Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
726
Cevap
50
Favori
99.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

Bilgi için sagolun yeğenimin işine yaradı konu

1 kişinin bile işine yaradıysa başlık hedefine ulaşmış demektir. Geribildirim için ben de size teşekkür ederim.
  • 1-)Hangi üniversitede mühendislik okudunuz
    2-)Flight diye bir film var bu filmde pilot uçağı baş aşağı uçuryordu normalde böyle uçağı uçurabilmek mümkündüdür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam seker hastaligi ve kansizlik saglik raporuna engel mi?

• İlk mesajı okumak zor oluyor sanırım buraya da ekliyorum.

ÖNEMLİ NOT: ÖZELDEN YAZMAYIN SADECE BU BAŞLIK ALTINDA SORULAN DAHA ÖNCE CEVAPLANMAMIŞ SORULARA YANIT VERECEĞİM
  • Merhabalar

Ben lise4 De okuyorum pilotaja girmek istiyorum fakat aklimda su soru var

Ben 100% burslu kazanirsam hic para ödemeden mezun olurmuyum yani işe baslayinca odeyebilirmiyim maasimdan

Bu maasindan kesinti seklinde ödeme sadece THK dami var yoksa özel üniversitelerin 100 burslularindada ayni özellik varmi

Bildiğim kadarıyla yillik 20.000 TL civari eğitim ücreti ve yillik 30.000 TL civarida pilotluk lisans ücreti varmis

• Merhaba, Ben inşaat müh 3. sınıf öğrencisiyim şuan 21 yaşındayım. Kısmetse okulum seneye bitiyor ve bitene kadar olan süreçte çok sıkı şekilde toefl hazırlanıyorum sebebi ise pilot olmayı planlıyorum. Şimdiden göz muayenesine bile gittim sorun olur mu vs diye . Benim size sorum kendinizi benim yerime koysanız ne yapardınız ? Nasıl hazırlanırdınız . THY akademi de eğitim almayı planlıyorum çünkü 60$ vs çok fazla ailem max 40$ cıvarı karşılayabilir yurtdışı önerir misiniz ?

@Robinson Crusoe
  • Merhaba
    Ben bu sene Kadirhas Ünüversite Uluslararası Ticaret ve Finans bölümünden mezun olucam ve bölümüm yüzde yüz ingilizce olduğu için hazırlık yıllarında İELTS sınavından 5.5 aldım .
    Ayjet , Afa ve Tarkim uçuş okullarını gezdim , Ve sizce hangi okulu tercih etmeliyim ? Bu süreci nasıl değerlendirmem gerek yardımcı olurmusunuz ?
    @robinson Crusoe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furyıl -- 22 Mart 2016; 14:46:00 >
  • Furyıl F kullanıcısına yanıt
    Hangisi daha ucuzsa onu tercih et .

zaten hepsi birbirinin aynısı
  • Merhabalar

Okudum bütün mesajlarınızı ama IELTS yada TOEFL hakkında bişey paylaşmamışsınız. Ben de buraya başvuracağım ama İngilizce için kursa gitmem gerekiyor. Siz de sonuçta kursa gitmişsinizdir yada gitmediyseniz de bir tavsiye verebilirsiniz diye düşündüm. Konu linkini aşağıya ekledim

http://forum.donanimhaber.com/m_115539550/f_//tm.htm#115539550
  • fbakrep F kullanıcısına yanıt
    Daha önce bahsettiğim şekilde hazırlanabilirsiniz. İlk mesajlarda yazdım diye hatırlıyorum, İngilizce-DLR vs.

