Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
50
Favori
99.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla 36 obezite sınıfında oluyor. THY Akademi vücut kitle indeksi 30'dan yüksek olanları kabul etmiyor. Zaten ilan şartlarında da beden kitle indeksine uygun olmak diye belirtiliyor.
  • 1. Sınıf Sağlık şartlarına gelince orada da açıklama şu şekilde:

Obesity
    Applicants with a Body Mass Index > 34 may be assessed as fit only if the excess weight is not likely to interfere with the safe exercise of the applicable licence(s) and a satisfactory cardiovascular risk review has been undertaken.
  • Beden kitle indeksi 30 üzeri olanlarda obezite olarak değerlendiriliyor. Hastanede birçok doktor kontrol ediyor kalp, endokrin, solunum vs tüm testlerden geçersen verirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisansları alıpta iş bulamama ihtimalimiz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: kalemist3

Lisansları alıpta iş bulamama ihtimalimiz nedir?

Şu anda havacılık sektörü büyüme içerisinde. Eğer ufkunu geniş tutup diğer ülkelerde çalışma şansını da göz önünde bulundurursan işsiz kalma ihtimalin diğer sektörlere göre yok denecek kadar az(kişisel görüşüm).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 20 Ocak 2016; 4:49:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    hocam meraba,

pilotluk icin gerekli egitimi aldık diyelim, (yolcu ucagı degil, helikopter ya da kucuk motorlu ucaklar icin)

bu modellerde iş imkanları nasıl acaba? Ozel sektor yani, para kazandirir mi bize

yani everest daginda gorevli helikopter pilotu olmak bu biraz daha hayali, farkindayim

• Çok film izlemişsiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

quote:

Çok film izlemişsiniz

boş konuşma kardeş, bu tarz işi yapanlar var ki iş imkanlarını soruyorum, everest sadece örnekti türkiyede de özel girişimlerde helikopter pilotuyla şehir turu vs yaptırtan var. aynı şekilde kayak merkezlerinde de bu işle uğraşan adam gördüm yurt dışında..

o değilde bilmediğin konu hakkında niye bu boş cevabı yazdın? iki gün önce soru soran adam bi anda soru sorana cevap vermeye başlamış

Nickinz, yorumlarınız, avatarınızdan yaşınız belli. Cevap dahi vermiyorum.

huylu huyundan vazgeçmezmiş

• quote:

hocam meraba,

pilotluk icin gerekli egitimi aldık diyelim, (yolcu ucagı degil, helikopter ya da kucuk motorlu ucaklar icin)

bu modellerde iş imkanları nasıl acaba? Ozel sektor yani, para kazandirir mi bize

yani everest daginda gorevli helikopter pilotu olmak bu biraz daha hayali, farkindayim

Fazla fikrim olmayınca ne yazsam diye düşünürken ilana denk geldim, linki paylaşayım

http://m.airporthaber.com/read.php?id=57653

İstenen saatlere göz atarsanız piyasanın çok da güllük gülistanlık olmadığını görürsünüz. Maceraya gerek yok, Türkiye şartlarında mantıklı olan havayolu pilotluğunu hedefleyip ona göre adımlar atmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

quote:

hocam meraba,

Fazla fikrim olmayınca ne yazsam diye düşünürken ilana denk geldim, linki paylaşayım

http://m.airporthaber.com/read.php?id=57653

İstenen saatlere göz atarsanız piyasanın çok da güllük gülistanlık olmadığını görürsünüz. Maceraya gerek yok, Türkiye şartlarında mantıklı olan havayolu pilotluğunu hedefleyip ona göre adımlar atmak.

biraz fantastik olduğunun farkındayım, meraklı bi soru oldu aslında, çok yapıcı bi cevap bekleyerek yazmamıştım.:)

teşekkürler, görüşmek üzere hocam

• osurgan kullanıcısına yanıt
    SHGM ilanı haricinde Emniyet Müdürlüğü de helikopter pilotu arıyordu, bu sana belki biraz daha ilgi çekici gelebilir.https://www.egm.gov.tr/Duyurular/Documents/2015-2.%20D%C3%96NEM%20P%C4%B0LOT%20%C4%B0LANI.pdf
  • teşekkürler cevap için,

acaba emniyetteki görevleri nedir özetle? linkte pek bilgi vermiyor mesleki görevi hakkında ben de bilgisizim bu konuda.

ek olarak, robin hocamada sorayım, shgm deki görevi nedir özetle helikopter pilotunun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 25 Ocak 2016; 18:35:57 >
  • osurgan kullanıcısına yanıt
    Çeşitli emniyet mensuplarının herhangi bir yere hızlı ulaşımını sağlamak, keşif uçuşları yapmak olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spatyom243

Çeşitli emniyet mensuplarının herhangi bir yere hızlı ulaşımını sağlamak, keşif uçuşları yapmak olabilir.

anladım, bu mesleği icra edenler çok şanslılar dışarıdan bakınca..

neyse hocam teşekkür ederim.:)
  • Hocam akademiye giriste herhangi bir kisi sinirlandirmasi var mi? Yani akademiye 100 kisi 150 kisi girecek diye herhangi bir sinirlandirma varmi yoksa testleri mulakatlari gecen herkes akademiye aliniyor mu?

• Şuan DLR sınavı için skytest ve bazı internet sitelerinde DLR modullerine ait soruları, egzersizleri yapıyorum . Gerçek DLR ile soruların ayarı zorluğu ölçüşüyor mu özellikle skytestte? Birde herkesin zorlandığı joystick MIC testi skytest ile benzer mi? Onun püf noktası var mıdır ? Mülakatta havacılığa dair teknik bilgiler soruluyor mu ? Ayrıca sınavda Fizik , Matematik kaçar doğru gerekiyor? O dönemki ortalamaya göre mi yapılıyor yoksa %80 i doğru yapan geçer tarzı şartlar mı var?

İlgilenip cevapladığınız için teşekkürler . Umarım kokpitte bir gün görüşürüz :)
  • Hocam iyi günler,iyi forumlar herkese bu konuda çok bilgisizim yanlış bir şey söylersem kusurma bakmayın,ben liseyi bitiremedim ama hayalimde hep pilot olmak var.Şimdi ise inşallah 1 seneye kadar liseyi bitireceğim,ondan sonra İstanbul THKÜ'de özel olarak okumak istiyorum,böyle bir imaknım varmı ? bana bunu iyice açıp bilgilendirebilir misiniz ? şimdiden teşekkür ederim.
  • zippo90 Z kullanıcısına yanıt
    Mic modülü için sınavda 40-45 dk çalışma süresi veriyorlar skytestle bir alakası yok ama mantığını kapmanız açısından işinize yarayabilir

• Merhabalar Havacılık mühendisliği okumamın daha sonra pilotluk için bir faydası olur mu acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.