi gösterip mesaj attığınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: bilocan123bilo

Merhaba hocam bir sorum olucaktı

Su an 17 yasındayım üniversite sınavlarına giriyorum lys ye az kaldı şöyle bir sorum var

4 yıllık linans egitimimi tamamladım (sayısal ogrencisiyim mühendislik düsünüyorum) daha sonra thy akademi olur baska bir kurum olur orada 2 yıllık egitim aldım varsayarsak üniversiteyi hazırlık ile okusam onumde en az yedi sene gibi bir süre bulunuyor sizce o zaman ben kendime iş imkanı bulabilirmiyim ? bu yönde yatırım yapmak mantıklı mıdır ?

Cunku bu işten vazgecersem bir sene daha üniversiteye hazırlanıp daha iyi biryere girebilecegimi dusunuyorum ,pilotluk mantıklı ise bu seneden bir mühendilik okuyup ordan pilotluga devam etmek istiyorum

Yorumunuz nedir ?
    Tesekkurler

quote:

Orijinalden alıntı: HeyHo

Baştan sona okudum hocam defalarca fakat bana uygun cevap olmadığı için tekrar sormak istemiştim maddi durum falan okuduğum okul bu yüzden yinede teşekkür ederim ilgi gösterip mesaj attığınız için

Anadolu Üniversitesi pilotaj bölümü olsun hedefiniz. İş konusunda vizyonunuz geniş olursa sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 24 Nisan 2016; 17:17:21 >

• Avrupa'da EASA lisansı veren bir uçuş okulundan mezun olduktan sonra Türkiye'de çalışmak için herhangi bir lisans çevrimi falan gerekiyor mu?
  • MaxMarty M kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla ekstra bir uçuş testine ihtiyaç yok, sadece kağıt işleri var halledilmesi gereken.
  • Merhaba, THY Yetiştirilmek üzere FO aday adaylarındanım. DLR1 i atlattım, Mülakata çağırıldım. Şuan sonucunu bekliyorum, olumlu geçmesi durumunda DLR2 için çağırılacağım.Ama sanırım yaklaşık 3 ay sürecek, bu aralar bir yoğunluk var gibi görünüyor.
    Neyse,benim sormak istediğim, şuan da THY eğitim için hangi okulları kullanıyor biliyor musunuz?
    Ve bu okullardan hangisi THY'nin kendine ait(Aydın dışında THY akademi var mı?). Eğer bu adımları da hayırlısı ile atlatabilirsem, Aydın'a gönderilmeyi çok istiyorum. Hem havası müsait,hem Trafik derdi yok, hemde THY'nin kendi akademisi olduğu için. Ayrıca Çıldır havaalanını 20 yıllığına kiraladı THY. Olur da Ayjet vs gibi diğer okullara gönderilirsem, eksikliğini hissedeceğim bir şey olabilir mi?
    Siz bu konu ile alakalı birşey biliyor musunz? Şuan galiba Amerkia ve Almanya yok. İrlanda ve Polonya diyen var. Yurtdışı artık yok diyen var.
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

Merhaba, THY Yetiştirilmek üzere FO aday adaylarındanım. DLR1 i atlattım, Mülakata çağırıldım. Şuan sonucunu bekliyorum, olumlu geçmesi durumunda DLR2 için çağırılacağım.Ama sanırım yaklaşık 3 ay sürecek, bu aralar bir yoğunluk var gibi görünüyor.
    Neyse,benim sormak istediğim, şuan da THY eğitim için hangi okulları kullanıyor biliyor musunuz?
    Ve bu okullardan hangisi THY'nin kendine ait(Aydın dışında THY akademi var mı?). Eğer bu adımları da hayırlısı ile atlatabilirsem, Aydın'a gönderilmeyi çok istiyorum. Hem havası müsait,hem Trafik derdi yok, hemde THY'nin kendi akademisi olduğu için. Ayrıca Çıldır havaalanını 20 yıllığına kiraladı THY. Olur da Ayjet vs gibi diğer okullara gönderilirsem, eksikliğini hissedeceğim bir şey olabilir mi?
    Siz bu konu ile alakalı birşey biliyor musunz? Şuan galiba Amerkia ve Almanya yok. İrlanda ve Polonya diyen var. Yurtdışı artık yok diyen var.
    Teşekkürler

Dlr2 de olay bitiyor 1 bişey değil allah sabır versin

• quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

Merhaba, THY Yetiştirilmek üzere FO aday adaylarındanım. DLR1 i atlattım, Mülakata çağırıldım. Şuan sonucunu bekliyorum, olumlu geçmesi durumunda DLR2 için çağırılacağım.Ama sanırım yaklaşık 3 ay sürecek, bu aralar bir yoğunluk var gibi görünüyor.
    Teşekkürler

Nereye gönderdikleri hakkında bilgim yok ama hangi okul olduğu çok mühim değil. Eğitim kaliteleri ve süreleri benzer. Umarım gönlünüze göre olur.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.