Yurtdışı hakkında kendi okulum hariç bilgim yok ama bilindik okullarda sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
  • Furyıl F kullanıcısına yanıt
    Daha önce bu okullarda eğitim almış birileri varsa daha sağlıklı bilgi verebilir. Yazdığınız okullarda sorun çıkacağını sanmıyorum. Lisans alma süresi ellerindeki uçak ve hoca sayısına göre değişebilir, arayıp bilgi isteyin en güzeli.
  • Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt
    Kursa gitmedim. Temelde vardı İngilizce ortaokul yıllarından itibaren. Dürüst olmak gerekirse kısa sürede nasıl İngilizce öğrenilir bilmiyorum. Daha önce bahsi geçmişti sanırım burada veya başka başlık altında, iki sınav hakkında da bilgisi olan bir arkadaş IELTS'e girmenin avantajlı olduğunu yazmıştı. Kolay gelsin şimdiden.
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Ben de IELTS düşünüyorum ama siz bu sınavlara girmeden kurum içi ingilizce sınavıyla mi akademiye girdiniz? Tmel var zaten ama konuşma yok, yazma yok
    Bizde farklı bir sınav istemişlerdi. Kurum içi İngilizce sınavına da sonradan girdik.

Sınavı al istenen puanları sağlıyor musun kendini kontrol et. Eğer yetersiz olduğunu gördüğün bir nokta varsa o konuya yoğunlaş. Eğer istenen puanı alamazsan vakit veriyorlar genelde bir sonraki sınavda yeterli skoru alıp geçersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Siz de baya bi değişikmiş sanırım sistem. Çünkü istenen puanı alamayınca bekleme diye bişeyi ilk kez duydum. Tabi şunda yılda iki alım yapılıyor o yüzden sanırım

Şuan istenen puanı kesinlikle alamam özellikle speakingde. Sınavda 500 lira, girip deniyim yerine özel ders daha mantıklı sanki
    2013 ve 2014 yillarinda sonradan dil belgesini tamamlama sansi verildi.Ancak 2015 yilindan sonra bu durum ortadan kalkti.Belgelerinizi eksiksiz olarak teslim etmek zorundasiniz.Ingilizce icin ielts tercih edebilirsiniz.

Puanı alamayınca tamamlama diye bir şey bizde de yoktu, yanlış anlaşılma olmuş. Sadece ilk belge tesliminde elinde İngilizce puanı olmayanlar sonradan verilen tarihe kadar alsın denildi, ki o sürede 15 gün gibi ekstra bir süreydi yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi sınava girin puanı alamazsanız şirket ne bilecek, tekrar girer alırsınız istenen puanı verilen süreye kadar anlamında söyledim. aBaBaDaN yazmış o durumun ortadan kalktığını boşa kafanız karışmasın zaten. Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz, ihtiyacınız varsa kurs alıp girin sınavlara, başarılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam basindan beri bu konuyu takip ediyorum. Daha once boyle bir soru soruldumu bilmiyorum basindan beri okudum belki o yorumu kacirmis belkide cevabi tam alamadigim icin bu soruyu sormak istedim. Hocammulakatlar hakkinda bilginiz varsa biraz bilgi verebilirmisiniz? Mulakatlari gecmek cok cok zor mu? İnternette bir kac siteye rastladim biraz sor sorular gordum cok zor sorular soruluyor mu? Birde bazi soylentiler var hocam pilotluga giriste torpil var tarzinda siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Son olarak hocam atiyorum bir kisi gecmiste bazi gruplarin dershanesine gitmis olsun ama onlarla hicbir alakasi bulunmasin. Yani Sadece ders alabilmek icin gitsin. Bu kisi bu sebepten dolayi yani o grubun dershanesine gittiginden dolayi mulakatlari gecememe durumuyla karsilasabilirmi?

Bu arada hocam eger bundan once bu soruyu cevapladiysaniz ve ben bunu goremediysem affedin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 1 Nisan 2016; 16:34:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Hocam basindan beri bu konuyu takip ediyorum. Daha once boyle bir soru soruldumu bilmiyorum basindan beri okudum belki o yorumu kacirmis belkide cevabi tam alamadigim icin bu soruyu sormak istedim. Hocammulakatlar hakkinda bilginiz varsa biraz bilgi verebilirmisiniz? Mulakatlari gecmek cok cok zor mu? İnternette bir kac siteye rastladim biraz sor sorular gordum cok zor sorular soruluyor mu? Birde bazi soylentiler var hocam pilotluga giriste torpil var tarzinda siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Son olarak hocam atiyorum bir kisi gecmiste bazi gruplarin dershanesine gitmis olsun ama onlarla hicbir alakasi bulunmasin. Yani Sadece ders alabilmek icin gitsin. Bu kisi bu sebepten dolayi yani o grubun dershanesine gittiginden dolayi mulakatlari gecememe durumuyla karsilasabilirmi?

