Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
49
Favori
96.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba sivilce izi pilot olmaya engel midir?
  • Sivil pilotta engel değildir. Hatta en çok dikkat edilen göz numarası bile yanlış hatırlamıyorsam bir buçuk dereye kadar müsaade vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memusty33

Sivil pilotta engel değildir. Hatta en çok dikkat edilen göz numarası bile yanlış hatırlamıyorsam bir buçuk dereye kadar müsaade vardır.

Teşekkür ederim. Bloğunuzu da inceleme fırsatı buldum gayet gerekli bilgiler mevcut, pilot olmak isteyen herkesin bir göz gezdirmesini tavsiye ederim
  • Hocam pilotlarin aile hayatlari nasil oluyor? Ailenizi ne siklikla goruyorsunuz? Duydugum bir bilgiye gore pilotlarin ayda minimum 70 saatlik ucusu oluyormus ve bu 70 saati doldurduktan sonra ister ucar ister ucmazmis. Fazls uctuklarininda aireten ucretini alirlarmis. Bu dogrumudur hocam? Hocam az oncede soyledigim gibi beni en cok tedirgin eden aileden uzak olmak. Ailelerinizi cok cok uzun sureler gormediginiz oluyor mu? Tabii ki de biliyorum meslek icabi uzak kaliyorsunuz ama bu cok buyuk bir hasrete sebep olurmu?

• Hocam sizce pilotaj icin direk osym sinavindan sonra anadolu universitesinden mi olmak daha mantikli yoksa herhangi bir is garantisi olan bir bolumu bitiripte thy ucus akademisinden olmak mi? Simdi a.u den pilotlugu bitirsek bile isimiz garanti olmuyor yine is aramak gerek. Ayrica a.u de tip egitimi verilmiyor sanirsam onun icinde aireten ucret odemek gerek. Neyse hocam sizce hangisi daha mantikli?

• Akademi her zaman olacak diye bir şey yok sen 4 sene sonra okulu bitirdiğinde akademinin hala alım yapacağının garantisi yok

• ROMA1927 kullanıcısına yanıt
    Orasi da var ancak a.u yu bitirip de ise alinmazsak daha kotu cunku yapacagimiz alternatif bir meslek yok.

• kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt
    Sadece THY olarak bakmamak lazım. Atlas, Pegasus, Onur, borajet ve charter firmaları ülkemizde faliyette. Bunun dışında bence asıl soru uçmak gerçekten senin için bir tutku mu? Daha okula girmeden iş sorununu düşünmek yerine bu mesleğin zor yanlarını araştırmalısın. Kolay gelsin

• ROMA1927 kullanıcısına yanıt
    Hocam ulkemizdeki en adaletli firma thy. Bu meslegin zor yanlarini gayette iyi biliyorum okumasinin da ne denli zor oldugunu da biliyorum. Tutku olmamis olsaydi 8 yildir bu konuyu arastirmaz ilgillenmezdim. Lakin is sorununu goz ardi etmemek lazim. Ucus yapamadiktan o zevki alamadiktan sonra o lisans neyimize yarayacak? Sirf bu yuzden intihar edenler bile var.

Ben tip eğitimini aldıktan sonra işsiz kalabileğini sanmıyorum ama bu demek değil ki lisansı alıp ertesi gün uçuşa başlayabilesin. Gerekirse 6 ay 1 yıl beklemek zorunda kalabilirsin ama ömür boyu işsiz kalmak çok zor bir ihtimal olsa gerek. Bol şans

• Hm anladim hocam kusura bakmayin biraz sert cikmis olabilirim ama bazi siteler de gordugum kadariyla elinde lisans filan olupta bosta olan calisamayan cok insan var ya da ben sadece onlari gorebildim. Yani onlar insanin gercekten icini karartiyorlardi bu yuzden is bulma konusuna bu kadar takildim . Hatta sirf is bulamadigi icin intihar edenide gordum

quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Hocam pilotlarin aile hayatlari nasil oluyor? Ailenizi ne siklikla goruyorsunuz? Duydugum bir bilgiye gore pilotlarin ayda minimum 70 saatlik ucusu oluyormus ve bu 70 saati doldurduktan sonra ister ucar ister ucmazmis. Fazls uctuklarininda aireten ucretini alirlarmis. Bu dogrumudur hocam? Hocam az oncede soyledigim gibi beni en cok tedirgin eden aileden uzak olmak. Ailelerinizi cok cok uzun sureler gormediginiz oluyor mu? Tabii ki de biliyorum meslek icabi uzak kaliyorsunuz ama bu cok buyuk bir hasrete sebep olurmu?

Aile hayatı konusu biraz karışık. Ayın 10 günü dışarıda yatı yaptığımız da oluyor sadece 2 gün de olabiliyor. Yani en kötüyü düşünüp ona göre karar vermek lazım bu mesleği seçerken. Ama aynı zamanda 10-15 gün evde geçirme ihtimali var bulunduğunuz filoya, çıkan programa bağlı olarak. Yaşam düzensiz olacak her türlü, bunu anlayıp artılarını eksilerini kendinize göre belirlemeniz lazım.

