Şimdi Ara

Ping nasıl düşürülür? - Kablosuz kanal ve bant genişliği ayarı nasıl yapılır? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
31
Favori
9.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

İşletmeciniz TTnet mi? 30 deneyin düzelme olmazsa daha aşağı düşürürsünüz ama bu düşürme ile çözülebilecek bir sorun değil esasen. Bölgenizdeki talep arttıkça değerleriniz daha da düşer. Elbette bu konunun içerisinde kablo meselesi de var onu da unutmamak gerekir. https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067

Bir de hocam altyapı sorgulama sitelerinde sizin hızınız kaç çıkıyor ulaşılabilir olarak? Bu da size bir referans verebilir.

Bu adresten ise FTTH talebinizi iletebilirsiniz (daireye kadar fiber)

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Şurada da detaylıca anlattım hocam : https://forum.donanimhaber.com/ttnet-packet-loss-problemi--158982704

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Haziran 2024; 17:27:35 >

• Kabloda 100 MBPS geçmeyenler için şöyle bir çözüm var. Ethernet bağlantı şemasını bu şekilde yaparlarsa sorun düzelecektir.

Ping nasıl düşürülür? - Kablosuz kanal ve bant genişliği ayarı nasıl yapılır?
  • Merhabalar ne yapsam çözemediğim bir ping sorunum var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle 1000 mbps ttnet alt yapısında,  maksimum 200 mbps e kadar  hizmet veren vodafone üyeliğimi speedtest üzerinden 50 ping, call of duty de 85 ping (Kablolu) vermesi nedeniyle iptal ederek Türknete geçiş yaptım (alt yapı desteklemesine rağmen maksimum 100 mbps hız veriyor)

Türknet ilk başta vodafone dan iyi görünüyordu çünkü türknetten çıkışta 9-12 ping alıyorum . Ancak COD (call of duty) oynarken 65 ping alıyordum pingi biraz daha düşürmek için statik ip aldım ama bu sefer ping wifi çıkışında bir anda 32 verirken, kablolu ps5 üzerinden bağlandığım oyunda 90 lara çıktı . Hatta oyun esnasında ara ara dalgalanma yaşayarak 135 pingleri görmeye başladım.

3 gündür TürkNet destek ekibine ulaşamadım statik ip nin doğrudan değil dolaylı çıkış yapacak şekilde veya cgnat arkasından tanımlandığını düşünerek iptal ettim.  Wifi testlerinde ping 10 lara tekrar düştü ama oyunda bununda faydası olmadı. 100 mbps internet kullanmama rağmen hız anlık olarak 110 mbps çıkabiliyor bundan mı kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ancak aşağıya eklediğim   Tracert testlerinde ilk çıkışta sorun yok gibi görünüyor. Sizce sorun ne olabilir ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Statik ip ile Bufferbloat testi

Statik ip ile COD oyun serverına TRACERT testi

Dinamik İp ile Bufferbloat teski

Dinamik ip ile TRACERT testi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Fueb F kullanıcısına yanıt

Bufferbloat testini Wifi ile mi yaptınız ?

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hayır ethernet kablosuyla hocam

• Fueb F kullanıcısına yanıt

Nokia OLT'ye bağlısın. Nokia'da ayarlanan QoS berbat ama DL yönünde +1k BF değeri de çıkmaması lazım. Zira, UL yönünde BF, Nokia'da meşhur. Kablolu olarak test yaptığını varsayarak;

QoS ayarlaması yaptın mı? Eğer TT'nin verdiği dandirik Router'i kullanıyorsan yazılımsal olarak berbat olduğu için istediğin kadar Qos yap, düzelmeyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WDMDC W kullanıcısına yanıt
    Hocam önceden yaşadığım şehirde fiber yoktu yeni geçtiğim için maalebef tt nin huawei marka lg8245x6 modemini kullanıyorum Qos yaptım ama hiç bir fark olmadı. Router almayı düşünüyorum araştırmadayım. İyi bir routerla bu sorunu aşabilir miyim sizce ? Ayrıca Router tavsiyesi de alabilirim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.