Bu arada hocam eger bundan once bu soruyu cevapladiysaniz ve ben bunu goremediysem affedin...

Mülakat konusunda önceden yazdım ama bu başlık altında mı başka yerde mi hatırlamıyorum. Mülakatlar hakkında fazla fikrim yok, 5 dk sürüp geçen de oluyor yarım saat sürüp elenen de. Benim görüşüm, mülakatı daha çok siz yönlendiriyorsunuz. Havacılıkla çok ilgili olduğunuzu belirtirseniz konu uçuşla ilgili olabilir ya da tam tersi sadece pilotluğu kariyer olarak değerlendirdiğinizi belirtirseniz daha genel konular konuşulabilir. Mülakat İngilizce ya da Türkçe olabiliyor. Özellikle İngilizce gelebilecek sorulara kafanızda cevaplar hazırlarsanız işe yarar diye düşünüyorum. Mesela neden pilot olmak istiyorsun, kısaca geçmişinden bahset vs. basit soruların İngilizce cevaplarını kafanızda önceden hazırlamaya çalışın. Son olarak benim gördüğüm önlerinde bir puanlama sistemi var, mülakat içerisinde bir yandan onu doldurup toplam bir sonuca ulaşmaya çalışıyorlar. Mesela erkekler için askerliği tamamlamış olmanın önemli bir artısı olacağını düşünüyorum. Diksiyon, heyecanlanma-rahatlık, şirket ve meslek konusunda önceden bilgi topladığını gösterme, giyimine-görünüşüne özen gösterme gibi konuları değerlendiriyorlardır bence. Tekrar söylüyorum, tamamen kişisel görüşüm bunlar, ben mülakatta içimden nasıl geliyorsa öyle davrandım, taktik veremiyorum onun için.

Pilotlukta torpil olacağını düşünmüyorum. Yüzlerce milyon dolarlık uçağı kimseye sırf birilerini tanıyor diye emanet etmezler. Yine akademi açısından benim hissettiğim şirketin söylenti olmaması için pilot yakınlarını vs. eğitime kabul etmediği. Uçtuğum kaptanlardan çocuğu pilot olanlar genelde uçuş okulu ücretlerini kendileri ödemişlerdi. Tabi bu tamamen yapılan testlerle ve mülakatlarla alakalı olabilir tamamen kişisel gözlem olarak söylüyorum.

Askeriyede alım yaparken geçmiş konusunda çok daha detaylı bir tarama yapılıyor olabilir ama havayolları açısından çocuklukta gidilen dershane vs. konuların çok da incelendiğini sanmıyorum. Adli sicili temiz biri şartları sağladığı sürece pilot olabilir diye düşünüyorum.

Sorulardan genelde gördüğüme göre paranoyak olmayın derim. Sadece elinizden geleni yapın ve amacınıza ulaşmaya çalışın. Daha önce başka bir başlıkta torpil vs. konularda bana ayar vermeye çalışan bir arkadaş sonradan özelden yazıp yardım istiyordu. Yani ortalığı yaygaraya verenlerin çoğu ne dediğinden bile haberi olmayan kişiler. Siz kafanızı rahat tutun.

Anladim hocam cok cok cok tesekkur ederim. Zamaninizi benim icin ayiripta bu kadar yazmissiniz gercekten cok cok tesekkur ederim. Son soyledigim dershane konusu benim icin gecerli yani suan ygs lys ogrencisiyim bu yuzden okula ek olarak bir destek almaliyim ancak pilotlukta sorun olur dusuncesiyle hep tedirgin oldum. Cekimser davrandim ve gitmedim bu gunden sonra da nasil olacak bilmiyorum. Sicil olarak herhangi bir problemim yok. Tekrar cok cok tesekkur ederim hocam.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.