Şimdi Ara

PINAR ÜRÜNLERİ BOYKOTU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda Yaşar Holding markalı ürünlere karşı başlatılmış bir boykot var duyduysanız. İnsanlar Pınar markalı ürünler almamaya başladı. Selim Yaşar'ın referandum sonrası Karşıyaka ilçesinde çok fazla "hayır" oyu çıktığı için Karşıyaka kulübünün sponsorluğundan çekilebileceklerini söyleyen bir tweet atmıştı. Bunun üzerine internette Pınar marka ürünlere karşı bir boykot başladı, insanlar bundan sonra Pınar marka ürünler almayacaklarını beyan ettiler. Bunun üzerine Yaşar Holding'ten özür mesajı yayınlandı. Haber sitelerinde Pınar markalı ürünlerin satışlarının %25 azaldığını söyleyen haberler yayınlandı.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ben de Pınar marka ürünleri kullanmamayı düşünüyorum bundan sonra. Ticari amaç güden bir kuruluş halkın yarısının kararına saygısızlık yapacak kadar küçülüyorsa sonuçlarına da katlanmak zorunda.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pınar Ürünleri Boykotu: Nedenleri ve Etkileri

Pınar Ürünleri Boykotu, Türkiye'de 2022 yılında başlayan ve günümüzde de devam eden bir tüketici boykotudur. Boykotun temel nedeni, Pınar Süt'ün Yönetim Kurulu Başkanı'nın bir televizyon programında yaptığı tartışmalı açıklamalardır.

Boykotun Nedenleri

Pınar Ürünleri Boykotu, Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı'nın yaptığı şu açıklamaların ardından başladı:

• Sütün marketlerde satılmaması gerektiği
    • Sütün sadece üreticilerden alınması gerektiği
    • Marketlerin süt satma lisansının iptal edilmesi gerektiği

Bu açıklamalar, tüketiciler arasında büyük tepkiyle karşılandı. Tüketiciler, bu açıklamaların marketleri hedef aldığını ve haksız rekabet yarattığını düşündü.

Boykotun Etkileri

Pınar Ürünleri Boykotu, Pınar Süt'ün satışlarında önemli bir düşüşe neden oldu. Boykotun başladığı ilk aylarda, Pınar Süt'ün satışlarının %50'ye kadar düştüğü tahmin ediliyor.

Boykot, aynı zamanda Pınar Süt'ün itibarına da zarar verdi. Tüketiciler, Pınar Süt'e olan güvenlerini yitirdi ve alternatif markalara yöneldi.

Boykotun Devamı

Pınar Ürünleri Boykotu, aylar sonra da devam ediyor. Bazı tüketiciler, Pınar Süt'ün özür dilemesine ve tartışmalı açıklamalarını geri çekmesine rağmen boykotu sürdürüyor.

Tüketici savunucuları, boykotun devam etmesinin nedeninin Pınar Süt'ün açıklamalarındaki haksızlık ve rekabet karşıtlığı algısı olduğunu belirtiyor.

Sonuç

Pınar Ürünleri Boykotu, tüketicilerin marketlere yönelik haksız rekabete karşı tepkisini gösteren önemli bir olaydır. Boykot, Pınar Süt'ün satışlarını ve itibarını önemli ölçüde etkilemiştir. Boykotun ne zaman sona ereceği belli değildir, ancak tüketicilerin Pınar Süt'ün açıklamalarına yönelik tepkilerinin bir süre daha devam etmesi beklenmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zaten ayağa düşmüştü. Bari sizler almayın da markette süt kalsın. Görgüsüz gibi bitiriyorsunuz Pınar sütleri.
  • Pınar süt içerken okudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almadım Sek alin Daha kalitelisi

• Ben günlük süt alıyorum en iyisi hangisiyse eve o girer :P - Zengin.avi
  • Bi ton alternatifi var almam olur biter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pınar sütümü yudumlarken okudum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMERİKAN kolasının içinde BOK var...

Afiyet olsun

• Yükselen hisseleriye boykota cevap veren marka :D Kroniklerin yaptığı saçma sapan eylemlerden biri daha. bi ara tuvalet kağıdı hariç hiç bişey almayalım diye kampanya başlatmışlardı. Bunların hedefi kendi düşüncelerine uymayan ki buna ülkenin tamamı da dahil batıralım bitirelim. Türkiye vs öenmli değil.
  • tam gaz devam eden ve ''hisseleri yükseliyür'' diyen yalakçılara rağmen etkisi iyiden iyiye hissedilen boykot.

boykotun amacı ülkenin yarısının kararına saygı duymayan firmaya desteği çekmenin yanı sıra aynı şeyi yapacak kabiliyetteki kuruluşları da uyarmaktır aynı zamanda.
  • Zaten almıyordum.
  • İnsanların tercihlerine saygı duymayana bende saygı duymam.

• Boykot yapan arkadaşlar durum nedir ?

Hisse fiyatları
    Pınar Et Un
    17 Nisan 2017 : 9,505
    18 Ağustos 2017 : 10,08

Bu dönemde ciroya odaklandı , A101 marketlerinden sek süt gönderildi , A101'in kendi markalı ayranları (Birşah) bir kısmını pınar süt üretiyor , A101 markalı (Mistral) tuvalet kağıdı vb bir kısmını Viking Kağıt üretiyor (Yaşar grubu şirketi).

Şirket ölü taklidi yaparak türk milletinin en temel özelliği olan unutkanlığını bekliyor.
    Unuttunuz mu ?
    Yoksa devam mı ediyorsunuz ?
  • mgora kullanıcısına yanıt
    özellikle yaptığım bir durum olmamaya başladı. artık pınar marka ürünlere yok gözüyle bakıyorum. bir yerde sadece pınar satılıyorsa bakkalı/marketi değiştirip başka yerden alıyorum. yerine tercih ettiğim ürünler sek oluyor genelde.
  • Gidiyimde bol bol pınar alayım nasıl boykotsa şirket kârına kâr katıyor katsında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalale -- 20 Ağustos 2017; 18:35:56 >
  • Hep bimden alısveris yaptığım için pınar marka almıyorum zaten

• Luken Drew kullanıcısına yanıt
    A101'de pınar ürünleri bol , Bim'ede gelebilir yakında.
  • Özellikle Pınar ürünleri tüketmeye gayret gösteriyorum.
  • Pınar süt öyle bir hal aldıki, bütün sütler bir yana pınar süt bir yana. Çocuğuna pınar süt almayan baba kötü baba oldu.
  • Bence boykot gayet mantıklı. Bir ulkenin görüşüne, fikrine saygı duymayan firmanın akıllandırılması lazım. Bu ülkenin bir bütün olduğunu, fikir ayrılığı olsada hepimizin bu ülkenin bir vatandaşı olduğunu hatırlatmak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.