Minimum değil ama alınan standart ücret için belirlenmiş bir süre olur, sizin örnekteki 70 saat gibi. O ay içerisinde 1 saat de uçuş yapmış olsanız belirlenen saati doldursanız da benzer bir ücret alırsınız. Bu süre aşıldığında ayrıyeten mesai ödenir.

Aileyle hasret konusu kişiye göre değişebilir. Bende çok büyük sıkıntı olmuyor, hatta her gün işe gidip gelen birisi olsam sürekli aynı rutinde olmak evin içinde sıkıntıya bile sebep olabilir sanki :) Karı-koca ikisi de havacılık sektöründeyse o sıkıntı, çünkü çalışma saatlerinin uyuşmaması sebebiyle birbirini çok az görme, yine çocuk varsa bir yabancının ya da büyükannenin büyütmesi söz konusu sektörde gözlemlediğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 29 Kasım 2015; 11:17:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Hocam sizce pilotaj icin direk osym sinavindan sonra anadolu universitesinden mi olmak daha mantikli yoksa herhangi bir is garantisi olan bir bolumu bitiripte thy ucus akademisinden olmak mi? Simdi a.u den pilotlugu bitirsek bile isimiz garanti olmuyor yine is aramak gerek. Ayrica a.u de tip egitimi verilmiyor sanirsam onun icinde aireten ucret odemek gerek. Neyse hocam sizce hangisi daha mantikli?

Bu konuda fikrimi daha önce de yazmıştım. Ben bilgisayar mühendisiyim ama senelerce uzak kaldıktan sonra dönüp o işi yapamam bu vakitten sonra. Yani garanti olsun bir diploma olsun elimde mantığı bence doğru değil. Yine şirketin ne kadar süre bu imkanı sağlayacağı belli değil, ben olsam bel bağlamazdım.

Bu işi gerçekten isteyen gençlerin ilk olarak direk üniversiteyi hedeflemesi gerektiğini düşünüyorum. Tip eğitimi konusunda da daha önce yazmıştım, bu başlığı komple bir oku istersen kafana takılan soruları yaz yine.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam cok cok tesekkur ederim minnettarim size . Soracagim bircok soru var aklima geldikce yazacagim. Ozellikle bos gun konusu beni sevindirdi yani anlattiginiz kadariyla bu cok buyuk bir hasrete sebep degil. Tekrar cok tesekkur ederim hocam.

• Hocam hayat tarziniz nasil altinizda mercedes var mi lux semtte mi oturuyonuz

• Türkiye'de bana kalırsa Anadolu Üni. harici bir yerde pilotaj okunmaz,onun da puanı neredeyse tıp fakültesine yakın olduğu için benim gibi birisini almazlar diye düşünüyorum,463 puan yapmam imkansıza yakın bir şey.
    Her neyse,asıl soruya gelelim,özellikle YGS yaklaştıkça kafamda bu tür sorular artmaya başladı,şimdi ben de sizin gibi önce THY akademinin kabul ettiği 4 yıllık bir bölümü okuyup,daha sonra da THY akademiye başvurmayı,eğer olmazsa da pilotaj eğitimini Avrupa veya ABD'de almayı planlıyorum,öncelikle THY akademinin kabul ettiği üniversite bölümleri hakkında bilginiz var mıdır ?
    Üniversite tercihlerini ona göre yapmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorkshire. -- 13 Aralık 2015; 18:41:01 >
  • Hocam simdi diyelimki a.u den pilotaj okuduk ve lisansimizi filan elimize verdiler. Peki bundan sonrasi yine bizemi kaliyor. Yani tip egitimini aireten ucret vererek mi alicaz? A.u yu basariyla bitirdikten sonra ise girme olanagimiz yuksek mi yoksa dusuk mu?

• Yorkshire. kullanıcısına yanıt
    Akademiye girmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olmak yeterli

• quote:

Aöf mezunuyum diplomamda herhangi bir aöf ibaresi yok mezunuyetime dair ve Lisans. Süreçte bazı arkadaşlar forumlarda aöf mezunlarını akademiye almıyorlar demiş. İngilizceden ielts yada toefl verip şartları sağlasam aöf Lisans diploması sorun çıkarır mı? Bilginiz varmı teşekkürler.

Benim girdiğim sene AÖF kabul edilmiyordu. Ama daha sonra belli bölümler yerine tüm bölümlerden alımlara başladılar, yani alım şartları çok değişti.

Son açılan ilanın şartlarını inceleyin. Eğer AÖF alınmayacağına dair açık bir ifade varsa kolay kolay esnetmiyorlar, tüm diğer şartları sağlasanız da muhtemelen ilk belge teslimi aşamasında elerler. Öyle bir ifade yoksa siz başvurunuzu yapın, almazlarsa da sağlık olsun dersiniz. İyi şanslar.
  • Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Şu an ielts e hazırlanmaktayım ve biraz yolumda var bir yandan tecil eriyor diğer yandan yaş geliyor eğer aöf için kesin bir bilgi varsa ona göre benim için önemli olan planlarımı değiştireceğim. Airport haberi muhtemelen takip ediyorsunuzdur, orada aöf mezunu olduklarından,email ile bilgilendirmişler ve sürece dahil olamayacaklarını bildirmişler ve kafa karıştıran aöf sorun olmadı diyenlerde var. Gerçekten bu sorunun kesin cevabını bulmak benim için çok önemli. Bunun için ne yapabilirim. Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.