Şimdi Ara

Ping sorunu düzelen var mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 5-6 maçtır eu west giriyorum her seferinde firesiz rus/polonyalı geliyo nasıl oluyo anlamadım :D. Bence valve bizi server ipleriyle trollüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTNet 24 MBit FiberNet kullanıyorum.

Ayrıca bildirim gelince konunun kalan kısmınıda okudum. Üstlerde Ping-IP ilişkisinden bahsedilmiş. Hem ilgisinin olduğu hemde olmadığı şeklinde 2 farklı fikirde belirtilmiş. Daha önce bu durum ile ilgili uzunca bir mesaj yazmıştım. 5 dakika arayla Modemden alınan 2 farklı IP adresi aynı Valve IP adresine çok farklı değerler veriyordu. Karşılaştırmalı detaylı Tracert değerlerinede eklemiştim fakat o mesajımı bulamadım, ne kadar önceye ait olduğunu hatırlamıyorum

@Stattrak ile bir zamanlar uzunca konuşmuştuk bu konuyu

Edit : Mesajı buldum Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathbringer -- 16 Ağustos 2016; 22:09:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

5-6 maçtır eu west giriyorum her seferinde firesiz rus/polonyalı geliyo nasıl oluyo anlamadım :D. Bence valve bizi server ipleriyle trollüyor.

Sanırım onlar da kendi serverlarını banlayıp geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathbringer

TTNet 24 MBit FiberNet kullanıyorum.

Ayrıca bildirim gelince konunun kalan kısmınıda okudum. Üstlerde Ping-IP ilişkisinden bahsedilmiş. Hem ilgisinin olduğu hemde olmadığı şeklinde 2 farklı fikirde belirtilmiş. Daha önce bu durum ile ilgili uzunca bir mesaj yazmıştım. 5 dakika arayla Modemden alınan 2 farklı IP adresi aynı Valve IP adresine çok farklı değerler veriyordu. Karşılaştırmalı detaylı Tracert değerlerinede eklemiştim fakat o mesajımı bulamadım, ne kadar önceye ait olduğunu hatırlamıyorum

@Stattrak ile bir zamanlar uzunca konuşmuştuk bu konuyu

Statik ip almak sizce çözüm olur mu?

• Onur0021 kullanıcısına yanıt
    Çözüm olacağını düşünmüyorum. Şu an mükemmel olan bir IP 3-5 gün sonra tam bir eziyete dönüşebiliyor. Bu yoğunluktan, routingden, veya bir pop noktası üzerinde çalışma varsa herşey bir anda değişebilir. Özellikle TR sınırları içerisindeki routing o kadar saçma durumda ki, İzmir'de oturan insanı önce Muğla Pop sonra İstanbul Gayrettepe'ye yönlendiren IP adresileri var

Edit: Mesajı burayada ekledim Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathbringer -- 16 Ağustos 2016; 22:11:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathbringer

Çözüm olacağını düşünmüyorum. Şu an mükemmel olan bir IP 3-5 gün sonra tam bir eziyete dönüşebiliyor. Bu yoğunluktan, routingden, veya bir pop noktası üzerinde çalışma varsa herşey bir anda değişebilir. Özellikle TR sınırları içerisindeki routing o kadar saçma durumda ki, İzmir'de oturan insanı önce Muğla Pop sonra İstanbul Gayrettepe'ye yönlendiren IP adresileri var

Umarım bir mucize olurda Valve bize yakın serverlar açar yoksa aynı tas aynı hamam devam.
  • Deathbringer kullanıcısına yanıt
    Server sunucusu dışında diğer sunucuları engellemenin bi yolu var mı? mesela prag sunucusu veya gireceğimiz server sunucusuna gidene kadar yolda ne kadar başka sunucu varsa onların hepsini engellesek doğrudan sadece hedef sunucuya bağlantı kursa? böyle bir şey mümkün mü ki?
  • evet kesinlikle ip ile alakalı =D
    78.161.209.x - 105
    78.161.217.x - 97
    78.160.252.x - 108
    78.161.140.x - 88
    78.161.86.x - 90
    88.227.181.x - 76
    78.161.225.x - 88
    78.161.87.x - 83
    81.213.240.x - 64

resetliyordum sürekli en son 64ms ye geldi sırayla böyle gitti ipler 64ms ye şükür dedim bıraktım 81. ile başlayınca düşük değer alıyorum
  • aglnycpa kullanıcısına yanıt
    Bir bilgim yok ama Routinge müdahale etmek mümkün değildir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: f0rest

bu işin ipden kaynaklı olduğuna eminim artık. 78.172 ile başlayan ip denk geldi. 3 gündür modem resetlemedim. 3 gündür samsundan sıkıntısız sabit 60 ping ile oynuyorum. bildiğin 8mbit adsl ile:/
     Ping sorunu düzelen var mı?

değişme yok 2 haftadır aldığım ping 55-70

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• şanslı günümdeysem 40ları bile gördüğüm oluyor, bazen ani yükselmeler oluyor bi onlara anlam veremiyorum, modemden wifi bile kapalı ama yurtdışı çıkışlarıyla nasıl oynadıklarını ani ping artışlarından anlayabilirsiniz

son maçta durum şöyle.

edit : bu arada isp türk telekom, tarife 8 limitsiz. ben genelde matchmaking hangi sunucuyu verirse onda oynuyorum gördüğünüz gibi dünyanın birçok yerindeki serverlarda oynayabilecek pingler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 26 Ağustos 2016; 5:11:47 >

• Bende bi gün 55 60 Ping oynuyorum bazen aynı maçta çıkıp iniyor bazen öyle kalıyor ama son 3 haftadır çileden çıktım 130 la oyuna giriyorum 300 600 900 gidiyor oynayamıyorum hiç bi şekilde
    Ne yapmalıyım. Bu matchmaking nedir hiç bir bilgim yokta
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabetçi eşleştirme pingini 90 yaptım.
    Pingim 70 ile 90 arası gidip geliyor bunada şükür.
    Ayrıca wifi den değil cat6 kablo ile bağlanıyorum onunda yararı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Rekabetçi eşleştirme pingini 90 yaptım.

Kaç metre kablo cektiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KadirTopal

quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Rekabetçi eşleştirme pingini 90 yaptım.

Kaç metre kablo cektiniz

2
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.