Şimdi Ara

Ping Nasıl Atılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ersingun Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen sene atanlar vardi bize de ogretin yav

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen sene ping atıp"aha ping var açıklanacak siteye yükleme yapılıyor" dendikten sonra KPSS açıklanmıştı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nasil atiliyor beyler

• Normal cmd komutu ile ping atılmıyor, ÖSYM icmp paketlerini bloklamış. Linux terminali ile az önce tcp üzerinden ping attım ama ne kadar anlamlı bir icraat oluyor bilemiyorum :). Ben aktif olarak ping atıp sürelere bakicam diyen varsa anlatabilirim ne yaptığımı...

Bir de bu işten de belki anlıyordur diye Tübitakçıyı etiketliyorum :). @Burtazan

• Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Hocam seni hep bu saatlerde görüyorum nabıyon bu saate kadar :)

• Hocam sınav bitti ama benim uyku düzenim hala rezalet bir halde... Forum okuyorum, sınav/sonuç düşünüyorum, üniversite seçimi yapmak için okuyorum veya bulduğum öğrencilere mezunlara mesaj atıyorum, bilgisayar bölümü için işime yarayabilecek şeyleri araştırıyorum, vs.

Böyle böyle her gece forumdaki kullanıcı sayısı 10 kişiye falan düşünceye dek takılıp uyuyorum...

Umarım sonuçlar hızlı ve hoş gelir de kurtulurum artık şu düzenden :/

Edit: bu arada hep umitcan.evleksiz ile jhaer_ys'yi ve nadiren The Killing Road'u aktif görüyorum bu saatlerde, herhalde onlar da ben gibi kurtulamadılar bu düzenden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 18 Temmuz 2020; 4:25:18 >
    Kolay gelsin hocam ;)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    24-25-26 temmuz tarihlerinde aciklanacak sinav.internette surekli ping diye bir sey gordum eger onu yapabilen olursa sinav aciklanmadan yarim saat once haberimiz olur gibi

Gecen senede ping atilmisti ama yanlislikla kpss aciklamasini yakalamistik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 18 Temmuz 2020; 4:59:4 >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Evde olmadığım için ben yapamam... Bir de sürekli paket gönderirsem ve güvenlik duvarından sonunda ban yersem sonuçları göremem tehlikeli .

Denemek isteyen varsa:
    Linux hazırda varsa işi kolay, eğer yoksa WSL kursun
    Terminale girip "sudo apt-get install nmap"
    "nping" komutu ile --tcp bayrağını kullanarak ping atılacak, kaç kez tekrarlanacağını belirtmek de mümkün ama bakmadım nasılsa kimse yapmayacak

• Ne olduğunu bilmiyorum fakat bundan öncesinde forumda olduğum 5 senedir hep pingler artıyor ve sonuçlar açıklanıyordu :)

evet icmp bloklu hatta arkadaşlar o sövdüğümüz suncuların sağlayıcısının kim olduğunu merak ediyorsa vodafone'da barınıyormuş büyük ihtimalle vodafone'un kendi bloklama hizmeti var.
  • MylesKenn M kullanıcısına yanıt
    Ben hiç yapmadım ve yapanı da görmedim ama nasıl işlediğini tahmin edebiliyorum.

Ping dediğimiz olay bir adrese bir paket gönderip geri almak demek, bu iki olayın sürdüğü süreyi de sana bildiriyor. Senin gönderdiğin adres daha meşgul ise (sonuçlar yükleniyorsa ve sunucu zorlanıyorsa mesela) pinglerken bildirilen süre uzayacak. Meşgul bir kargo şubesine paket gönderip size dönmesini beklemek gibi. Eğer meşgulse yavaş gelecek değilse hızlı, buradan hıza göre şube meşgul mü değil mi anlaşılıyor.

Ama açıkçası bu ping işi ne kadar güvenilir bilmiyorum, 2 sıkıntı var.
    1- dediğim gibi ÖSYM'nin güvenlik duvarı seni şüpheli bulup banlarsa hoş değil..
    2- sonuçlar yüklenirken sunucu gerçekten yavaşlar mı ve ping gecikir mi? Teoride tamam ama gerçekte işlemeyebilir. Mesela dev bir kargo şubesine meşgulken aynı deneyi denesen hiçbir fark olmayabilir. Tabi ÖSYM sunucuları ne kadar kaliteli onu da hep görüyoruz sonuç açıklanınca :)

• Burtazan kullanıcısına yanıt
    Hocam ping atma olayı sonuçlardan kaç dakika önce belli oluyor işe yarıyorsa?

• bunu bilmemiz zor, ping atmak sonuçları siteye yüklerken sonuç verir. adamlar sonucu önlem olsun diye yükleyip 3-5 gün sonra mı erişime açacak, yoksa hemen yükleyip sonra erişime mi açıyorlar? uzun sürede mi yüklüyorlar. bunları ösym bizle paylaşmadığı için ben de ping atmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.

belki büyük data olduğu için yükleme hızını sınırlayıp şimdiden yüklemeye başladılar siteye, böyle bir durumda sunucu çok az yavaşlayacağından ping farkını hiç anlayamayabiliriz.
  • Seneye birisi bu işi script'e döksün de herkes rahat rahat kullansın senelerce

Benim şu an teknik bilgim yetmez de seneye kadar halledebilirim belki. Yeterli bilgisi şu an olan varsa yapabilir tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 18 Temmuz 2020; 10:58:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.